Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » TMF (Xtext) » 5 Minute Tutorial doesnt work
5 Minute Tutorial doesnt work [message #1111448] Wed, 18 September 2013 08:22 Go to next message
Andre Schwarzwald is currently offline Andre Schwarzwald
Messages: 2
Registered: September 2013
Junior Member
Hello world,

yesterday I have downloaded Eclipse Kepler (Version: Kepler Release
Build id: 20130614-0229) and I followed the instructions to install Xtext via the update function. An it seems to be fine.

Now I have tried to run the 5 Minute Tutorial from the website - and I get the failure below.

Has anyone an idea to help me out. This would be nice.


Registered GenModel '#ttp://#ww.xtext.org/example/mydsl/MyDsl' from 'platform:/resource/org.xtext.example.mydsl/src-gen/org/xtext/example/mydsl/MyDsl.genmodel'
java.lang.Exception: Unable to instantiate a facade helper for null
at org.eclipse.emf.codegen.util.CodeGenUtil.instantiateFacadeHelper(CodeGenUtil.java:982)
at org.eclipse.emf.codegen.ecore.generator.Generator.getJControlModel(Generator.java:303)
at org.eclipse.emf.codegen.ecore.generator.AbstractGeneratorAdapter.generateJava(AbstractGeneratorAdapter.java:1785)
at org.eclipse.emf.codegen.ecore.genmodel.generator.GenPackageGeneratorAdapter.generatePackageInterface(GenPackageGeneratorAdapter.java:462)
at org.eclipse.emf.codegen.ecore.genmodel.generator.GenPackageGeneratorAdapter.generateModel(GenPackageGeneratorAdapter.java:213)
at org.eclipse.emf.codegen.ecore.genmodel.generator.GenBaseGeneratorAdapter.doGenerate(GenBaseGeneratorAdapter.java:215)
at org.eclipse.emf.codegen.ecore.generator.AbstractGeneratorAdapter.generate(AbstractGeneratorAdapter.java:316)
at org.eclipse.emf.codegen.ecore.generator.Generator.generate(Generator.java:654)
at org.eclipse.emf.codegen.ecore.generator.Generator.generate(Generator.java:565)
at org.eclipse.xtext.generator.ecore.EcoreGeneratorFragment.doGenerate(EcoreGeneratorFragment.java:144)
at org.eclipse.xtext.generator.ecore.EcoreGeneratorFragment.generate(EcoreGeneratorFragment.java:211)
at org.eclipse.xtext.generator.CompositeGeneratorFragment.generate(CompositeGeneratorFragment.java:81)
at org.eclipse.xtext.generator.LanguageConfig.generate(LanguageConfig.java:108)
at org.eclipse.xtext.generator.Generator.generate(Generator.java:352)
at org.eclipse.xtext.generator.Generator.invokeInternal(Generator.java:126)
at org.eclipse.emf.mwe.core.lib.AbstractWorkflowComponent.invoke(AbstractWorkflowComponent.java:126)
at org.eclipse.emf.mwe.core.lib.Mwe2Bridge.invoke(Mwe2Bridge.java:34)
at org.eclipse.emf.mwe.core.lib.AbstractWorkflowComponent.invoke(AbstractWorkflowComponent.java:201)
at org.eclipse.emf.mwe2.runtime.workflow.AbstractCompositeWorkflowComponent.invoke(AbstractCompositeWorkflowComponent.java:35)
at org.eclipse.emf.mwe2.runtime.workflow.Workflow.run(Workflow.java:19)
at org.eclipse.emf.mwe2.launch.runtime.Mwe2Runner.run(Mwe2Runner.java:97)
at org.eclipse.emf.mwe2.launch.runtime.Mwe2Runner.run(Mwe2Runner.java:73)
at org.eclipse.emf.mwe2.launch.runtime.Mwe2Runner.run(Mwe2Runner.java:64)
at org.eclipse.emf.mwe2.launch.runtime.Mwe2Runner.run(Mwe2Runner.java:55)
at org.eclipse.emf.mwe2.launch.runtime.Mwe2Launcher.run(Mwe2Launcher.java:74)
at org.eclipse.emf.mwe2.launch.runtime.Mwe2Launcher.main(Mwe2Launcher.java:35)
3186 [main] INFO or.validation.JavaValidatorFragment - generating Java-based EValidator API
Re: 5 Minute Tutorial doesnt work [message #1111802 is a reply to message #1111448] Wed, 18 September 2013 19:07 Go to previous messageGo to next message
Christian Dietrich is currently offline Christian Dietrich
Messages: 6315
Registered: July 2009
Senior Member
hmm looks like https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=370196
did you try to use a full eclipse from http://www.eclipse.org/Xtext/download.html
Re: 5 Minute Tutorial doesnt work [message #1112152 is a reply to message #1111802] Thu, 19 September 2013 07:30 Go to previous messageGo to next message
Andre Schwarzwald is currently offline Andre Schwarzwald
Messages: 2
Registered: September 2013
Junior Member
yes, and it work. But its not from eclipse.org its from itemis and it is a Juno. But this is enough for me and what I have to do...

I agree with you I think it could be the bug, maybe...

Thanks for your prompt answer.
Re: 5 Minute Tutorial doesnt work [message #1112181 is a reply to message #1112152] Thu, 19 September 2013 08:13 Go to previous message
Christian Dietrich is currently offline Christian Dietrich
Messages: 6315
Registered: July 2009
Senior Member
P.S:

in which eclipse do you try to install what Xtext Version?
Re: 5 Minute Tutorial doesnt work [message #1112183 is a reply to message #1112152] Thu, 19 September 2013 08:11 Go to previous message
Christian Dietrich is currently offline Christian Dietrich
Messages: 6315
Registered: July 2009
Senior Member
Sure we talk about the same thing ???

--
Need training, onsite consulting or any other kind of help for Xtext?
Go visit http://xtext.itemis.com or send a mail to xtext at itemis dot de
Previous Topic:Error message in xtext editor
Next Topic:XMI and cross references (xtext links) problem
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 23 18:28:44 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.05923 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software