Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Jubula » Databasedriver missing/not found
Databasedriver missing/not found [message #1049253] Thu, 25 April 2013 15:20 Go to next message
Florian Gieß is currently offline Florian GießFriend
Messages: 1
Registered: April 2013
Junior Member

i try to set up a automatic test environment, which is integrated in our build process. Therefor i am unsing an ANT-script to launch testexec via maven. its working quite good execpt i always get the following error message when building the package:

[INFO] Executing tasks
[exec] Thu Apr 25 17:08:36 CEST 2013 AUT Agent: Connecting to "jubula:60000" ...
[exec] Thu Apr 25 17:08:37 CEST 2013 AUT Agent: connection established.
[exec] Thu Apr 25 17:08:37 CEST 2013 Database: Connecting as "sa" to "jdbc:h2:\\jubula\c$\Users\username\.jubula\database\embedded;MVCC=TRUE;AUTO_SERVER=TRUE;DB_CLOSE_ON_EXIT=FALSE"...
[exec] [EL Severe]: 2013-04-25 17:08:42.7--ServerSession(8960088)--Exception [EclipseLink-4002] (Eclipse Persistence Services - 2.3.2.v20111125-r10461): org.eclipse.persistence.exceptions.DatabaseException
[exec] Internal Exception: java.sql.SQLException: No suitable driver found for jdbc:h2:\\jubula\c$\Users\username\.jubula\database\embedded;MVCC=TRUE;AUTO_SERVER=TRUE;DB_CLOSE_ON_EXIT=FALSE
[exec] Error Code: 0
[exec] !!Error occurred !!
[exec] Database connection failed because of invalid or missing database detail
[exec] Thu Apr 25 17:08:42 CEST 2013 AUT Agent: connection closed.
[exec] Thu Apr 25 17:08:42 CEST 2013 Exit: Code 1

My configuration is:



<autrun>${testSrv}\Program Files (x86)\jubula_1.3.00071\server\autrun</autrun>
<testexec>${testSrv}\Program Files (x86)\jubula_1.3.00071\jubula\testexec</testexec>



<exec executable="${testexec}" failonerror="true">
<arg line='-project ${test.project} -version ${test.project.version} -testjob ${test.job}'/>
<arg line='-server ${} -port ${autagent.port} -autid ${}'/>
<arg line='-datadir "${testdata.dir}" -resultdir "${result.dir}"'/>
<arg line='-data "${workspace.dir}"' />
<arg line='-language en_US -dburl "${db.url}"'/>
<arg line='-dbuser ${db.user} -dbpw \"\"'/>

Does anyone have an idea how to resolve this problem? I tried including the h2*.jar in my project but it doesn't work. If i start testexec directly from the jubula-machine it works just fine...
Re: Databasedriver missing/not found [message #1051881 is a reply to message #1049253] Mon, 29 April 2013 10:18 Go to previous message
Alexandra Schladebeck is currently offline Alexandra SchladebeckFriend
Messages: 1557
Registered: July 2009
Senior Member
It looks like you're missing the password for the database in your script. Information on using the configuration file is here.

Best regards,
Previous Topic:How to specify file paths in external commands?
Next Topic:New version of jar available to allow testing of dynamic menus
Goto Forum:

Current Time: Mon Oct 24 20:18:00 GMT 2016

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01659 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software