Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Hudson » Hudson migration to 3.0: What is the admin user/pass at initial setup?
Hudson migration to 3.0: What is the admin user/pass at initial setup? [message #1016780] Thu, 07 March 2013 16:47 Go to next message
Joel F is currently offline Joel F
Messages: 10
Registered: March 2013
Junior Member
I am attempting to migrate from 2.2.0 to 3.0.0. I am using the debian install that uses jetty.
I am using Crowd2 as security, user level.
When I upgrade, I am first brought to the Hudson CI Server Initial Setup page. It asks me to log in.
Perhaps I am missing something completely obvious, but what credentials am I supposed to use? The crowd ones do not work. Is this setup up in jetty?
Re: Hudson migration to 3.0: What is the admin user/pass at initial setup? [message #1016798 is a reply to message #1016780] Thu, 07 March 2013 17:39 Go to previous messageGo to next message
Winston Prakash is currently offline Winston Prakash
Messages: 426
Registered: August 2011
Location: Fremont, CA USA
Senior Member
The reason could be because the crowd plugin may not be loaded by Hudson at the point of initial setup. There is a quick work around. Disable the security by modifying the hudson-security.xml file in the Hudson home folder, until the initial setup is done and then re-enable the security.

Winston Prakash
Eclipse Hudson team
Re: Hudson migration to 3.0: What is the admin user/pass at initial setup? [message #1016804 is a reply to message #1016798] Thu, 07 March 2013 18:02 Go to previous messageGo to next message
Joel F is currently offline Joel F
Messages: 10
Registered: March 2013
Junior Member
I tried this a number of different ways, to no avail.

* I went back to hudson 2, and disabled security, the installed 3, same thing.
* I did the same, but instead used local DB security and created an admin user. Same thing
* I edited config.xml, and set useSecurity fo false. Still requires a login.

I have found a few threads regarding this when runnign on tomcat, and having to set up a user in the tomcat-users file. Do i need to do something similar in jetty?
Re: Hudson migration to 3.0: What is the admin user/pass at initial setup? [message #1016812 is a reply to message #1016804] Thu, 07 March 2013 18:37 Go to previous messageGo to next message
Joel F is currently offline Joel F
Messages: 10
Registered: March 2013
Junior Member
I have also tried setting the --argumentsRealm.passwd.admin --argumentsRealm.admin args. Does not seem to use that either
Re: Hudson migration to 3.0: What is the admin user/pass at initial setup? [message #1016815 is a reply to message #1016812] Thu, 07 March 2013 18:57 Go to previous messageGo to next message
Joel F is currently offline Joel F
Messages: 10
Registered: March 2013
Junior Member
Solved: renamed hudson-security.xml. This information used to be in config.xml, or at least looks like it was. It could not handle the crowd configuration.
Re: Hudson migration to 3.0: What is the admin user/pass at initial setup? [message #1016816 is a reply to message #1016815] Thu, 07 March 2013 19:13 Go to previous messageGo to next message
Winston Prakash is currently offline Winston Prakash
Messages: 426
Registered: August 2011
Location: Fremont, CA USA
Senior Member
when Hudson 3.0 starts, it extracts the security info from config.xml and place it at hudson-security.xml. Hope once the initial setup is done, you renamed it back to hudson-security.xml to get the security back on when Hudson starts normally.

Winston Prakash
Eclipse Hudson team
Re: Hudson migration to 3.0: What is the admin user/pass at initial setup? [message #1016837 is a reply to message #1016816] Thu, 07 March 2013 20:47 Go to previous message
Joel F is currently offline Joel F
Messages: 10
Registered: March 2013
Junior Member
Thanks for the info. I renamed it back, but it doesn't seem to take effect after restart, it's still anonymous.

Also, see my related post:

http://www.eclipse.org/forums/index.php/mv/msg/458050/1016835/#msg_1016835

I am now unable to configure security via the GUI.
Previous Topic:Error on WebSphere 8.0.0.5
Next Topic:Cannot configure security, ClassNotFoundException: org.acegisecurity.AuthenticationManager
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Oct 21 17:02:27 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.10345 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software