Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » ATL » ATL ant task standalone application
ATL ant task standalone application [message #989745] Fri, 07 December 2012 13:47 Go to next message
Dario Imparato is currently offline Dario Imparato
Messages: 20
Registered: August 2012
Junior Member
Hello,
I have a problem launching ATL ant-tasks (atl.loadModel, atl.launch, atl.saveModel).
If I configure ant to use the "same JRE as the workspace" I have no problem.
If I want to launch ant script at command line, ant-tasks are not recognized.
I also tried to define the ant-tasks through "taskdef", but I have a problem in ATLCoreException not found: " A class needed by class org.eclipse.m2m.atl.core.ant.tasks.LoadModelTask cannot be found:org/eclipse/m2m/atl/core/ATLCoreException while if I launch it through Eclipse in "EMF-specific VM" mode, I have the error: "org.eclipse.m2m.atl.core.ATLCoreException: org.eclipse.m2m.atl.core.launcher EMF-specific VM not found, check the spelling or register it manually"

Here are the taskdefs:
        <taskdef name="atl.loadModel" classname="org.eclipse.m2m.atl.core.ant.tasks.LoadModelTask" >
    	<classpath refid="classpath"/> </taskdef>
        <taskdef name="atl.launch" classname="org.eclipse.m2m.atl.core.ant.tasks.ATLModelTransformationTask" >
    	<classpath refid="classpath"/> </taskdef>
        <taskdef name="atl.saveModel" classname="org.eclipse.m2m.atl.core.ant.tasks.SaveModelTask" >
    	<classpath refid="classpath"/> </taskdef>


Any suggestion?
Thanks.
Re: ATL ant task standalone application [message #989957 is a reply to message #989745] Mon, 10 December 2012 09:12 Go to previous messageGo to next message
Ronan B is currently offline Ronan B
Messages: 248
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Dario,
It looks like a classpath problem to me. Make sure you have all the jars you need on your path.
Regards,
Ronan
Re: ATL ant task standalone application [message #990023 is a reply to message #989957] Mon, 10 December 2012 14:27 Go to previous messageGo to next message
Dario Imparato is currently offline Dario Imparato
Messages: 20
Registered: August 2012
Junior Member
Ronan B wrote on Mon, 10 December 2012 04:12
Hi Dario,
It looks like a classpath problem to me. Make sure you have all the jars you need on your path.
Regards,
Ronan

Hi Ronan,
I have defined the classpath in this way:
	<path id="classpath">
		<fileset dir="${libraries}">
			<include name="*.jar"/>
		</fileset>
	</path>

In libraries dir I have put atlAntTasks.jar that contains org.eclipse.m2m.atl.core.ant.tasks.LoadModelTask.class
org.eclipse.m2m.atl.core.ant.tasks.SaveModelTask.class
org.eclipse.m2m.atl.core.ant.tasks.ATLModelTransformationTask.class

and org.eclipse.m2m.atl.core_3.3.1.v201209061455.jar that contains:
org.eclipse.m2m.atl.core.ATLCoreException.class

What do you suggest to do?
Re: ATL ant task standalone application [message #990634 is a reply to message #989957] Thu, 13 December 2012 14:19 Go to previous message
Dario Imparato is currently offline Dario Imparato
Messages: 20
Registered: August 2012
Junior Member
As reported in this thread:
http://www.eclipse.org/forums/index.php/t/153944/

"Should I understand that it's impossible to run the build.xml file
outside of an eclipse workbench ?"

Can you confirm it??
Previous Topic:[MMT] EMFInjector to inject objects
Next Topic:resolveTemp over several associations
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 31 06:25:05 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.09959 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software