Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » C / C++ IDE (CDT) » Eclipse suppresses parallelization with OMP?(When starting from within eclipse, only one core is used - otherwise it works fine (appears also in two other questions on stack-overflow))
Eclipse suppresses parallelization with OMP? [message #978557] Sat, 10 November 2012 05:48
Simon Lentner is currently offline Simon LentnerFriend
Messages: 1
Registered: November 2012
Junior Member
Hello,

I started developing multi-Core-Code with C++ OMP. When running the compiled application from console, all 4 cores are used as expected. But from within Eclipse IDE, still only one core is used...otherwise it compiles and runs fine!

...just to exclude the obviouse, the compiler flag has been set and eg. omp_set_num_threads(4) has not worked!

The Problem seems to be common, at least two other users experience it and took some time to derive the connection to using or not-using Eclipse. It has been suggested, that it somehow relates to the virtual machine:

stackoverflow.com/questions/6899760/no-parallel-threads-with-openmp
stackoverflow.com/questions/9370754/openmp-threads-executing-on-the-same-cpu-core

Thanks in Advance!!
Simon
Previous Topic:No fast C++ indexer in Linux
Next Topic:help! undefined reference error ECLIPSE (OLIMEX) ?
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Jul 25 23:03:05 GMT 2017

Powered by FUDForum. Page generated in 0.06711 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software