Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » SWTBot » Bug or Error? Using SWTBot and Juno(An EditPart has to be selectable (isSelectable() == true) in order to obtain focus)
Bug or Error? Using SWTBot and Juno [message #947911] Wed, 17 October 2012 15:11 Go to next message
Miguel Pessoa is currently offline Miguel Pessoa
Messages: 22
Registered: May 2012
Location: Brazil
Junior Member
Hello all.
I have a problem when running swtbot using eclipse juno 4.2
When I run tests using the Eclipse editor swtbot in the following problem has occurred several times:

org.eclipse.swt.SWTException: Failed to execute runnable (java.lang.IllegalArgumentException: An EditPart has to be selectable (isSelectable() == true) in order to obtain focus.)
	at org.eclipse.swt.SWT.error(SWT.java:4361)
	at org.eclipse.swt.SWT.error(SWT.java:4276)
	at org.eclipse.swt.widgets.Synchronizer.runAsyncMessages(Synchronizer.java:138)
	at org.eclipse.swt.widgets.Display.runAsyncMessages(Display.java:4144)
	at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java:3761)
	at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.PartRenderingEngine$9.run(PartRenderingEngine.java:1029)
	at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332)
	at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.PartRenderingEngine.run(PartRenderingEngine.java:923)
	at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.E4Workbench.createAndRunUI(E4Workbench.java:86)
	at org.eclipse.ui.internal.Workbench$5.run(Workbench.java:588)
	at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault(Realm.java:332)
	at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Workbench.java:543)
	at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.java:149)
	at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start(IDEApplication.java:124)
	at org.eclipse.swtbot.eclipse.core.UITestApplication.start(UITestApplication.java:54)
	at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:196)
	at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)
	at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:79)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:353)
	at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:180)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:629)
	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:584)
	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1438)
	at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1414)
Caused by: java.lang.IllegalArgumentException: An EditPart has to be selectable (isSelectable() == true) in order to obtain focus.
	at org.eclipse.core.runtime.Assert.isLegal(Assert.java:63)
	at org.eclipse.gef.editparts.AbstractEditPart.setFocus(AbstractEditPart.java:1005)
	at org.eclipse.gef.SelectionManager.setFocus(SelectionManager.java:241)
	at org.eclipse.gef.ui.parts.AbstractEditPartViewer.setFocus(AbstractEditPartViewer.java:695)
	at org.eclipse.swtbot.eclipse.gef.finder.widgets.SWTBotGefViewer$5.run(SWTBotGefViewer.java:336)
	at org.eclipse.swtbot.swt.finder.finders.UIThreadRunnable$4.doRun(UIThreadRunnable.java:196)
	at org.eclipse.swtbot.swt.finder.finders.UIThreadRunnable$1.run(UIThreadRunnable.java:89)
	at org.eclipse.swt.widgets.RunnableLock.run(RunnableLock.java:35)
	at org.eclipse.swt.widgets.Synchronizer.runAsyncMessages(Synchronizer.java:135)


What seems to be is a problem in trying to gef click and rename elements in the editor.

Does anyone know how to solve this problem?
best regards
Re: Bug or Error? Using SWTBot and Juno [message #947928 is a reply to message #947911] Wed, 17 October 2012 15:32 Go to previous messageGo to next message
Miguel Pessoa is currently offline Miguel Pessoa
Messages: 22
Registered: May 2012
Location: Brazil
Junior Member
In the Eclipse Helios it works...
Re: Bug or Error? Using SWTBot and Juno [message #1006547 is a reply to message #947911] Thu, 31 January 2013 16:17 Go to previous message
Miguel Pessoa is currently offline Miguel Pessoa
Messages: 22
Registered: May 2012
Location: Brazil
Junior Member
anyone? Sad
Previous Topic:View Toolbar button issue while SWTBot and Eclipse Juno
Next Topic:How enable and disable buttons using event in SWT.
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Oct 02 00:42:24 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02726 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software