Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » scout » Problem in Webservices with JAX-WS of Scout Tutorials(Link which is specified at the last of the tutorial does not exist)
Problem in Webservices with JAX-WS of Scout Tutorials [message #934948] Sat, 06 October 2012 09:50 Go to next message
Omkar Mujumdar is currently offline Omkar Mujumdar
Messages: 22
Registered: October 2012
Junior Member
Hi,

I have been following the web services tutorial from "/wiki.eclipse.org/Scout/Tutorial/3.8/webservices/Webservices_with_JAX-WS". I have followed all the instructions given in the tutorial and I got an issue at the end of the tutorial while testing "Webservices Provider". The Url "localhost:8080/tutorial/jaxws" does not exist. Looking at the Properties of Web service at "Server|Webservices|Provider|Services|CompanyWebServices" I could gather that the url pattern is "/jaxws/CompanyWebService ". So I tried to access "localhost:8080/jaxws/CompanyWebService" The URL returns a regular scout application page as shown in the attached image, not a listing of web services as documented in the tutorial.
Where should I start looking to debug this issue. Jetty console does not show any errors.

Thanks in advance
Re: Problem in Webservices with JAX-WS of Scout Tutorials [message #936681 is a reply to message #934948] Mon, 08 October 2012 04:14 Go to previous messageGo to next message
Omkar Mujumdar is currently offline Omkar Mujumdar
Messages: 22
Registered: October 2012
Junior Member
Hi,

Sorry to bother u, i found the issue and rectified it. There was a flag in our application with the path name "/jaxws" in config.ini of server and we used the path as specified in the tutorial which was not working. Now with this path "//localhost:8080/jaxws/jaxws/" we are getting the desired result as specified in the tutorial.

Thank You.
Re: Problem in Webservices with JAX-WS of Scout Tutorials [message #936682 is a reply to message #934948] Mon, 08 October 2012 04:15 Go to previous messageGo to next message
Omkar Mujumdar is currently offline Omkar Mujumdar
Messages: 22
Registered: October 2012
Junior Member
No Message Body

[Updated on: Mon, 08 October 2012 04:16]

Report message to a moderator

Re: Problem in Webservices with JAX-WS of Scout Tutorials [message #938151 is a reply to message #936682] Tue, 09 October 2012 11:49 Go to previous message
Ken Lee is currently offline Ken Lee
Messages: 97
Registered: March 2012
Member
Hi,

You probably applied the suggested project alias "jaxws" when you created your Scout project.
In the tutorial, the project alias "tutorial" is used as shown in [1]. Therefore, the URL to use in the tutorial is localhost:8080/tutorial/jaxws whereas in your case, it is localhost:8080/jaxws/jaxws as you've already found it.

[1] wiki.eclipse.org/Image:Org.eclipse.scout.tutorial.jaxws.CreateScoutProject_1.png
Previous Topic:Adding rows to tablefield
Next Topic:Wizard: Manipulating the flow
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Aug 23 07:29:14 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02640 seconds