Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF » [CDO] CDO Workspace fetches proxy elements
[CDO] CDO Workspace fetches proxy elements [message #903965] Mon, 27 August 2012 09:00 Go to next message
Tino Milschewski is currently offline Tino Milschewski
Messages: 16
Registered: February 2012
Junior Member
Hey there,

I am using CDO Workspace with 4.1-SR1-RC1 (S20120821-0638). I perform the following steps:

First, I check out the main branch of the repository (should work --> no exceptions).
Then, I access the root element which also works fine. But, it seems as if the children of the root were not fetched into the local workspace. There are only elements of the type CDOElementProxy.

I remember that it has already worked in a previous version. Is there a known issue or am I missing some configurations?

Greetz,
Tino
Re: [CDO] CDO Workspace fetches proxy elements [message #904270 is a reply to message #903965] Tue, 28 August 2012 02:13 Go to previous messageGo to next message
Eike Stepper is currently offline Eike Stepper
Messages: 5500
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Tino,

I can't remember any major changes in the CDOWorkspace framework. What IStore implementation are you using and how are
you setting up your local CDOSession?

Cheers
/Eike

----
http://www.esc-net.de
http://thegordian.blogspot.com
http://twitter.com/eikestepper


Am 27.08.2012 15:00, schrieb Tino Milschewski:
> Hey there,
>
> I am using CDO Workspace with 4.1-SR1-RC1 (S20120821-0638). I perform the following steps:
>
> First, I check out the main branch of the repository (should work --> no exceptions).
> Then, I access the root element which also works fine. But, it seems as if the children of the root were not fetched
> into the local workspace. There are only elements of the type CDOElementProxy.
>
> I remember that it has already worked in a previous version. Is there a known issue or am I missing some configurations?
>
> Greetz,
> Tino
Re: [CDO] CDO Workspace fetches proxy elements [message #904997 is a reply to message #903965] Wed, 29 August 2012 10:31 Go to previous messageGo to next message
Tino Milschewski is currently offline Tino Milschewski
Messages: 16
Registered: February 2012
Junior Member
Hi Eike,

thanks for your quick reply.

I am using the DBStore implementation with the H2 adapter. Today, I recognized that everything works fine if I remove the CDOCollectionLoadingPolicy (http://wiki.eclipse.org/Tweaking_CDO_Performance).

CDOCollectionLoadingPolicy policy = CDOUtil.createCollectionLoadingPolicy(0, 300);
session.options().setCollectionLoadingPolicy(policy);


What do you think?

Cheers,
Tino
Re: [CDO] CDO Workspace fetches proxy elements [message #905317 is a reply to message #904997] Thu, 30 August 2012 02:45 Go to previous messageGo to next message
Eike Stepper is currently offline Eike Stepper
Messages: 5500
Registered: July 2009
Senior Member
Am 29.08.2012 16:31, schrieb Tino Milschewski:
> Hi Eike,
>
> thanks for your quick reply.
>
> I am using the DBStore implementation with the H2 adapter. Today, I recognized that everything works fine if I remove
> the CDOCollectionLoadingPolicy (http://wiki.eclipse.org/Tweaking_CDO_Performance).
In your first post you haven't said what was not working fine. You've just described soem internal state of EMF/CDO, not
that that leads to an evident problem.

> CDOCollectionLoadingPolicy policy = CDOUtil.createCollectionLoadingPolicy(0, 300);
Indeed, this policy with initialChunkSize=0 leads to lists that are initially populated with proxy elements only.
Increasing the initialChunkSize should change that. But, as I said above, the actual Java objects in the lists are an
implementation detail and if they're proxies they should be resolved when you access them.

Cheers
/Eike

----
http://www.esc-net.de
http://thegordian.blogspot.com
http://twitter.com/eikestepper
Re: [CDO] CDO Workspace fetches proxy elements [message #905518 is a reply to message #905317] Thu, 30 August 2012 10:39 Go to previous message
Tino Milschewski is currently offline Tino Milschewski
Messages: 16
Registered: February 2012
Junior Member
Hi Eike,

sorry that I did not state my problem clearly. I seems to be that the proxies are not resolved when I access them. If I remove the policies, it works. But we will also keep on our investigation.

Cheers,
Tino
Previous Topic:XSDEcoreBuilder, Validation
Next Topic:[EMF Compare] Moving items bug or by design?
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Aug 27 05:16:37 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.13841 seconds