Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » BIRT » Unfinished Report
Unfinished Report [message #902031] Wed, 15 August 2012 14:59 Go to next message
Juliane Harbarth is currently offline Juliane Harbarth
Messages: 20
Registered: July 2009
Junior Member

Good evening,

I am currently having problems when displaying a report that used to work. The report uses a custom ODA data source that accesses a database. Instead of showing a report consisting of several pages containing data read from the database, what I see is just the usual icons that come when using the _frameset command and a subsequent line that is 'Showing page 1 of'. I have tried with different browsers, among others IE9 and Firefox.

Usually, when there are problems accessing the database, the report is not displayed but in the browser window or either in a pop-up there comes some complaint about BIRT not being able to deal with a certain element in the report which usually is a table connected to a query. But currently there is no such response.

It seems as if the browser waits for the report to finish without getting into any timeout. Does anybody have a suggestion what the reason for such a behaviour can be?

Thanks & regards,
Juliane.


Re: Unfinished Report [message #902074 is a reply to message #902031] Wed, 15 August 2012 18:08 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason Weathersby
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

What version of BIRT are you using and what app server are you using?

Jason

On 8/15/2012 10:59 AM, Juliane Harbarth wrote:
>
> Good evening,
>
> I am currently having problems when displaying a report that used to
> work. The report uses a custom ODA data source that accesses a database.
> Instead of showing a report consisting of several pages containing data
> read from the database, what I see is just the usual icons that come
> when using the _frameset command and a subsequent line that is 'Showing
> page 1 of'. I have tried with different browsers, among others IE9 and
> Firefox.
>
> Usually, when there are problems accessing the database, the report is
> not displayed but in the browser window or either in a pop-up there
> comes some complaint about BIRT not being able to deal with a certain
> element in the report which usually is a table connected to a query. But
> currently there is no such response.
>
> It seems as if the browser waits for the report to finish without
> getting into any timeout. Does anybody have a suggestion what the reason
> for such a behaviour can be?
>
> Thanks & regards,
> Juliane.
>
>
>
Re: Unfinished Report [message #902172 is a reply to message #902074] Thu, 16 August 2012 08:43 Go to previous messageGo to next message
Juliane Harbarth is currently offline Juliane Harbarth
Messages: 20
Registered: July 2009
Junior Member

We use Tomcat 6.0.29 and BIRT 261. But there is more to say.

The WebApp that is deployed below Tomcat is not exactly a BIRT 261 runtime engine but an App that contains such an engine plus some filters that, for example, obtain the report template from a database and move it into a temporary Tomcat workspace where the later-to-be-executed BIRT engine can see it.

Also we use Tomcat's redirect mechanism to point to a different URL. This alows us to have the WebApps at a different location in the installed product and not below the Tomcat folder.

Don't know whether theses peculiarities matter here, though.
Re: Unfinished Report [message #902256 is a reply to message #902172] Thu, 16 August 2012 15:05 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason Weathersby
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Juliane,

Does it work when you use the /run mapping instead of the /frameset
mapping? Do you get anything in the birt log? You can set the log
level to FINE in the web.xml.

Jason


On 8/16/2012 4:43 AM, Juliane Harbarth wrote:
>
> We use Tomcat 6.0.29 and BIRT 261. But there is more to say.
> The WebApp that is deployed below Tomcat is not exactly a BIRT 261
> runtime engine but an App that contains such an engine plus some filters
> that, for example, obtain the report template from a database and move
> it into a temporary Tomcat workspace where the later-to-be-executed BIRT
> engine can see it.
> Also we use Tomcat's redirect mechanism to point to a different URL.
> This alows us to have the WebApps at a different location in the
> installed product and not below the Tomcat folder.
>
> Don't know whether theses peculiarities matter here, though.
>
Re: Unfinished Report [message #903220 is a reply to message #902256] Wed, 22 August 2012 14:58 Go to previous message
Juliane Harbarth is currently offline Juliane Harbarth
Messages: 20
Registered: July 2009
Junior Member


Hi Jason,

finally, we had a chance to look at the very BIRT engine that fails, and it appeared that the problem was caused by some bad files that contain all zero bytes, among others, some JavaScript an CSS stuff. So, no wonder it refuses to work properly.

Thanks for your help,
Juliane.
Previous Topic:BIRT WebViewer and Ports, dealing with HTTPS
Next Topic:How can i handle Exception(eg. BirtException) ?
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 24 11:36:26 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03760 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software