Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » BIRT » Problem with creating radar chart
Problem with creating radar chart [message #890564] Fri, 22 June 2012 15:18 Go to next message
hage Mising name is currently offline hage Mising nameFriend
Messages: 67
Registered: September 2011
Member
Hi there,

i'm trying to use a radarchart in my report. I pass a List<Double> to the Radar Value Definition (via a row of a dataset) and a List<String> to the Category Definition. When trying to run the report via the Preview within the designer, i get :

Caused by: java.lang.NullPointerException
	at org.eclipse.birt.chart.examples.radar.render.Radar.getDsMinMax(Radar.java:176)


using the report engine integrated in my application i get:

Caused by: java.lang.NullPointerException
	at org.eclipse.birt.chart.reportitem.ChartReportItemImpl.validate(ChartReportItemImpl.java:836)


(i'm using birt 3.7.0)

can anyone tell me, what i'm missing / doing wrong here? (or tell me what is that dsMinMax thing? is "ds" the dataSeries? the DataSet? I didn't find anything on google searching this

thx in advance,

hage

[Updated on: Fri, 22 June 2012 15:19]

Report message to a moderator

Re: Problem with creating radar chart [message #890602 is a reply to message #890564] Fri, 22 June 2012 16:02 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason WeathersbyFriend
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Can you try to recreate the issue with a sample report that we can run
and test? If so post it here.

Jason


On 6/22/2012 11:18 AM, hage Mising name wrote:
> Hi there,
> i'm trying to use a radarchart in my report. I pass a List<Double> to
> the Radar Value Definition (via a row of a dataset) and a List<String>
> to the Category Definition. When trying to run the report via the
> Preview within the designer, i get :
>
>
> Caused by: java.lang.NullPointerException
> at
> org.eclipse.birt.chart.examples.radar.render.Radar.getDsMinMax(Radar.java:176)
>
>
>
> using the report engine integrated in my application i get:
>
>
> Caused by: java.lang.NullPointerException
> at
> org.eclipse.birt.chart.reportitem.ChartReportItemImpl.validate(ChartReportItemImpl.java:836)
>
>
>
> (i'm using birt 3.7.0)
>
> can anyone tell me, what i'm missing / doing wrong here?
>
> thx in advance,
>
> hage
Re: Problem with creating radar chart [message #892176 is a reply to message #890602] Wed, 27 June 2012 09:59 Go to previous messageGo to next message
hage Mising name is currently offline hage Mising nameFriend
Messages: 67
Registered: September 2011
Member
after some debugging with the sources:
(ChartReportItemImpl.java, method valide(), lines 833-840)
				SD: for ( SeriesDefinition vsd : ysds )
				{
					Series series = vsd.getDesignTimeSeries( );
					if ( series.getDataDefinition( ).size( ) == 0 )
					{
						list.add( yException );
						break SD;
					}


(SeriesDefinitionImpl.java, lines 1076-1088)
	public final Series getDesignTimeSeries( )
	{
		final EList el = getSeries( );
		Series se;
		for ( int i = 0; i < el.size( ); i++ )
		{
			se = (Series) el.get( i );
			if ( se.getDataSet( ) == null )
			{
				return se;
			}
		}
		return null;

(SeriesDefinitionImpl.java, lines 1076-1088)
the "getDesignTimeSeries()" mentioned above returns "null", because getSeries() returns an emtpy list here
The object "series" is described as:
The cached value of the '{@link #getSeries() <em>Series</em>}' containment reference list.

and never being set within the class.
So, this tells me, that i am missing something in my chart definition, right? Since i defined a series for x and y axis each, i don't know what i am missing here exactly. Any help appreciated.

[Updated on: Wed, 27 June 2012 10:08]

Report message to a moderator

Re: Problem with creating radar chart [message #892281 is a reply to message #892176] Wed, 27 June 2012 15:15 Go to previous message
hage Mising name is currently offline hage Mising nameFriend
Messages: 67
Registered: September 2011
Member
as it turns out, i was just missing some jars within my application. now it renders exactly the way i wanted it to.

edit: what disturbes me, is that i didn't get any ClassNotFoundExceptions or something like that. Just that NullPointer seems to be a little bit irritating

[Updated on: Fri, 29 June 2012 10:47]

Report message to a moderator

Previous Topic:Problem with Script Datasource
Next Topic:Error while starting the GlassFish server + BIRT 3.7.1
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Nov 28 03:34:44 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02997 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software