Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » EPP » Re: custom package
Re: custom package [message #10153] Thu, 18 September 2008 14:40 Go to next message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: eclipse-news.rizzoweb.com

EPP has its own newsgroup, which I've copied on this response.
You might want to re-state your goal since it is not quoted in the
latest message below.

By the way, check out this blog entry about an online package builder:
< http://rapblog.innoopract.com/2008/09/new-eclipse-download-w izard-and-rap.html>


On 9/17/2008 3:47 PM, Steve wrote:
> I may be becoming dangerous. I stumbled on the the wiki page at
> http://wiki.eclipse.org/EPP/How_to_build_a_package_locally and *thought*
> that it described exactly what I want to do. I would like to create
> something like "Eclipse IDE for Java Developers" or "Eclipse IDE for
> C/C++ Developers" but with a custom selection of features. Then a new
> user simply needs to unzip that custom package, just like you would with
> the "standard" ones, and go. No updates, no fuss, no queues at my office.
>
> Am I way off base, abusing a tool? If not, I have a problem. The build
> finds all of the features, merrily installs them, then:
>
> <SNIP>
> Building configured application...
> Configuration files taken from <path>\packagerConfiguration.
> The application will be built in <path>.
>
> Then it stops; no Packing installation site, Building, or Moving Files.
>
> Thanks for everyone's help,
> Steve
>
Re: custom package [message #10842 is a reply to message #10153] Thu, 18 September 2008 20:24 Go to previous messageGo to next message
Steve is currently offline SteveFriend
Messages: 11
Registered: July 2009
Junior Member
I've found an earlier thread "Custom distros for private use?" that is
trying to do what I want. One problem is resolved:

>> Building configured application...
>> Configuration files taken from <path>packagerConfiguration.
>> The application will be built in <path>.
>>
>> Then it stops; no Packing installation site, Building, or Moving Files.

It turns out a space in my workspace path made for an invalide URI. I
just moved the workspace--is there a "better" way?

Now I get into "Building" when it dies:

Building...!SESSION 2008-09-18 15:53:44.496
-----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.6.0_07
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
Framework arguments: -application
org.eclipse.epp.packaging.core.application D:\Software\eclipse\EPP\cfg.xml
Command-line arguments: -application
org.eclipse.epp.packaging.core.application -data
D:\Software\eclipse\EPP\ecp/../runtime-New_configuration -dev
file:D:/Software/eclipse/EPP/ecp/.metadata/.plugins/org.ecli pse.pde.core/New_configuration/dev.properties
-os win32 -ws win32 -arch x86 -consoleLog D:\Software\eclipse\EPP\cfg.xml

!ENTRY org.eclipse.epp.packaging.core 4 0 2008-09-18 16:21:12.089
!MESSAGE Could not build package.
!STACK 1
org.eclipse.core.runtime.CoreException:
D:\eclipse\plugins\org.eclipse.pde.build_3.4.0.v20080604\scr ipts\package.xml:85:
The following error occurred while executing this line:
D:\eclipse\plugins\org.eclipse.pde.build_3.4.0.v20080604\scr ipts\package.xml:46:
Unable to find feature: org.eclipse.platform.
at
org.eclipse.ant.core.AntRunner.handleInvocationTargetExcepti on(AntRunner.java:452)
at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:384)
at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:475)
at
org.eclipse.epp.packaging.core.assembly.PackagerRunner.packA pplication(PackagerRunner.java:51)
at
org.eclipse.epp.packaging.core.assembly.EclipsePackager.pack Application(EclipsePackager.java:161)
<SNIP>

Anyone know where I should start..
Steve
Re: custom package [message #10858 is a reply to message #10842] Fri, 19 September 2008 18:33 Go to previous messageGo to next message
Steve is currently offline SteveFriend
Messages: 11
Registered: July 2009
Junior Member
Wow--it works. Thanks to all who helped. (And raspberries to whomever at
Microsoft chose ‘\’ for a path separator!)
Steve
Re: custom package [message #10922 is a reply to message #10858] Wed, 01 October 2008 16:33 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: gregor.rosenauer.itsv.at

[Repost to this topic as it is more current]
How did you get it to build the package (in the Ant-step)?
I get as far as Packager building my custom ZIP, but on the final step,
where the Ant script is invoked, it fails:

Packing installation site....Done.
Building...Could not build package.:
org.apache.tools.ant.Project.setProjectReference(Ljava/lang/ Object;)V:org.apache.tools.ant.Project.setProjectReference(L java/lang/Object;)V

The full log excerpt:

!SUBENTRY 1 org.eclipse.ant.core 4 1 2008-10-01 13:54:12.126
!MESSAGE
org.apache.tools.ant.Project.setProjectReference(Ljava/lang/ Object;)V
!STACK 0
java.lang.NoSuchMethodError:
org.apache.tools.ant.Project.setProjectReference(Ljava/lang/ Object;)V
at
org.eclipse.ant.internal.core.ant.InputHandlerSetter.setInpu tHandler(InputHandlerSetter.java:43)
at
org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.addInput Handler(InternalAntRunner.java:1273)
at
org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.run(Inte rnalAntRunner.java:532)
at
org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.run(Inte rnalAntRunner.java:456)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
at
sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:378)
at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:475)
at
org.eclipse.epp.packaging.core.assembly.PackagerRunner.packA pplication(PackagerRunner.java:51)

I am using Eclipse 3.4 EE package, also tried with a clean 3.4.1 RCP
install, same issue. Using Ant 1.7. I would be grateful for any help.
Re: custom package [message #578021 is a reply to message #10153] Thu, 18 September 2008 20:24 Go to previous message
Steve is currently offline SteveFriend
Messages: 11
Registered: July 2009
Junior Member
I've found an earlier thread "Custom distros for private use?" that is
trying to do what I want. One problem is resolved:

>> Building configured application...
>> Configuration files taken from <path>packagerConfiguration.
>> The application will be built in <path>.
>>
>> Then it stops; no Packing installation site, Building, or Moving Files.

It turns out a space in my workspace path made for an invalide URI. I
just moved the workspace--is there a "better" way?

Now I get into "Building" when it dies:

Building...!SESSION 2008-09-18 15:53:44.496
-----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.6.0_07
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
Framework arguments: -application
org.eclipse.epp.packaging.core.application D:\Software\eclipse\EPP\cfg.xml
Command-line arguments: -application
org.eclipse.epp.packaging.core.application -data
D:\Software\eclipse\EPP\ecp/../runtime-New_configuration -dev
file:D:/Software/eclipse/EPP/ecp/.metadata/.plugins/org.ecli pse.pde.core/New_configuration/dev.properties
-os win32 -ws win32 -arch x86 -consoleLog D:\Software\eclipse\EPP\cfg.xml

!ENTRY org.eclipse.epp.packaging.core 4 0 2008-09-18 16:21:12.089
!MESSAGE Could not build package.
!STACK 1
org.eclipse.core.runtime.CoreException:
D:\eclipse\plugins\org.eclipse.pde.build_3.4.0.v20080604\scr ipts\package.xml:85:
The following error occurred while executing this line:
D:\eclipse\plugins\org.eclipse.pde.build_3.4.0.v20080604\scr ipts\package.xml:46:
Unable to find feature: org.eclipse.platform.
at
org.eclipse.ant.core.AntRunner.handleInvocationTargetExcepti on(AntRunner.java:452)
at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:384)
at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:475)
at
org.eclipse.epp.packaging.core.assembly.PackagerRunner.packA pplication(PackagerRunner.java:51)
at
org.eclipse.epp.packaging.core.assembly.EclipsePackager.pack Application(EclipsePackager.java:161)
<SNIP>

Anyone know where I should start..
Steve
Re: custom package [message #578048 is a reply to message #10842] Fri, 19 September 2008 18:33 Go to previous message
Steve is currently offline SteveFriend
Messages: 11
Registered: July 2009
Junior Member
Wow--it works. Thanks to all who helped. (And raspberries to whomever at
Microsoft chose ‘\’ for a path separator!)
Steve
Re: custom package [message #578241 is a reply to message #10858] Wed, 01 October 2008 16:33 Go to previous message
Eclipse UserFriend
Originally posted by: gregor.rosenauer.itsv.at

[Repost to this topic as it is more current]
How did you get it to build the package (in the Ant-step)?
I get as far as Packager building my custom ZIP, but on the final step,
where the Ant script is invoked, it fails:

Packing installation site....Done.
Building...Could not build package.:
org.apache.tools.ant.Project.setProjectReference(Ljava/lang/ Object;)V:org.apache.tools.ant.Project.setProjectReference(L java/lang/Object;)V

The full log excerpt:

!SUBENTRY 1 org.eclipse.ant.core 4 1 2008-10-01 13:54:12.126
!MESSAGE
org.apache.tools.ant.Project.setProjectReference(Ljava/lang/ Object;)V
!STACK 0
java.lang.NoSuchMethodError:
org.apache.tools.ant.Project.setProjectReference(Ljava/lang/ Object;)V
at
org.eclipse.ant.internal.core.ant.InputHandlerSetter.setInpu tHandler(InputHandlerSetter.java:43)
at
org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.addInput Handler(InternalAntRunner.java:1273)
at
org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.run(Inte rnalAntRunner.java:532)
at
org.eclipse.ant.internal.core.ant.InternalAntRunner.run(Inte rnalAntRunner.java:456)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
at
sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:378)
at org.eclipse.ant.core.AntRunner.run(AntRunner.java:475)
at
org.eclipse.epp.packaging.core.assembly.PackagerRunner.packA pplication(PackagerRunner.java:51)

I am using Eclipse 3.4 EE package, also tried with a clean 3.4.1 RCP
install, same issue. Using Ant 1.7. I would be grateful for any help.
Previous Topic:Custom distros for private use?
Next Topic:Re: where can I get Ganymede 3.4 release of the modeling package ... not the latest 3.4.1
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Nov 23 12:16:05 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03608 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software