Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Virgo » Problema configuring virgo on eclipse(Virgo Jetty Server starts but get 404 on http://localhost:8080)
Problema configuring virgo on eclipse [message #780884] Thu, 19 January 2012 19:29 Go to next message
Moacir Cardoso is currently offline Moacir Cardoso
Messages: 12
Registered: January 2012
Junior Member
I'm starting with virgo and I had a problem trying to start the server from eclipse. The container is started without problems but if I try to access localhost:8080 I get 404 error.
I am using the Virgo Jetty Server 3.0.2 and following the step by step to install the Virgo tooling.

The curious thing is that if I initialize the container from the command prompt it boots without problems and I can access localhost:8080

Below log container.

[2012-01-19 17:18:02.312] startup-tracker              <KE0001I> Kernel starting. 
[2012-01-19 17:18:06.557] startup-tracker              <KE0002I> Kernel started. 
[2012-01-19 17:18:07.068] system-artifacts             <DE0000I> Installing plan 'org.eclipse.virgo.kernel.userregion.springdm' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:07.336] system-artifacts             <DE0000I> Installing bundle 'org.springframework.osgi.core' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:07.395] system-artifacts             <DE0000I> Installing bundle 'org.springframework.osgi.extender' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:07.459] system-artifacts             <DE0000I> Installing bundle 'org.springframework.osgi.io' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:07.501] system-artifacts             <DE0000I> Installing bundle 'org.eclipse.virgo.kernel.agent.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:07.526] system-artifacts             <DE0000I> Installing bundle 'org.eclipse.virgo.kernel.deployer.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:07.614] system-artifacts             <DE0000I> Installing bundle 'org.eclipse.equinox.ds' version '1.3.0.v20110124-0830'. 
[2012-01-19 17:18:07.675] system-artifacts             <DE0000I> Installing bundle 'org.eclipse.equinox.util' version '1.0.200.v20100503'. 
[2012-01-19 17:18:07.698] system-artifacts             <DE0000I> Installing configuration 'osgi.console.telnet' version '0.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:07.715] system-artifacts             <DE0000I> Installing configuration 'osgi.console.ssh' version '0.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:11.052] system-artifacts             <DE0001I> Installed bundle 'org.springframework.osgi.core' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:11.054] system-artifacts             <DE0001I> Installed bundle 'org.springframework.osgi.extender' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:11.057] system-artifacts             <DE0001I> Installed bundle 'org.springframework.osgi.io' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:11.062] system-artifacts             <DE0001I> Installed bundle 'org.eclipse.virgo.kernel.agent.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:11.063] system-artifacts             <DE0001I> Installed bundle 'org.eclipse.virgo.kernel.deployer.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:11.064] system-artifacts             <DE0001I> Installed bundle 'org.eclipse.equinox.ds' version '1.3.0.v20110124-0830'. 
[2012-01-19 17:18:11.067] system-artifacts             <DE0001I> Installed bundle 'org.eclipse.equinox.util' version '1.0.200.v20100503'. 
[2012-01-19 17:18:11.068] system-artifacts             <DE0001I> Installed configuration 'osgi.console.telnet' version '0.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:11.072] system-artifacts             <DE0001I> Installed configuration 'osgi.console.ssh' version '0.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:11.073] system-artifacts             <DE0001I> Installed plan 'org.eclipse.virgo.kernel.userregion.springdm' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:11.129] system-artifacts             <DE0004I> Starting plan 'org.eclipse.virgo.kernel.userregion.springdm' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:11.143] system-artifacts             <DE0004I> Starting bundle 'org.springframework.osgi.core' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:11.148] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.springframework.osgi.core' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:11.151] system-artifacts             <DE0004I> Starting bundle 'org.springframework.osgi.extender' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:11.992] system-artifacts             <DE0004I> Starting bundle 'org.springframework.osgi.io' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:11.993] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.springframework.osgi.extender' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:12.012] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.springframework.osgi.io' version '1.2.1'. 
[2012-01-19 17:18:12.013] system-artifacts             <DE0004I> Starting bundle 'org.eclipse.virgo.kernel.agent.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:12.015] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.eclipse.virgo.kernel.agent.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:12.016] system-artifacts             <DE0004I> Starting bundle 'org.eclipse.virgo.kernel.deployer.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:12.052] system-artifacts             <DE0004I> Starting bundle 'org.eclipse.equinox.ds' version '1.3.0.v20110124-0830'. 
[2012-01-19 17:18:12.321] system-artifacts             <DE0004I> Starting bundle 'org.eclipse.equinox.util' version '1.0.200.v20100503'. 
[2012-01-19 17:18:12.321] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.eclipse.equinox.ds' version '1.3.0.v20110124-0830'. 
[2012-01-19 17:18:12.332] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.eclipse.virgo.kernel.deployer.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:12.344] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.eclipse.equinox.util' version '1.0.200.v20100503'. 
[2012-01-19 17:18:12.346] system-artifacts             <DE0004I> Starting configuration 'osgi.console.telnet' version '0.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:12.422] system-artifacts             <DE0005I> Started configuration 'osgi.console.telnet' version '0.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:12.423] system-artifacts             <DE0004I> Starting configuration 'osgi.console.ssh' version '0.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:12.469] system-artifacts             <DE0005I> Started configuration 'osgi.console.ssh' version '0.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:12.470] system-artifacts             <DE0005I> Started plan 'org.eclipse.virgo.kernel.userregion.springdm' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:12.684] system-artifacts             <DE0000I> Installing plan 'org.eclipse.virgo.jetty.web' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:12.775] system-artifacts             <DE0000I> Installing bundle 'org.eclipse.jetty.osgi.boot' version '7.4.2.v20110526'. 
[2012-01-19 17:18:12.806] system-artifacts             <DE0000I> Installing bundle 'org.eclipse.virgo.web.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:15.315] system-artifacts             <DE0001I> Installed bundle 'org.eclipse.jetty.osgi.boot' version '7.4.2.v20110526'. 
[2012-01-19 17:18:15.319] system-artifacts             <DE0001I> Installed bundle 'org.eclipse.virgo.web.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:15.320] system-artifacts             <DE0001I> Installed plan 'org.eclipse.virgo.jetty.web' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:15.333] system-artifacts             <DE0004I> Starting plan 'org.eclipse.virgo.jetty.web' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:15.339] system-artifacts             <DE0004I> Starting bundle 'org.eclipse.jetty.osgi.boot' version '7.4.2.v20110526'. 
[2012-01-19 17:18:15.445] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.eclipse.jetty.osgi.boot' version '7.4.2.v20110526'. 
[2012-01-19 17:18:15.448] system-artifacts             <DE0004I> Starting bundle 'org.eclipse.virgo.web.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:15.449] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.eclipse.virgo.web.dm' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:15.450] start-signalling-1           <DE0005I> Started plan 'org.eclipse.virgo.jetty.web' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:15.452] sync Event Dispatcher Thread <UR0001I> User region ready. 
[2012-01-19 17:18:15.622] deployer-recovery            <DE0000I> Installing bundle 'org.eclipse.virgo.apps.splash' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:15.919] deployer-recovery            <DE0001I> Installed bundle 'org.eclipse.virgo.apps.splash' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:15.931] deployer-recovery            <DE0004I> Starting bundle 'org.eclipse.virgo.apps.splash' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:15.987] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.eclipse.virgo.apps.splash' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:16.130] deployer-recovery            <DE0000I> Installing plan 'org.eclipse.virgo.apps.admin.plan' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:16.194] deployer-recovery            <DE0000I> Installing bundle 'org.eclipse.virgo.apps.admin.core' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:16.950] deployer-recovery            <DE0000I> Installing bundle 'org.eclipse.virgo.apps.admin.web' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:17.022] deployer-recovery            <DE0001I> Installed bundle 'org.eclipse.virgo.apps.admin.core' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:17.023] deployer-recovery            <DE0001I> Installed bundle 'org.eclipse.virgo.apps.admin.web' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:17.024] deployer-recovery            <DE0001I> Installed plan 'org.eclipse.virgo.apps.admin.plan' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:17.036] deployer-recovery            <DE0004I> Starting plan 'org.eclipse.virgo.apps.admin.plan' version '3.0.0'. 
[2012-01-19 17:18:17.038] deployer-recovery            <DE0004I> Starting bundle 'org.eclipse.virgo.apps.admin.core' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:17.042] deployer-recovery            <DE0004I> Starting bundle 'org.eclipse.virgo.apps.admin.web' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:17.045] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.eclipse.virgo.apps.admin.web' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:18.059] fs-watcher                   <HD0001I> Hot deployer processing 'INITIAL' event for file 'org.eclipse.virgo.apps.splash-3.0.2.RELEASE.jar'. 
[2012-01-19 17:18:18.060] fs-watcher                   <HD0005I> Hot deploy not performed because file 'org.eclipse.virgo.apps.splash-3.0.2.RELEASE.jar' is already deployed. 
[2012-01-19 17:18:18.061] fs-watcher                   <HD0001I> Hot deployer processing 'INITIAL' event for file 'org.eclipse.virgo.apps.admin-3.0.2.RELEASE.plan'. 
[2012-01-19 17:18:18.062] fs-watcher                   <HD0005I> Hot deploy not performed because file 'org.eclipse.virgo.apps.admin-3.0.2.RELEASE.plan' is already deployed. 
[2012-01-19 17:18:18.126] start-signalling-1           <DE0005I> Started bundle 'org.eclipse.virgo.apps.admin.core' version '3.0.2.RELEASE'. 
[2012-01-19 17:18:18.127] start-signalling-1           <DE0005I> Started plan 'org.eclipse.virgo.apps.admin.plan' version '3.0.0'. 

[Updated on: Thu, 19 January 2012 19:31]

Report message to a moderator

Re: Problema configuring virgo on eclipse [message #780898 is a reply to message #780884] Thu, 19 January 2012 20:59 Go to previous messageGo to next message
Moacir Cardoso is currently offline Moacir Cardoso
Messages: 12
Registered: January 2012
Junior Member
I tried with Virgo Tomcat Server and it worked.
It seems that Jetty is not listening on port 8080
Re: Problema configuring virgo on eclipse [message #781105 is a reply to message #780898] Fri, 20 January 2012 14:42 Go to previous messageGo to next message
Florian Waibel is currently offline Florian Waibel
Messages: 99
Registered: June 2010
Member
Thanks for trying out Virgo Jetty Server.

I could reproduce your setup. When starting VJS from the command line I can access the admin console via localhost:8080/admin.
When starting the VJS from within Eclipse there is no process listening on port 8080. I raised an issue https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=369238.

Thank you,
Florian

[Updated on: Fri, 20 January 2012 15:39]

Report message to a moderator

Re: Problema configuring virgo on eclipse [message #781119 is a reply to message #781105] Fri, 20 January 2012 15:37 Go to previous message
Chris Frost is currently offline Chris Frost
Messages: 230
Registered: January 2010
Location: Southampton, England
Senior Member

I believe this can be fixed by adding some extra variables to the VM args in the Eclipse config. jetty.home and possibly one more.

------------------------------------------------
Chris Frost, Twitter @cgfrost
Springsource, a divison of VMware.
Previous Topic:Gradle : Bundlor plugin in Groovy
Next Topic:org.eclipse.virgo.kernel.deployer bundle is not started correctly
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Oct 26 09:34:33 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01793 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software