Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Test and Performance Tools Platform (TPTP) » libpiAgent.so can not be found
libpiAgent.so can not be found [message #88843] Tue, 28 November 2006 10:23 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: rajakididi.hotmail.com

Hi

I am a new user to Eclipse TPTP. I have successfully installed the TPTP
plugins along with the other required EMF etc.. plugins.

I am running Eclipse SDK 3.2 with Java 1.5 on Ubuntu Linux x86-32 bit
machine. I am trying to do a Profile Launch with the set of plugins in the
workspace. But when I do the launch, it asks me to switch to Profiling
Perspective but soon after the launch terminates printing the following
message on the Eclipse Console View:

"Error occurred during initialization of VM
Could not find agent library on the library path or in the local
directory: piAgent".

I guess this is a known issue since I have found a reference to it on this
newsgroup itself:
[ http://dev.eclipse.org/newslists/news.eclipse.tptp/msg03062. html ]

I tried all the solutions provided in the discussion but no help for me as
for Jonathan who posted the query.

Please help me to find a way to fix this problem.

Thanks & Regards,
Keya
Re: libpiAgent.so can not be found [message #88864 is a reply to message #88843] Tue, 28 November 2006 19:20 Go to previous messageGo to next message
Randy D. Smith is currently offline Randy D. Smith
Messages: 394
Registered: July 2009
Senior Member
Keya wrote:
> Hi
>
> I am a new user to Eclipse TPTP. I have successfully installed the TPTP
> plugins along with the other required EMF etc.. plugins.
>
> I am running Eclipse SDK 3.2 with Java 1.5 on Ubuntu Linux x86-32 bit
> machine. I am trying to do a Profile Launch with the set of plugins in
> the workspace. But when I do the launch, it asks me to switch to
> Profiling Perspective but soon after the launch terminates printing the
> following message on the Eclipse Console View:
>
> "Error occurred during initialization of VM
> Could not find agent library on the library path or in the local
> directory: piAgent".
>
> I guess this is a known issue since I have found a reference to it on
> this newsgroup itself: [
> http://dev.eclipse.org/newslists/news.eclipse.tptp/msg03062. html ]
> I tried all the solutions provided in the discussion but no help for me
> as for Jonathan who posted the query.
> Please help me to find a way to fix this problem.
>
> Thanks & Regards,
> Keya
>

In your Eclipse installation directory, could you find your piAgent for
me (as in "cd <Eclipse installation directory>; find . -name
libpiAgent.so -print"), and then run ldd on that library and tell me
what it says?

I'm suspecting this is the "Ubuntu doesn't come with the right libstdc++
compatibility library" issue", but I'm not sure.

--
RDS

Randy D. Smith randy (dot) d (dot) smith (at) intel (dot) com
Eclipse TPTP Committer, Platform Proj (data collection/agent controller)
Re: libpiAgent.so can not be found [message #88879 is a reply to message #88864] Wed, 29 November 2006 05:45 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: rajakididi.hotmail.com

Hi Randy

I did what you asked me for and here is the output of ldd on libpiAgent.so
available in the eclipse.

ldd
/plugins/org.eclipse.hyades.execution.linux.x86_4.2.0.v20060 6131519/libpiAgent.so
linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
libpthread.so.0 => /lib/tls/i686/cmov/libpthread.so.0 (0xb7e83000)
libdl.so.2 => /lib/tls/i686/cmov/libdl.so.2 (0xb7e80000)
libhcbnd.so => not found
libhcclco.so => not found
libhccldt.so => not found
libhccls.so => not found
libhcclsm.so => not found
libstdc++-libc6.2-2.so.3 => not found
libm.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libm.so.6 (0xb7e5d000)
libc.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 (0xb7d2e000)
/lib/ld-linux.so.2 (0x80000000)

I guess some required libraries are missing from the path. Can you help me
figure out a way to solve this? Please let me know if you require some
other information.

Thanks & Regards,
Keya
Re: libpiAgent.so can not be found [message #88998 is a reply to message #88879] Wed, 29 November 2006 09:56 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: standby.chu.gmail.com

Hi,

For your reference, I am running Ubuntu Edgy, Eclipse 3.2.1 on linux
32bit platform.

I found that I need to install the package:

1. "sudo apt-get install libstdc++2.10-glibc2.2"

then starting eclipse with the following script:

#!/bin/bash
PATH_TO_TPTP_LIB=/opt/eclipse/plugins/org.eclipse.hyades.exe cution.linux.x86_4.2.0.v200606131519

export LD_LIBRARY_PATH=$PATH_TO_TPTP_LIB

/opt/eclipse/eclipse -data ~/workspace

# === end of the script===



The result returned from the ldd is a bit wrong as you need to set the
LD_LIBRARY_PATH.


Wish this helps. :)


Keya wrote:
> Hi Randy
>
> I did what you asked me for and here is the output of ldd on
> libpiAgent.so available in the eclipse.
>
> ldd
> /plugins/org.eclipse.hyades.execution.linux.x86_4.2.0.v20060 6131519/libpiAgent.so
>
> linux-gate.so.1 => (0xffffe000)
> libpthread.so.0 => /lib/tls/i686/cmov/libpthread.so.0 (0xb7e83000)
> libdl.so.2 => /lib/tls/i686/cmov/libdl.so.2 (0xb7e80000)
> libhcbnd.so => not found
> libhcclco.so => not found
> libhccldt.so => not found
> libhccls.so => not found
> libhcclsm.so => not found
> libstdc++-libc6.2-2.so.3 => not found
> libm.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libm.so.6 (0xb7e5d000)
> libc.so.6 => /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6 (0xb7d2e000)
> /lib/ld-linux.so.2 (0x80000000)
>
> I guess some required libraries are missing from the path. Can you help
> me figure out a way to solve this? Please let me know if you require
> some other information.
>
> Thanks & Regards,
> Keya
>

Regards,
Stephen
Re: libpiAgent.so can not be found [message #89060 is a reply to message #88998] Wed, 29 November 2006 14:57 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: rajakididi.hotmail.com

Hi Stephen

Yes, that works!! Thanks a lot.
The library issue is resolved but another problem uis surfaced now. I will
really appreciate some help here. When I do the Profile launch the launch
terminates printing the following Error Log:

java.lang.NullPointerException
at
org.eclipse.jface.resource.JFaceResources.getResources(JFace Resources.java:184)
at org.eclipse.jface.resource.ImageRegistry.<init>(ImageRegistry.java:145)
at org.eclipse.jface.resource.ImageRegistry.<init>(ImageRegistry.java:117)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationMappingR egistry.getImageRegistry(AssociationMappingRegistry.java:96)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationMapping. getImageRegistry(AssociationMapping.java:91)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationDescript or.getImageRegistry(AssociationDescriptor.java:89)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationDescript or.getImageDescriptor(AssociationDescriptor.java:150)
at
org.eclipse.hyades.trace.ui.internal.core.TraceAssociationMa nager$TraceDescriptorFilter.isValid(TraceAssociationManager. java:54)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationMapping. isValid(AssociationMapping.java:442)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationMapping. register(AssociationMapping.java:396)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationDescript or.addType(AssociationDescriptor.java:315)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationDescript or.loadFromConfigurationElement(AssociationDescriptor.java:4 26)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationMapping. loadPluginRegistry(AssociationMapping.java:344)
at
org.eclipse.hyades.ui.internal.extension.AssociationMapping. getAssociationDescriptors(AssociationMapping.java:161)
at
org.eclipse.hyades.trace.ui.internal.util.TraceAssociationMa pping.getClassForTypeUnsorted(TraceAssociationMapping.java:7 2)
at
org.eclipse.hyades.trace.ui.internal.util.TraceAssociationMa pping.isViewForType(TraceAssociationMapping.java:106)
at
org.eclipse.hyades.log.ui.internal.navigator.LogNavigatorSyn chronizer.handleAdd(LogNavigatorSynchronizer.java:296)
at
org.eclipse.hyades.log.ui.internal.navigator.LogNavigatorSyn chronizer.notifyChanged(LogNavigatorSynchronizer.java:123)
at
org.eclipse.emf.common.notify.impl.BasicNotifierImpl.eNotify (BasicNotifierImpl.java:230)
at
org.eclipse.emf.common.notify.impl.NotificationImpl.dispatch (NotificationImpl.java:1029)
at
org.eclipse.hyades.models.hierarchy.impl.TRCAgentProxyImpl.s etProcessProxy(TRCAgentProxyImpl.java:683)
at
org.eclipse.hyades.trace.ui.internal.util.PDCoreUtil.createA gentNoCheck(PDCoreUtil.java:1256)
at
org.eclipse.hyades.trace.ui.internal.util.PDCoreUtil.createA gent(PDCoreUtil.java:366)
at
org.eclipse.hyades.trace.ui.internal.util.PDCoreUtil.createA gent(PDCoreUtil.java:336)
at
org.eclipse.hyades.trace.ui.internal.piclient.PIProcessListe ner.createAgent(PIProcessListener.java:702)
at
org.eclipse.hyades.trace.ui.internal.piclient.PIProcessListe ner.processLaunched(PIProcessListener.java:608)
at
org.eclipse.hyades.internal.execution.local.control.ProcessI mpl.handleCommand(ProcessImpl.java:584)
at
org.eclipse.hyades.internal.execution.local.control.ProcessI mpl$1.incommingCommand(ProcessImpl.java:147)
at
org.eclipse.hyades.internal.execution.local.control.Connecti onImpl$1.incommingCommand(ConnectionImpl.java:128)
at
org.eclipse.hyades.internal.execution.local.control.Connecti onImpl.processControlMessage(ConnectionImpl.java:346)
at
org.eclipse.hyades.internal.execution.local.control.Connecti onImpl$SocketReaderThread.run(ConnectionImpl.java:473)


Any help will be good.

Thanks & regards,
Keya
Previous Topic:[AGR] Disablement of test macros in suite editor's Behavior tab
Next Topic:Profiler - Launching stops at 78%
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Sep 21 20:13:12 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04750 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software