Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Problem Opening Eclipse(Installed Java still not opening)
icon8.gif  Problem Opening Eclipse [message #771245] Mon, 26 December 2011 19:00 Go to next message
Ziad Akiki is currently offline Ziad Akiki
Messages: 2
Registered: December 2011
Junior Member
Hello, I unzipped Eclipse in "C:\eclipse" and Java was already installed so I reinstall the latest version (version 6 update 30). When I opened the eclipse.exe it shows a dialog box saying that I don't have Java in this directory (C:\Eclipse\jre\bin...) so I copied the java folder and rename it to suit the upper directory. After reopening, eclipse show the Splash Screen but says "Failed to Load the JNI shared library"

[Updated on: Mon, 26 December 2011 19:04]

Report message to a moderator

Re: Problem Opening Eclipse [message #771926 is a reply to message #771245] Wed, 28 December 2011 14:51 Go to previous messageGo to next message
Russell Bateman is currently offline Russell Bateman
Messages: 3221
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

On 2011.12.26 12:00, Ziad Akiki wrote:
> Hello, I unzipped Eclipse in C:\eclipse. When I opened the eclipse.exe
> it shows a dialog box saying that I don't have Java in this directory
> (C:\Eclipse\jre\bin...) so I copied the java folder and rename it to
> suit the upper directory. After reopenig, eclipse show the Splash Screen
> but says "Failed to Load the JNI shared library"
>
> Note: I updated Java to the latest version 6 update 30

Please see http://wiki.eclipse.org/Eclipse.ini
Re: Problem Opening Eclipse [message #771973 is a reply to message #771926] Wed, 28 December 2011 17:20 Go to previous messageGo to next message
Ziad Akiki is currently offline Ziad Akiki
Messages: 2
Registered: December 2011
Junior Member
I changed the eclipse.ini to include the location of the JVM and here's the new error in the image associated...
  • Attachment: Eclipse.jpg
    (Size: 74.77KB, Downloaded 88 times)

[Updated on: Wed, 28 December 2011 17:22]

Report message to a moderator

Re: Problem Opening Eclipse [message #772326 is a reply to message #771973] Thu, 29 December 2011 14:17 Go to previous message
Russell Bateman is currently offline Russell Bateman
Messages: 3221
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

On 2011.12.28 10:20, Ziad Akiki wrote:
> I'm getting a new error: "Java was started but returned exit code = 13"

This may be that you're attempting to pair an Eclipse download and a
JDK/JRE of dissimilar bittedness. Ensure that you've got both a 32-bit
Eclipse and 32-bit JRE or a 64-bit Eclipse and 64-bit JRE.
Previous Topic:Facing issue with Scrolled Composite
Next Topic:Trouble with running java application
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Oct 23 08:07:19 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04342 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software