Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Newcomers » Newcomers » Exit code = 13 - Again, sorry I cant solve this
Exit code = 13 - Again, sorry I cant solve this [message #763305] Fri, 09 December 2011 09:37 Go to next message
lucas.di.ianni is currently offline lucas.di.ianni
Messages: 4
Registered: December 2011
Junior Member
Hi guys,

I know this is a very common error when the user try to inicialize eclipse. I have tried EVERYTHING ( I think ) to solve this problem, but I cant. Ive read the wiki of the .ini archive, the other answers in this forum and other forums but nothing have worked to me.

I ve downloaded this version of eclipse: eclipse-SDK-3.7.1-win32 and this of JDK jdk-7u1-windows-i586 www. oracle .com /technetwork/java/javase/downloads/jdk-7u1-download-513651.html ( both are for 32 bits, I think... ) and I changed the eclipse.ini to this form:


-startup
plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.2.0.v20110502.jar
--launcher.library
plugins/org.eclipse.equinox.launcher.win32.win32.x86_1.1.100.v20110502
-showsplash
org.eclipse.platform
--launcher.XXMaxPermSize
256m
--launcher.defaultAction
openFile
-vm
C:\Program Files\Java\jre7\bin\javaw.exe
-vmargs
-Xms40m
-Xmx384m

and then to


-startup
plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.2.0.v20110502.jar
--launcher.library
plugins/org.eclipse.equinox.launcher.win32.win32.x86_1.1.100.v20110502
-showsplash
org.eclipse.platform
--launcher.XXMaxPermSize
256m
--launcher.defaultAction
openFile
-vm
C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_01\javaw.exe
-vmargs
-Xms40m
-Xmx384m

and this error persisted.

img850.imageshack.us /img850/9748/error13s.jpg

I dont know what to do more!!!

I want to use Python language...

please someone help me this its very important to me !

[Updated on: Fri, 09 December 2011 09:38]

Report message to a moderator

Re: Exit code = 13 - Again, sorry I cant solve this [message #763339 is a reply to message #763305] Fri, 09 December 2011 10:41 Go to previous messageGo to next message
Russell Bateman is currently offline Russell Bateman
Messages: 3052
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

Lucas,

This one's easy.

You failed to notice in the bit on eclipse.ini that, contrary to what
makes perfect sense, the -vm and the C:\Program
Files\Java\jre7\bin\javaw.exe go on SEPARATE LINES.

Yeah, I know, it's pretty silly.

Just replace that one line with these two:

-vm
C:\Program Files\Java\jre7\bin\javaw.exe

Best of luck,

Russ


On 09-Dec-11 07:37, lucas.di.ianni wrote:
> Hi guys,
>
> I know this is a very common error when the user try to inicialize
> eclipse. I have tried EVERYTHING ( I think ) to solve this problem, but
> I cant. Ive read the wiki of the .ini archive, the other answrers in
> this forum and other forums but nothing have worked to me.
>
> I ve downloaded this version of eclipse: eclipse-SDK-3.7.1-win32 and
> this of JDK jdk-7u1-windows-i586 www. oracle .com
> /technetwork/java/javase/downloads/jdk-7u1-download-513651.html ( both
> are for 32 bits, I think... ) and I changed the eclipse.ini to this form:
>
>
> -startup
> plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.2.0.v20110502.jar
> --launcher.library
> plugins/org.eclipse.equinox.launcher.win32.win32.x86_1.1.100.v20110502
> -showsplash
> org.eclipse.platform
> --launcher.XXMaxPermSize
> 256m
> --launcher.defaultAction
> openFile
> -vm C:\Program Files\Java\jre7\bin\javaw.exe
> -vmargs
> -Xms40m
> -Xmx384m
>
> and then to
>
>
> -startup
> plugins/org.eclipse.equinox.launcher_1.2.0.v20110502.jar
> --launcher.library
> plugins/org.eclipse.equinox.launcher.win32.win32.x86_1.1.100.v20110502
> -showsplash
> org.eclipse.platform
> --launcher.XXMaxPermSize
> 256m
> --launcher.defaultAction
> openFile
> -vm C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_01\javaw.exe
> -vmargs
> -Xms40m
> -Xmx384m
>
> and this error persisted.
>
> img850.imageshack.us /img850/9748/error13s.jpg
>
> I dont know what to do more!!!
> I want to use Python language...
>
> please someone help me this its very important to me !
Re: Exit code = 13 - Again, sorry I cant solve this [message #763525 is a reply to message #763339] Fri, 09 December 2011 18:13 Go to previous messageGo to next message
lucas.di.ianni is currently offline lucas.di.ianni
Messages: 4
Registered: December 2011
Junior Member
hi,

thanks for the help but there is a strange mistake in our messages.

In your quote the comand is in one line, but in my original message it is in differents.

To clarify the things I take a screenshot of the .ini img43.imageshack .us/img43/936/originalxk.jpg

Of course I tried to put your command lines in my .ini, but unafortunately it didnt worked too.


[Updated on: Fri, 09 December 2011 18:13]

Report message to a moderator

Re: Exit code = 13 - Again, sorry I cant solve this [message #763547 is a reply to message #763525] Fri, 09 December 2011 19:23 Go to previous messageGo to next message
Russell Bateman is currently offline Russell Bateman
Messages: 3052
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

On 2011.12.09 16:13, lucas.di.ianni wrote:
> hi,
>
> thanks for the help but there is a strange mistake in our messages.
> In your quote the comand is in one line, but in my original message it
> is in different.
>
> To clarify the things I take a screenshot of the .ini img43.imageshack
> .us/img43/936/originalxk.jpg
>
> Of course I tried to put your command lines in my .ini, but
> unafortunately it didnt worked too.

Then it can only be, I think, a mismatch between the bittedness of the
Eclipse you downloaded and the JRE you're using. Perhaps the JRE is for
64-bit?

In fact, if you're running Windows 7, the correct path to your JRE, if
you had downloaded and installed a 32-bit one, would be

C:\Program Files (x86)\Java\jre7\bin\javaw.exe

rather than what you have.

I hope this is your answer.
Re: Exit code = 13 - Again, sorry I cant solve this [message #763731 is a reply to message #763547] Sat, 10 December 2011 07:39 Go to previous messageGo to next message
lucas.di.ianni is currently offline lucas.di.ianni
Messages: 4
Registered: December 2011
Junior Member
Hi russell,

Unfortunately I am using windows XP and a CoreDuo ( I think is 32bits... )!!!!

Thanks for the attention...
Re: Exit code = 13 - Again, sorry I cant solve this [message #763734 is a reply to message #763731] Sat, 10 December 2011 07:49 Go to previous message
lucas.di.ianni is currently offline lucas.di.ianni
Messages: 4
Registered: December 2011
Junior Member
I SOLVE IT!!!!

Its a problem that occurred to me a few time ago. I, dont know why, choosed my user name when I turned on my pc for the first time as "!". Yes, I am a little dumb.

This name "!" causes this problem. When I tryed to instal netbeans in the beggining of the year, I couldnt because of him.

So I created a new user, with a regular name, and opened from that new user!!

I appreciate the attention.
Previous Topic:Visual Studio Developer learning Eclipse
Next Topic:Retrieving a default command
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Apr 19 21:56:01 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01682 seconds