Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » BIRT » Oda Customer Connector setup(Having issues getting a report to locate my custom connector class.)
Oda Customer Connector setup [message #757651] Mon, 21 November 2011 06:00 Go to next message
pgittings  is currently offline pgittings Friend
Messages: 1
Registered: November 2011
Junior Member
Hi,
I'm a Java/Eclipse/Birt newbie (more familiar with C#), and I'm having an issue with creating a custom connector for a web service data store.

Background:
I'm trying to get to a point where I can use BIRT to generate reports from a IIS hosted web service. The web service expects authentication, as far as I've been able to figure out the BIRT web service data sources doesn't support authentication thus the need for a custom connector; if anybody else has a solution they would be willing to share I'd be very grateful.

Where I'm at:
I've crated two projects, one contains the report the other contains a package with my custom connection and query class. In the DataSource I've specified the ConnectionClass Property Binding to point to my custom connection class: packageName.ConnectionClassName.

In the report project properties I've added the custom connector project to the Report Design/Classpath. I also added it under the Report projects' Project References.

However when I click on the report preview, the result is a java.lang.ClassNotFoundException and it names my custom connector class.

So what step have I missed to get the report to pick up custom class?

Regards,
Paul
Re: Oda Customer Connector setup [message #758096 is a reply to message #757651] Mon, 21 November 2011 21:13 Go to previous message
Jason Weathersby is currently offline Jason WeathersbyFriend
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Paul,

Are you using this approach?
http://birtworld.blogspot.com/2009/12/birt-designer-classpath-changes.html

What version are you using?

Jason

On 11/21/2011 1:01 AM, pgittings wrote:
> Hi,
> I'm a Java/Eclipse/Birt newbie (more familiar with C#), and I'm having
> an issue with creating a custom connector for a web service data store.
>
> Background:
> I'm trying to get to a point where I can use BIRT to generate reports
> from a IIS hosted web service. The web service expects authentication,
> as far as I've been able to figure out the BIRT web service data sources
> doesn't support authentication thus the need for a custom connector; if
> anybody else has a solution they would be willing to share I'd be very
> grateful.
>
> Where I'm at:
> I've crated two projects, one contains the report the other contains a
> package with my custom connection and query class. In the DataSource
> I've specified the ConnectionClass Property Binding to point to my
> custom connection class: packageName.ConnectionClassName.
>
> In the report project properties I've added the custom connector project
> to the Report Design/Classpath. I also added it under the Report
> projects' Project References.
>
> However when I click on the report preview, the result is a
> java.lang.ClassNotFoundException and it names my custom connector class.
> So what step have I missed to get the report to pick up custom class?
>
> Regards,
> Paul
>
Previous Topic:Is it possible to remove postscript option in Export Format window?
Next Topic:Trying to Sum the distinct values
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Dec 18 02:23:19 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03032 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software