Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse Process Manager (Stardust) » Eclipse crashes when using search function in Help
Eclipse crashes when using search function in Help [message #755818] Wed, 09 November 2011 16:50 Go to next message
Robert Emsbach is currently offline Robert EmsbachFriend
Messages: 143
Registered: October 2011
Location: Singapore
Senior Member

Whenever I navigate to Help - Help Contents in my Eclipse and enter a search term in the search box, the indexing starts but after a few seconds eclipse crashes. How to fix this?

[Updated on: Wed, 09 November 2011 16:55]

Report message to a moderator

Re: Eclipse crashes when using search function in Help [message #755819 is a reply to message #755818] Wed, 09 November 2011 16:55 Go to previous messageGo to next message
Robert Emsbach is currently offline Robert EmsbachFriend
Messages: 143
Registered: October 2011
Location: Singapore
Senior Member

I had this issue on a win 64 bit Eclipse
Version: Helios Service Release 2
Build id: 20110218-0911

The problem was that by default my Eclipse was started with the JRE 7 I have installed.

The issue was fixed when I added:
-vm C:/Program Files/Java/jdk1.6.0_27/bin/javaw.exe

between the lines
--launcher.XXMaxPermSize
256M

and
-showsplash
in the eclipse.ini file in my eclipse installation folder.

Re: Eclipse crashes when using search function in Help [message #759185 is a reply to message #755819] Sun, 27 November 2011 13:33 Go to previous messageGo to next message
Aidan Whitehall is currently offline Aidan WhitehallFriend
Messages: 1
Registered: November 2011
Junior Member
Brilliant -- thanks for posting the workaround, Robert.

Exactly the same has just happened to me (enter Help, type text, hit Go, see it index and *bam*, Eclipse falls over).

Have added

-vm C:/Program Files/Java/jre6/bin/javaw.exe

to my eclipse.ini file, and at can at least search the help system now.


Cheers, Aidan
Re: Eclipse crashes when using search function in Help [message #759248 is a reply to message #759185] Mon, 28 November 2011 04:40 Go to previous message
Robert Emsbach is currently offline Robert EmsbachFriend
Messages: 143
Registered: October 2011
Location: Singapore
Senior Member

Thanks for your feedback. Glad this helped.

Robert
Previous Topic:Setting scope for the portal backing bean
Next Topic:Eclipse start up problem
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Nov 26 08:12:38 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02848 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software