Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Test and Performance Tools Platform (TPTP) » Classpath problem -java.lang.NoClassDefFoundError: org/eclipse/ui/plugin/Abstrac
Classpath problem -java.lang.NoClassDefFoundError: org/eclipse/ui/plugin/Abstrac [message #79490] Wed, 02 August 2006 11:34 Go to next message
David is currently offline DavidFriend
Messages: 5
Registered: July 2009
Junior Member
trying to get junit test coverage via cobertura and seems i am quite close
but i end up in internal classpath problems.

cobertura wants to be added to the classpath when running the tests, but
since i am running the the Junit plugin tests headless via the commandline
it seems Eclipse bails out with an noclass found error which is quite
strange, if i remove the added "java -Xbootclasspath/a:" the test runs
fine. But Cobertura does not instrument of course.

<error message="org/eclipse/ui/plugin/AbstractUIPlugin"
type="java.lang.NoClassDefFoundError">java.lang.NoClassDefFoundError:
org/eclipse/ui/plugin/AbstractUIPlugin
at
com.sonyericsson.ides.antivirus.AntivirusProcessHandler.isEn abled(AntivirusProcessHandler.java:131)

So it seems somehow that the "-Xbootclasspath" will take presence over the
internal eclipse classpath if added via the commandline as eclipse bails
with a noclassfound if i add it. If i check the log from the test it just
tells me the "<property name="sun.boot.class.path" is different from when
it suceeded doing the test. It doesn't matter if i append or prepend the
cobertura classpaths.

I tried to add cobertura.jar file inside the eclipse installation but that
also fails.

Is there any way i can grab the eclipse internal classpath and add
everything to the "-Xbootclasspth"? or any other ideas?

/Dave
Re: Classpath problem -java.lang.NoClassDefFoundError: org/eclipse/ui/plugin/Abstrac [message #83522 is a reply to message #79490] Wed, 13 September 2006 11:59 Go to previous message
Paul Slauenwhite is currently offline Paul SlauenwhiteFriend
Messages: 970
Registered: July 2009
Senior Member
Hi David,
You cannot change the Eclipse classpath after your plugin has been
loaded. However, you can add dependency plugins to your plug-in's manifest
and they will be deployed/loaded with the test. Create a Cobertura plugin
with its JAR and add the dependency to your plugin. Alternatively, you can
add dependency JARs to the artifact's properties for local JARs or to the
location's properties for remote JARs (already residing on the target
machine).

Paul
"David Samuelsson" <david.samuelsson@sonyericsson.com> wrote in message
news:c910deda84d3fb45510eb22461214e1e$1@www.eclipse.org...
> trying to get junit test coverage via cobertura and seems i am quite close
> but i end up in internal classpath problems.
>
> cobertura wants to be added to the classpath when running the tests, but
> since i am running the the Junit plugin tests headless via the commandline
> it seems Eclipse bails out with an noclass found error which is quite
> strange, if i remove the added "java -Xbootclasspath/a:" the test runs
> fine. But Cobertura does not instrument of course.
>
> <error message="org/eclipse/ui/plugin/AbstractUIPlugin"
> type="java.lang.NoClassDefFoundError">java.lang.NoClassDefFoundError:
> org/eclipse/ui/plugin/AbstractUIPlugin
> at
> com.sonyericsson.ides.antivirus.AntivirusProcessHandler.isEn abled(AntivirusProcessHandler.java:131)
>
> So it seems somehow that the "-Xbootclasspath" will take presence over the
> internal eclipse classpath if added via the commandline as eclipse bails
> with a noclassfound if i add it. If i check the log from the test it just
> tells me the "<property name="sun.boot.class.path" is different from when
> it suceeded doing the test. It doesn't matter if i append or prepend the
> cobertura classpaths.
>
> I tried to add cobertura.jar file inside the eclipse installation but that
> also fails.
>
> Is there any way i can grab the eclipse internal classpath and add
> everything to the "-Xbootclasspth"? or any other ideas?
>
> /Dave
>
>
Previous Topic:basic auth for URL tests
Next Topic:Extra log messages due to missing platform specific native code
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Nov 28 10:14:06 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01540 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software