Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » COSMOS » smlfn:deref in assert
smlfn:deref in assert [message #7069] Thu, 08 February 2007 16:38 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: ana.manole.gmail.com

Hi,

when using deref in the test attribute of an assert (as below), I get
java.lang.NoSuchMethodException: For extension function, could not find
method org.apache.xml.utils.NodeVector.deref([ExpressionContext,] ).

any hints?
<xs:element name="SecurePayrollApplication" type="ex:ApplicationType">
<xs:annotation>
<xs:appinfo>
<sch:schema>
<sch:ns prefix="smlfn"
uri="http://schemas.serviceml.org/sml/function/2006/07"/>
<sch:pattern id="Firewall">
<sch:rule context=".">
<sch:assert test=
"smlfn:deref(HostOSRef)/ex:FirewallEnabled='true'">
Firewall is not enabled on the host operating system
</sch:assert>
</sch:rule>
</sch:pattern>
</sch:schema>
</xs:appinfo>
</xs:annotation>
</xs:element>

Thanks.
Re: smlfn:deref in assert [message #7094 is a reply to message #7069] Thu, 08 February 2007 22:52 Go to previous messageGo to next message
No real name is currently offline No real name
Messages: 404
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Ana,

Are you using the most up-to-date code from
http://wiki.eclipse.org/images/8/8f/Backup-v2.zip?
If you're still experiencing the same problem, please attach the entire file
that you're trying to validate.

Thanks,
Ali Mehregani

"Ana M" <ana.manole@gmail.com> wrote in message
news:a8fbf68f69e0e059a075a57f116f8add$1@www.eclipse.org...
>
> Hi,
>
> when using deref in the test attribute of an assert (as below), I get
> java.lang.NoSuchMethodException: For extension function, could not find
> method org.apache.xml.utils.NodeVector.deref([ExpressionContext,] ).
>
> any hints?
> <xs:element name="SecurePayrollApplication" type="ex:ApplicationType">
> <xs:annotation>
> <xs:appinfo>
> <sch:schema>
> <sch:ns prefix="smlfn"
> uri="http://schemas.serviceml.org/sml/function/2006/07"/>
> <sch:pattern id="Firewall">
> <sch:rule context=".">
> <sch:assert test=
> "smlfn:deref(HostOSRef)/ex:FirewallEnabled='true'">
> Firewall is not enabled on the host operating system
> </sch:assert>
> </sch:rule>
> </sch:pattern>
> </sch:schema>
> </xs:appinfo>
> </xs:annotation>
> </xs:element>
>
> Thanks.
>
smlfn:deref in assert [message #7116 is a reply to message #7094] Fri, 09 February 2007 15:29 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: ana.manole.gmail.com

Hi,
my fault it was just a wrong namespace.

but I have another question:

When having a pattern with 2 rules, the validation results change
depending on rule's order and results given are wrong.

If the pattern has only one rule the results are as expected.

What should I use in this case?

Thanks
Re: smlfn:deref in assert [message #7140 is a reply to message #7116] Mon, 12 February 2007 21:59 Go to previous messageGo to next message
No real name is currently offline No real name
Messages: 404
Registered: July 2009
Senior Member
You're right Ana. The validator appears to only evaluate the first rule of
a schematron pattern. I've opened the following defect and I will have it
resolved shortly: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=173936

Thanks for reporting the error.

"Ana M" <ana.manole@gmail.com> wrote in message
news:a4fe04c08b6b0cda2aa9015989ac1dfa$1@www.eclipse.org...
> Hi,
> my fault it was just a wrong namespace.
>
> but I have another question:
>
> When having a pattern with 2 rules, the validation results change
> depending on rule's order and results given are wrong.
>
> If the pattern has only one rule the results are as expected.
>
> What should I use in this case?
>
> Thanks
>
Re: smlfn:deref in assert [message #7983 is a reply to message #7140] Wed, 21 February 2007 16:14 Go to previous message
No real name is currently offline No real name
Messages: 404
Registered: July 2009
Senior Member
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=173936 is now fixed.
You can try the latest code from COSMOS CVS.

Thanks,
Ali Mehregani

"Ali Mehregani" <amehrega@ca.ibm.com> wrote in message
news:eqqo09$vrc$1@utils.eclipse.org...
> You're right Ana. The validator appears to only evaluate the first rule
> of a schematron pattern. I've opened the following defect and I will have
> it resolved shortly: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=173936
>
> Thanks for reporting the error.
>
> "Ana M" <ana.manole@gmail.com> wrote in message
> news:a4fe04c08b6b0cda2aa9015989ac1dfa$1@www.eclipse.org...
>> Hi,
>> my fault it was just a wrong namespace.
>>
>> but I have another question:
>>
>> When having a pattern with 2 rules, the validation results change
>> depending on rule's order and results given are wrong.
>>
>> If the pattern has only one rule the results are as expected.
>>
>> What should I use in this case?
>>
>> Thanks
>>
>
>
Re: smlfn:deref in assert [message #569178 is a reply to message #7069] Thu, 08 February 2007 22:52 Go to previous message
No real name is currently offline No real name
Messages: 404
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Ana,

Are you using the most up-to-date code from
http://wiki.eclipse.org/images/8/8f/Backup-v2.zip?
If you're still experiencing the same problem, please attach the entire file
that you're trying to validate.

Thanks,
Ali Mehregani

"Ana M" <ana.manole@gmail.com> wrote in message
news:a8fbf68f69e0e059a075a57f116f8add$1@www.eclipse.org...
>
> Hi,
>
> when using deref in the test attribute of an assert (as below), I get
> java.lang.NoSuchMethodException: For extension function, could not find
> method org.apache.xml.utils.NodeVector.deref([ExpressionContext,] ).
>
> any hints?
> <xs:element name="SecurePayrollApplication" type="ex:ApplicationType">
> <xs:annotation>
> <xs:appinfo>
> <sch:schema>
> <sch:ns prefix="smlfn"
> uri="http://schemas.serviceml.org/sml/function/2006/07"/>
> <sch:pattern id="Firewall">
> <sch:rule context=".">
> <sch:assert test=
> "smlfn:deref(HostOSRef)/ex:FirewallEnabled='true'">
> Firewall is not enabled on the host operating system
> </sch:assert>
> </sch:rule>
> </sch:pattern>
> </sch:schema>
> </xs:appinfo>
> </xs:annotation>
> </xs:element>
>
> Thanks.
>
smlfn:deref in assert [message #569216 is a reply to message #7094] Fri, 09 February 2007 15:29 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: ana.manole.gmail.com

Hi,
my fault it was just a wrong namespace.

but I have another question:

When having a pattern with 2 rules, the validation results change
depending on rule's order and results given are wrong.

If the pattern has only one rule the results are as expected.

What should I use in this case?

Thanks
Re: smlfn:deref in assert [message #569242 is a reply to message #7116] Mon, 12 February 2007 21:59 Go to previous message
No real name is currently offline No real name
Messages: 404
Registered: July 2009
Senior Member
You're right Ana. The validator appears to only evaluate the first rule of
a schematron pattern. I've opened the following defect and I will have it
resolved shortly: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=173936

Thanks for reporting the error.

"Ana M" <ana.manole@gmail.com> wrote in message
news:a4fe04c08b6b0cda2aa9015989ac1dfa$1@www.eclipse.org...
> Hi,
> my fault it was just a wrong namespace.
>
> but I have another question:
>
> When having a pattern with 2 rules, the validation results change
> depending on rule's order and results given are wrong.
>
> If the pattern has only one rule the results are as expected.
>
> What should I use in this case?
>
> Thanks
>
Re: smlfn:deref in assert [message #569523 is a reply to message #7140] Wed, 21 February 2007 16:14 Go to previous message
No real name is currently offline No real name
Messages: 404
Registered: July 2009
Senior Member
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=173936 is now fixed.
You can try the latest code from COSMOS CVS.

Thanks,
Ali Mehregani

"Ali Mehregani" <amehrega@ca.ibm.com> wrote in message
news:eqqo09$vrc$1@utils.eclipse.org...
> You're right Ana. The validator appears to only evaluate the first rule
> of a schematron pattern. I've opened the following defect and I will have
> it resolved shortly: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=173936
>
> Thanks for reporting the error.
>
> "Ana M" <ana.manole@gmail.com> wrote in message
> news:a4fe04c08b6b0cda2aa9015989ac1dfa$1@www.eclipse.org...
>> Hi,
>> my fault it was just a wrong namespace.
>>
>> but I have another question:
>>
>> When having a pattern with 2 rules, the validation results change
>> depending on rule's order and results given are wrong.
>>
>> If the pattern has only one rule the results are as expected.
>>
>> What should I use in this case?
>>
>> Thanks
>>
>
>
Previous Topic:SML-IF import/export wizards available
Next Topic:COSMOS Eclipsecon07 Demo Setup Instructions
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 24 16:57:49 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01756 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software