Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » BIRT » Report Preview Problems in Eclipse Designer 3.7
Report Preview Problems in Eclipse Designer 3.7 [message #724511] Mon, 12 September 2011 13:59 Go to next message
John Roberts is currently offline John RobertsFriend
Messages: 18
Registered: August 2011
Junior Member
Hi:

I am able to use the BIRT report runtime outside the report designer. I am using Spring JDBC templates to fetch my report data. Deployed to Tomcat or Weblogic, it works fine. Inside the Eclipse IDE however is a different story. I can only preview a report once. When I try to preview a second time, I encounter class loader issues that are Spring-related. I get: IllegalArgumentException; interface org.springframework.aop.SpringProxy is not visible from class loader (report/data-sets/script/-data-set[@id="94"]/method[@name="open]#3)

I am including my Spring code by setting the build path in Project Properties (project->properties->report design->classpath).

I tried replacing the runtime war in the eclipse plugins with the one I deploy; but that totally fails; it does not find ANY of the Spring classes in that case.

If I close and then re-open eclipse, I can run preview again, but just once before I have to close it again.

Any suggestions?
Re: Report Preview Problems in Eclipse Designer 3.7 [message #724562 is a reply to message #724511] Mon, 12 September 2011 14:31 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason WeathersbyFriend
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

John,

In Eclipse do you have your code in a project in the same workspace as
the reports? What are you adding to the classpath?

Jason

On 9/12/2011 9:59 AM, John Roberts wrote:
> Hi:
>
> I am able to use the BIRT report runtime outside the report designer. I
> am using Spring JDBC templates to fetch my report data. Deployed to
> Tomcat or Weblogic, it works fine. Inside the Eclipse IDE however is a
> different story. I can only preview a report once. When I try to preview
> a second time, I encounter class loader issues that are Spring-related.
> I get: IllegalArgumentException; interface
> org.springframework.aop.SpringProxy is not visible from class loader
> (report/data-sets/script/-data-set[@id="94"]/method[@name="open]#3)
>
> I am including my Spring code by setting the build path in Project
> Properties (project->properties->report design->classpath).
>
> I tried replacing the runtime war in the eclipse plugins with the one I
> deploy; but that totally fails; it does not find ANY of the Spring
> classes in that case.
>
> If I close and then re-open eclipse, I can run preview again, but just
> once before I have to close it again.
>
> Any suggestions?
Re: Report Preview Problems in Eclipse Designer 3.7 [message #724616 is a reply to message #724562] Mon, 12 September 2011 16:39 Go to previous messageGo to next message
John Roberts is currently offline John RobertsFriend
Messages: 18
Registered: August 2011
Junior Member
Jason:

I added the following to my Report Design Classpath, it's in the same workspace;

1. A jar with my classes with the Spring JDBC templates and a report event handler, as well as spring security related classes.
2. log4j
3. Spring
4. oracle driver
5. commons dbcp
6. commons-pool
7. An API jar developed internally in our organization.

Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 10:31
John,

In Eclipse do you have your code in a project in the same workspace as
the reports? What are you adding to the classpath?

Jason

On 9/12/2011 9:59 AM, John Roberts wrote:
> Hi:
>
> I am able to use the BIRT report runtime outside the report designer. I
> am using Spring JDBC templates to fetch my report data. Deployed to
> Tomcat or Weblogic, it works fine. Inside the Eclipse IDE however is a
> different story. I can only preview a report once. When I try to preview
> a second time, I encounter class loader issues that are Spring-related.
> I get: IllegalArgumentException; interface
> org.springframework.aop.SpringProxy is not visible from class loader
> (report/data-sets/script/-data-set[@id="94"]/method[@name="open]#3)
>
> I am including my Spring code by setting the build path in Project
> Properties (project->properties->report design->classpath).
>
> I tried replacing the runtime war in the eclipse plugins with the one I
> deploy; but that totally fails; it does not find ANY of the Spring
> classes in that case.
>
> If I close and then re-open eclipse, I can run preview again, but just
> once before I have to close it again.
>
> Any suggestions?

Re: Report Preview Problems in Eclipse Designer 3.7 [message #724628 is a reply to message #724616] Mon, 12 September 2011 16:54 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason WeathersbyFriend
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Is the oracle driver already in the drivers directory of the jdbc plugin?


Jason

On 9/12/2011 12:39 PM, John Roberts wrote:
> Jason:
>
> I added the following to my Report Design Classpath, it's in the same
> workspace;
>
> 1. A jar with my classes with the Spring JDBC templates and a report
> event handler, as well as spring security related classes.
> 2. log4j
> 3. Spring
> 4. oracle driver
> 5. commons dbcp
> 6. commons-pool
> 7. An API jar developed internally in our organization.
>
> Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 10:31
>> John,
>>
>> In Eclipse do you have your code in a project in the same workspace as
>> the reports? What are you adding to the classpath?
>>
>> Jason
>>
>> On 9/12/2011 9:59 AM, John Roberts wrote:
>> > Hi:
>> >
>> > I am able to use the BIRT report runtime outside the report designer. I
>> > am using Spring JDBC templates to fetch my report data. Deployed to
>> > Tomcat or Weblogic, it works fine. Inside the Eclipse IDE however is a
>> > different story. I can only preview a report once. When I try to
>> preview
>> > a second time, I encounter class loader issues that are Spring-related.
>> > I get: IllegalArgumentException; interface
>> > org.springframework.aop.SpringProxy is not visible from class loader
>> > (report/data-sets/script/-data-set[@id="94"]/method[@name="open]#3)
>> >
>> > I am including my Spring code by setting the build path in Project
>> > Properties (project->properties->report design->classpath).
>> >
>> > I tried replacing the runtime war in the eclipse plugins with the one I
>> > deploy; but that totally fails; it does not find ANY of the Spring
>> > classes in that case.
>> >
>> > If I close and then re-open eclipse, I can run preview again, but just
>> > once before I have to close it again.
>> >
>> > Any suggestions?
>
>
Re: Report Preview Problems in Eclipse Designer 3.7 [message #724631 is a reply to message #724628] Mon, 12 September 2011 17:32 Go to previous messageGo to next message
John Roberts is currently offline John RobertsFriend
Messages: 18
Registered: August 2011
Junior Member
Nope

Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 12:54
Is the oracle driver already in the drivers directory of the jdbc plugin?


Jason

On 9/12/2011 12:39 PM, John Roberts wrote:
> Jason:
>
> I added the following to my Report Design Classpath, it's in the same
> workspace;
>
> 1. A jar with my classes with the Spring JDBC templates and a report
> event handler, as well as spring security related classes.
> 2. log4j
> 3. Spring
> 4. oracle driver
> 5. commons dbcp
> 6. commons-pool
> 7. An API jar developed internally in our organization.
>
> Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 10:31
>> John,
>>
>> In Eclipse do you have your code in a project in the same workspace as
>> the reports? What are you adding to the classpath?
>>
>> Jason
>>
>> On 9/12/2011 9:59 AM, John Roberts wrote:
>> > Hi:
>> >
>> > I am able to use the BIRT report runtime outside the report designer. I
>> > am using Spring JDBC templates to fetch my report data. Deployed to
>> > Tomcat or Weblogic, it works fine. Inside the Eclipse IDE however is a
>> > different story. I can only preview a report once. When I try to
>> preview
>> > a second time, I encounter class loader issues that are Spring-related.
>> > I get: IllegalArgumentException; interface
>> > org.springframework.aop.SpringProxy is not visible from class loader
>> > (report/data-sets/script/-data-set[@id="94"]/method[@name="open]#3)
>> >
>> > I am including my Spring code by setting the build path in Project
>> > Properties (project->properties->report design->classpath).
>> >
>> > I tried replacing the runtime war in the eclipse plugins with the one I
>> > deploy; but that totally fails; it does not find ANY of the Spring
>> > classes in that case.
>> >
>> > If I close and then re-open eclipse, I can run preview again, but just
>> > once before I have to close it again.
>> >
>> > Any suggestions?
>
>

Re: Report Preview Problems in Eclipse Designer 3.7 [message #724666 is a reply to message #724631] Mon, 12 September 2011 18:42 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason WeathersbyFriend
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

So you are not writing any reports directly against oracle, correct?
The reason I ask this, this type of error usually happens when two jars
are in the engine classpath.

Jason

On 9/12/2011 1:33 PM, John Roberts wrote:
> Nope
>
> Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 12:54
>> Is the oracle driver already in the drivers directory of the jdbc plugin?
>>
>>
>> Jason
>>
>> On 9/12/2011 12:39 PM, John Roberts wrote:
>> > Jason:
>> >
>> > I added the following to my Report Design Classpath, it's in the same
>> > workspace;
>> >
>> > 1. A jar with my classes with the Spring JDBC templates and a report
>> > event handler, as well as spring security related classes.
>> > 2. log4j
>> > 3. Spring
>> > 4. oracle driver
>> > 5. commons dbcp
>> > 6. commons-pool
>> > 7. An API jar developed internally in our organization.
>> >
>> > Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 10:31
>> >> John,
>> >>
>> >> In Eclipse do you have your code in a project in the same workspace as
>> >> the reports? What are you adding to the classpath?
>> >>
>> >> Jason
>> >>
>> >> On 9/12/2011 9:59 AM, John Roberts wrote:
>> >> > Hi:
>> >> >
>> >> > I am able to use the BIRT report runtime outside the report
>> designer. I
>> >> > am using Spring JDBC templates to fetch my report data. Deployed to
>> >> > Tomcat or Weblogic, it works fine. Inside the Eclipse IDE however
>> is a
>> >> > different story. I can only preview a report once. When I try to
>> >> preview
>> >> > a second time, I encounter class loader issues that are
>> Spring-related.
>> >> > I get: IllegalArgumentException; interface
>> >> > org.springframework.aop.SpringProxy is not visible from class loader
>> >> > (report/data-sets/script/-data-set[@id="94"]/method[@name="open]#3)
>> >> >
>> >> > I am including my Spring code by setting the build path in Project
>> >> > Properties (project->properties->report design->classpath).
>> >> >
>> >> > I tried replacing the runtime war in the eclipse plugins with the
>> one I
>> >> > deploy; but that totally fails; it does not find ANY of the Spring
>> >> > classes in that case.
>> >> >
>> >> > If I close and then re-open eclipse, I can run preview again, but
>> just
>> >> > once before I have to close it again.
>> >> >
>> >> > Any suggestions?
>> >
>> >
>
>
Re: Report Preview Problems in Eclipse Designer 3.7 [message #724687 is a reply to message #724666] Mon, 12 September 2011 20:10 Go to previous messageGo to next message
John Roberts is currently offline John RobertsFriend
Messages: 18
Registered: August 2011
Junior Member
Good question - I checked and it is not in the WEB-INF/lib or scriptLib; none of the jars are repeated.


Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 14:42
So you are not writing any reports directly against oracle, correct?
The reason I ask this, this type of error usually happens when two jars
are in the engine classpath.

Jason

On 9/12/2011 1:33 PM, John Roberts wrote:
> Nope
>
> Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 12:54
>> Is the oracle driver already in the drivers directory of the jdbc plugin?
>>
>>
>> Jason
>>
>> On 9/12/2011 12:39 PM, John Roberts wrote:
>> > Jason:
>> >
>> > I added the following to my Report Design Classpath, it's in the same
>> > workspace;
>> >
>> > 1. A jar with my classes with the Spring JDBC templates and a report
>> > event handler, as well as spring security related classes.
>> > 2. log4j
>> > 3. Spring
>> > 4. oracle driver
>> > 5. commons dbcp
>> > 6. commons-pool
>> > 7. An API jar developed internally in our organization.
>> >
>> > Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 10:31
>> >> John,
>> >>
>> >> In Eclipse do you have your code in a project in the same workspace as
>> >> the reports? What are you adding to the classpath?
>> >>
>> >> Jason
>> >>
>> >> On 9/12/2011 9:59 AM, John Roberts wrote:
>> >> > Hi:
>> >> >
>> >> > I am able to use the BIRT report runtime outside the report
>> designer. I
>> >> > am using Spring JDBC templates to fetch my report data. Deployed to
>> >> > Tomcat or Weblogic, it works fine. Inside the Eclipse IDE however
>> is a
>> >> > different story. I can only preview a report once. When I try to
>> >> preview
>> >> > a second time, I encounter class loader issues that are
>> Spring-related.
>> >> > I get: IllegalArgumentException; interface
>> >> > org.springframework.aop.SpringProxy is not visible from class loader
>> >> > (report/data-sets/script/-data-set[@id="94"]/method[@name="open]#3)
>> >> >
>> >> > I am including my Spring code by setting the build path in Project
>> >> > Properties (project->properties->report design->classpath).
>> >> >
>> >> > I tried replacing the runtime war in the eclipse plugins with the
>> one I
>> >> > deploy; but that totally fails; it does not find ANY of the Spring
>> >> > classes in that case.
>> >> >
>> >> > If I close and then re-open eclipse, I can run preview again, but
>> just
>> >> > once before I have to close it again.
>> >> >
>> >> > Any suggestions?
>> >
>> >
>
>

Re: Report Preview Problems in Eclipse Designer 3.7 [message #725009 is a reply to message #724687] Tue, 13 September 2011 17:55 Go to previous message
Jason Weathersby is currently offline Jason WeathersbyFriend
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

John,

Any chance you add a Java project to your workspace that calls the
spring stuff and then in the birt project classpath add this new Java
project. Make sure to remove the other references.

Jason

On 9/12/2011 4:10 PM, John Roberts wrote:
> Good question - I checked and it is not in the WEB-INF/lib or scriptLib;
> none of the jars are repeated.
>
>
> Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 14:42
>> So you are not writing any reports directly against oracle, correct?
>> The reason I ask this, this type of error usually happens when two
>> jars are in the engine classpath.
>>
>> Jason
>>
>> On 9/12/2011 1:33 PM, John Roberts wrote:
>> > Nope
>> >
>> > Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 12:54
>> >> Is the oracle driver already in the drivers directory of the jdbc
>> plugin?
>> >>
>> >>
>> >> Jason
>> >>
>> >> On 9/12/2011 12:39 PM, John Roberts wrote:
>> >> > Jason:
>> >> >
>> >> > I added the following to my Report Design Classpath, it's in the
>> same
>> >> > workspace;
>> >> >
>> >> > 1. A jar with my classes with the Spring JDBC templates and a report
>> >> > event handler, as well as spring security related classes.
>> >> > 2. log4j
>> >> > 3. Spring
>> >> > 4. oracle driver
>> >> > 5. commons dbcp
>> >> > 6. commons-pool
>> >> > 7. An API jar developed internally in our organization.
>> >> >
>> >> > Jason Weathersby wrote on Mon, 12 September 2011 10:31
>> >> >> John,
>> >> >>
>> >> >> In Eclipse do you have your code in a project in the same
>> workspace as
>> >> >> the reports? What are you adding to the classpath?
>> >> >>
>> >> >> Jason
>> >> >>
>> >> >> On 9/12/2011 9:59 AM, John Roberts wrote:
>> >> >> > Hi:
>> >> >> >
>> >> >> > I am able to use the BIRT report runtime outside the report
>> >> designer. I
>> >> >> > am using Spring JDBC templates to fetch my report data.
>> Deployed to
>> >> >> > Tomcat or Weblogic, it works fine. Inside the Eclipse IDE however
>> >> is a
>> >> >> > different story. I can only preview a report once. When I try to
>> >> >> preview
>> >> >> > a second time, I encounter class loader issues that are
>> >> Spring-related.
>> >> >> > I get: IllegalArgumentException; interface
>> >> >> > org.springframework.aop.SpringProxy is not visible from class
>> loader
>> >> >> >
>> (report/data-sets/script/-data-set[@id="94"]/method[@name="open]#3)
>> >> >> >
>> >> >> > I am including my Spring code by setting the build path in
>> Project
>> >> >> > Properties (project->properties->report design->classpath).
>> >> >> >
>> >> >> > I tried replacing the runtime war in the eclipse plugins with the
>> >> one I
>> >> >> > deploy; but that totally fails; it does not find ANY of the
>> Spring
>> >> >> > classes in that case.
>> >> >> >
>> >> >> > If I close and then re-open eclipse, I can run preview again, but
>> >> just
>> >> >> > once before I have to close it again.
>> >> >> >
>> >> >> > Any suggestions?
>> >> >
>> >> >
>> >
>> >
>
>
Previous Topic:Mysql connection
Next Topic:REST Web Services
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Nov 28 21:56:06 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.10761 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software