Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » GEF3D » Multi Editor 3D does not open multiple models(Drag n Drop of a model in a multi editor 3D opens a new tab instead)
Multi Editor 3D does not open multiple models [message #689528] Mon, 27 June 2011 19:12 Go to next message
New23D  is currently offline New23D
Messages: 3
Registered: June 2011
Junior Member
Hello

Essentially, this youtube.com/watch?v=fD5QLuPo-uE , doesn't work for me. Instead, when I drag n drop a second model to an already open multi editor 3D, a new tab (of multi editor 3D) is opened with the model that was intended.

Question: Am I missing something obvious on how this is supposed to work or is it a configuration issue at my end? I have only setup the GEF3D team project and started it as an Eclipse application. Created two models and attempted this.

--------

Sample console output:

Jun 27, 2011 7:48:48 PM org.eclipse.gef3d.ext.multieditor.MultiPaletteRoot add
INFO: entry label_GEF3D newly added
Jun 27, 2011 7:48:48 PM org.eclipse.draw3d.graphics3d.lwjgl.Graphics3DLwjgl <init>
INFO: Graphics3DLwjgl constructor called
Jun 27, 2011 7:48:48 PM org.eclipse.gef3d.ext.multieditor.MultiPaletteRoot add
INFO: entry label_Class Diagram newly added
Jun 27, 2011 7:48:56 PM org.eclipse.gef3d.ext.multieditor.MultiPaletteRoot add
INFO: entry label_GEF3D newly added
Jun 27, 2011 7:48:56 PM org.eclipse.draw3d.graphics3d.lwjgl.Graphics3DLwjgl <init>
INFO: Graphics3DLwjgl constructor called
Jun 27, 2011 7:48:56 PM org.eclipse.gef3d.ext.multieditor.MultiPaletteRoot add
INFO: entry label_Class Diagram newly added

--------

My configuration is:

Eclipse 3.5/3.6/3.7 (tested on all three - Galileo, Helios and Indigo)
GEF3D: SVN rev. 585

java version "1.6.0_25"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_25-b06)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 20.0-b11, mixed mode)

GNOME 2.2 on Oracle Linux 6.0

Kernel: 2.6.32 SMP x86_64

Graphics Hardware: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)

Graphics Driver:
(II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.7.7, module version = 2.11.0
Module class: X.Org Video Driver
ABI class: X.Org Video Driver, version 6.0

--------

Thanks
Re: Multi Editor 3D does not open multiple models [message #689582 is a reply to message #689528] Mon, 27 June 2011 22:05 Go to previous messageGo to next message
Jens von Pilgrim is currently offline Jens von Pilgrim
Messages: 295
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

you have to drag the diagram onto the 3D scene. However, this is not
working at the moment... I must have changed something and broke this
unfortunately. I will have a look at this problem in the next days.

On 27.06.11 21:12, New23D wrote:
> Question: Am I missing something obvious on how this is supposed to work
> or is it a configuration issue at my end? I have only setup the GEF3D
> team project and started it as an Eclipse application. Created two
> models and attempted this.

You have nothing missed, it seems to be my fault. I will reply here as
soon as I have fixed that problem.

Cheers,
Jens
Re: Multi Editor 3D does not open multiple models [message #689775 is a reply to message #689582] Tue, 28 June 2011 10:40 Go to previous messageGo to next message
Jens von Pilgrim is currently offline Jens von Pilgrim
Messages: 295
Registered: July 2009
Senior Member
Problem should be fixed as of rev. 587. Simply update project
org.eclipse.gef3d.ext.

Cheers,
Jens
Re: Multi Editor 3D does not open multiple models [message #689819 is a reply to message #689775] Tue, 28 June 2011 12:37 Go to previous messageGo to next message
New23D  is currently offline New23D
Messages: 3
Registered: June 2011
Junior Member
On updating to r587, AbstractMultiEditor3D.java in org.eclipse.gef3d.ext.multieditor has developed a problem on Line 229, "MultiEditorFigureFactory cannot be resolved to a type".

Thank you for the quick update, nonetheless. This is a fantastic tool!
Re: Multi Editor 3D does not open multiple models [message #689892 is a reply to message #689819] Tue, 28 June 2011 14:16 Go to previous messageGo to next message
Jens von Pilgrim is currently offline Jens von Pilgrim
Messages: 295
Registered: July 2009
Senior Member
Oh, I'm really sorry... I changed some things lately, and obviously I've
forgotten to commit everything (mainly because it is not completely
finished). I have now committed everything, at least everything I was
aware of ;-) Could you try to update all projects and see if it is
working then?

Cheers,
Jens




On 28.06.11 14:37, New23D wrote:
> On updating to r587, AbstractMultiEditor3D.java in
> org.eclipse.gef3d.ext.multieditor has developed a problem on Line 229,
> "MultiEditorFigureFactory cannot be resolved to a type".
>
> Thank you for the quick update, nonetheless. This is a fantastic tool!
Re: Multi Editor 3D does not open multiple models [message #689915 is a reply to message #689892] Tue, 28 June 2011 15:25 Go to previous messageGo to next message
New23D  is currently offline New23D
Messages: 3
Registered: June 2011
Junior Member
The build is fine now but back to the behaviour I reported - still opens a new tab for me. Is it working for you?
Re: Multi Editor 3D does not open multiple models [message #689971 is a reply to message #689915] Tue, 28 June 2011 16:56 Go to previous message
Jens von Pilgrim is currently offline Jens von Pilgrim
Messages: 295
Registered: July 2009
Senior Member
On 28.06.11 17:25, New23D wrote:
> The build is fine now but back to the behaviour I reported - still opens
> a new tab for me. Is it working for you?

I have tested this with the multi ecore editor and Helios 3.6 (as the
UML tools are not available as of version 3.6), and with the uml multi
editor and Gallileo 3.5. It works in both cases.

You have to drop the diagram file (*.ecorediag, *.umlclass, *.umlact,
*.umlusc) onto the 3D canvas. That is, do not drop it onto the editor
tab or the editor area (such as the palette) outside the 3D canvas.
Also, ensure to open the first diagram with a multi editor (use Open
With...).

If it still is not working, you may create a small screencast (showing
how you drop a file) and attach this to a bug report in bugzilla. I can
then have a look at it.

Cheers,
Jens
Previous Topic:Is GEF3D needed for Fish Eye view?
Next Topic:SphereShapes HashCode implementation too general for MultiEditors
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Oct 25 10:23:02 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02104 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software