Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » GMF (Graphical Modeling Framework) » UI not updating after i change the domain model
UI not updating after i change the domain model [message #664637] Mon, 11 April 2011 13:38 Go to next message
Thomas Buchmann is currently offline Thomas Buchmann
Messages: 53
Registered: November 2010
Member
Hello,

i'm having a problem with a GMF editor. I extended the editor with an action, that changes the underlying domain model by executing commands on the command stack.

The commands change the model as desired and i can also see the editor getting dirty. However, the changes are not reflected at the UI.

Any hints what might be the problem?

Thanks in advance.
Re: UI not updating after i change the domain model [message #664658 is a reply to message #664637] Mon, 11 April 2011 14:24 Go to previous messageGo to next message
Christophe Bouhier is currently offline Christophe Bouhier
Messages: 919
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

The editor gets dirty as the dirty state is based on commandstack
changes. As you change the domain model without changing the notation
model accordingly, you should somehow invoke the cannonical edit policy
so the change is reflected by creating a corresponding Notation View
object. (Your way is somewhat outside the standard behaviour, typically
a create request will create both a domain and notation object).

Christophe


On 11-04-11 15:38, bkunlimited wrote:
> Hello,
>
> i'm having a problem with a GMF editor. I extended the editor with an
> action, that changes the underlying domain model by executing commands
> on the command stack.
> The commands change the model as desired and i can also see the editor
> getting dirty. However, the changes are not reflected at the UI.
>
> Any hints what might be the problem?
>
> Thanks in advance.
Re: UI not updating after i change the domain model [message #666199 is a reply to message #664637] Tue, 19 April 2011 13:00 Go to previous messageGo to next message
Thomas Buchmann is currently offline Thomas Buchmann
Messages: 53
Registered: November 2010
Member
Hi Christophe,

thanks! Invoking the CanonicalEditPolicy did the trick.
Re: UI not updating after i change the domain model [message #688440 is a reply to message #666199] Fri, 24 June 2011 17:37 Go to previous message
Preethi  is currently offline Preethi
Messages: 4
Registered: May 2011
Junior Member
Hi,
I am facing similar problem with editor refrsh after doing resource.save()
How to refresh using Canonical edit policy?

Thanks,
Preethi
Previous Topic:Refresh Editor After Executing Commands
Next Topic:Changing the title of the property view in a gmf diagram
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Sep 17 05:37:39 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02117 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software