Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » SWTBot » MAC: Missing Display leads to black screenshots
MAC: Missing Display leads to black screenshots [message #653037] Tue, 08 February 2011 08:31 Go to next message
No real name is currently offline No real nameFriend
Messages: 5
Registered: February 2011
Junior Member
Hi!

I execute my SWTBot test by remote session on a mac without connected display.
But without display it is not possible to make screenshots because the pasteboard is null.
My workaround until now was a resistor which made my mac believe that there is a connected display.

Now I changed to a mac which uses the "mini Display" port.
Unfortunately the trick does not work anymore(I believe. Did not completely figure it out yet)

Does anybody have an idea?

Infos about the trick:
http://soledadpenades.com/2009/02/10/mac-mini-as-a-headless- server/
Re: MAC: Missing Display leads to black screenshots [message #653665 is a reply to message #653037] Thu, 10 February 2011 15:53 Go to previous messageGo to next message
Ketan Padegaonkar is currently offline Ketan PadegaonkarFriend
Messages: 873
Registered: July 2009
Senior Member
I'd documented something similar
(http://wiki.eclipse.org/SWTBot/CI_Server) for linux and windows, seems
you're in a similar boat.

If all else fails, open a VNC session to your mac and leave it open. Or
perhaps VNC from another account on the same mac and leave it open :)

If something works for you, it would be great if you could document it
on the wiki above.

--
Ketan
ketan.padegaonkar.name | eclipse.org/swtbot | @ketanpkr

On 2/8/11 12:31 AM, testautomation@dynatrace.com wrote:
> Hi!
>
> I execute my SWTBot test by remote session on a mac without connected
> display.
> But without display it is not possible to make screenshots because the
> pasteboard is null.
> My workaround until now was a resistor which made my mac believe that
> there is a connected display.
>
> Now I changed to a mac which uses the "mini Display" port.
> Unfortunately the trick does not work anymore(I believe. Did not
> completely figure it out yet)
>
> Does anybody have an idea?
>
> Infos about the trick:
> http://soledadpenades.com/2009/02/10/mac-mini-as-a-headless- server/
Re: MAC: Missing Display leads to black screenshots [message #656738 is a reply to message #653665] Mon, 28 February 2011 11:25 Go to previous message
No real name is currently offline No real nameFriend
Messages: 5
Registered: February 2011
Junior Member
This is MAC specific problem.
I do not need a connected monitor to have a display on unix or win os.

I solved the problem in the same way as last time.
- Adapter for minimac display port to VGA
- Then a resistor connecting the correct 2 pins - done.

MAC believes there is a monitor and OS has a display -> Black screen problem solved
Previous Topic:installing swtbot into target (3.7m4) using p2 director
Next Topic:Can't access right-click menu items of project that have sub-menus
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Nov 24 09:34:18 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03287 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software