Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Language IDEs » Java Development Tools (JDT) » error on startup eclipse 3.6 and 3.7 (mac osx)
error on startup eclipse 3.6 and 3.7 (mac osx) [message #652511] Fri, 04 February 2011 10:52 Go to next message
giuseppe  is currently offline giuseppe
Messages: 2
Registered: February 2011
Junior Member
hello,
I can't start eclipse 3.6 and 3.7 on my macbook (eclipse 3.6.1 + java update 4, mac osx - leopard 32 bit); java is working, eclipse 3.5 works fine but I need at least 3.6.

the log starts with:



!SESSION 2011-02-04 11:29:44.396 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=I20101208-1300
java.version=1.5.0_26
java.vendor=Apple Inc.
BootLoader constants: OS=macosx, ARCH=x86, WS=cocoa, NL=it_IT
Framework arguments: -keyring /Users/giuseppecardamone/.eclipse_keyring -showlocation
Command-line arguments: -os macosx -ws cocoa -arch x86 -keyring /Users/giuseppecardamone/.eclipse_keyring -showlocation

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2011-02-04 11:29:46.364
!MESSAGE An unexpected runtime error has occurred.
!STACK 0
javax.xml.parsers.FactoryConfigurationError: Provider org.apache.xerces.jaxp.SAXParserFactoryImpl not found
at javax.xml.parsers.SAXParserFactory.newInstance(SAXParserFact ory.java:113)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAdaptorHook $ParsingService.createService(EclipseAdaptorHook.java:150)


here is the complete log http://www.megaupload.com/?d=IB8P1CU5

any idea?
thanks, giuseppe
Re: error on startup eclipse 3.6 and 3.7 (mac osx) [message #654049 is a reply to message #652511] Sun, 13 February 2011 17:13 Go to previous messageGo to next message
Missing name Missing name is currently offline Missing name Missing name
Messages: 13
Registered: December 2010
Location: swden
Junior Member
Hello,
go to windows , preferences -> general ->security->startup and shutdown.
hope it will fix your problem....
Re: error on startup eclipse 3.6 and 3.7 (mac osx) [message #654050 is a reply to message #654049] Sun, 13 February 2011 17:16 Go to previous message
giuseppe  is currently offline giuseppe
Messages: 2
Registered: February 2011
Junior Member
thanks but I updated to snow leopard yesterday ("overwriting" my old jvm installation) and now it works correctly,

thanks!
Previous Topic:Parameter Question Want to set a Parameter to a String Variable
Next Topic:integration of JDT with Editor
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Oct 21 19:53:46 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01602 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software