Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Eclipse (WTP)
icon5.gif  Eclipse (WTP) [message #649402] Wed, 19 January 2011 02:08 Go to next message
M& is currently offline M&
Messages: 4
Registered: January 2011
Junior Member
Hi,
i have 2 problems, please help me
(My versions: eclipse(3.6) helios, jkd: jdk1.6.0_21 & Tomcat v6.0)
----------------------------------
1) when i debug my web project, right click in project, debug az, debug on server: it gives me this error

SEVERE: Error starting static Resources
java.lang.IllegalArgumentException: Document base D:\workspace\WP\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.co re\tmp1\wtpwebapps\KicsIdCard does not exist or is not a readable directory
at org.apache.naming.resources.FileDirContext.setDocBase(FileDi rContext.java:142)
at org.apache.catalina.core.StandardContext.resourcesStart(Stan dardContext.java:4048)
at org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardConte xt.java:4217)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.jav a:722)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine .java:443)
at org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardServi ce.java:516)
at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer .java:710)
at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:583 )
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:2 88)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:41 3)

------------------------------------------------------------ ----------------------
2) when i open eclipse or restart it, i have this error:

Preferences --> mercurial
Mercurial Executable: hg

problem occurred:
process start failed: hg -y debuginstall
can not run program "hg": create process error=2, the system can not find the file specified.


Tnx for Help
Re: Eclipse (WTP) [message #649521 is a reply to message #649402] Wed, 19 January 2011 09:34 Go to previous messageGo to next message
Larry Isaacs is currently offline Larry Isaacs
Messages: 1287
Registered: July 2009
Senior Member
On 1/19/2011 2:08 AM, M&amp wrote:
> Hi,
> i have 2 problems, please help me
> (My versions: eclipse(3.6) helios, jkd: jdk1.6.0_21 & Tomcat v6.0)
> ----------------------------------
> 1) when i debug my web project, right click in project, debug az, debug
> on server: it gives me this error
>
> SEVERE: Error starting static Resources
> java.lang.IllegalArgumentException: Document base
> D:\workspace\WP\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.co
> re\tmp1\wtpwebapps\KicsIdCard does not exist or is not a readable directory
> at org.apache.naming.resources.FileDirContext.setDocBase(FileDi
> rContext.java:142)
> at org.apache.catalina.core.StandardContext.resourcesStart(Stan
> dardContext.java:4048)
> at org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardConte
> xt.java:4217)
> at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
> at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.jav a:722)
> at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
> at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine .java:443)
> at org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardServi
> ce.java:516)
> at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer .java:710)
> at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:583 )
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
> at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce
> ssorImpl.java:39)
> at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe
> thodAccessorImpl.java:25)
> at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:2 88)
> at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:41 3)
>
> ------------------------------------------------------------
> ----------------------
> 2) when i open eclipse or restart it, i have this error:
>
> Preferences --> mercurial
> Mercurial Executable: hg
>
> problem occurred:
> process start failed: hg -y debuginstall
> can not run program "hg": create process error=2, the system can not
> find the file specified.
>
>
> Tnx for Help
>

For the first problem, does the requested directory exist? That is
where WTP would publish an "assembled" webapp for Tomcat to serve. If
it's not there then Tomcat's complaint is expected. Do you get the same
behavior with Run on Server?

Cheers,
Larry
Re: Eclipse (WTP) [message #650168 is a reply to message #649521] Sat, 22 January 2011 03:39 Go to previous messageGo to next message
M& is currently offline M&
Messages: 4
Registered: January 2011
Junior Member
it dose'nt create KicsIdCard in
D:\workspace\WP\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.co re\tmp1\wtpwebapps\KicsIdCard
wtpwebapps is empty.
yes when i close eclipse or restart it again and then want to start server it gaves error but now its run without problems.

At all i cant debug and run my project beacuse
D:\workspace\WP\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.co re\tmp1\wtpwebapps\KicsIdCard.
i do not know how i can solve it, please help, Tnx.
Re: Eclipse (WTP) [message #650353 is a reply to message #650168] Mon, 24 January 2011 09:36 Go to previous message
Larry Isaacs is currently offline Larry Isaacs
Messages: 1287
Registered: July 2009
Senior Member
On 1/22/2011 3:39 AM, M&amp wrote:
> it dose'nt create KicsIdCard in
> D:\workspace\WP\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.co
> re\tmp1\wtpwebapps\KicsIdCard
> wtpwebapps is empty.
> yes when i close eclipse or restart it again and then want to start
> server it gaves error but now its run without problems.
>
> At all i cant debug and run my project beacuse
> D:\workspace\WP\.metadata\.plugins\org.eclipse.wst.server.co
> re\tmp1\wtpwebapps\KicsIdCard.
> i do not know how i can solve it, please help, Tnx.

You haven't given many details so it's hard to make much of a guess as
to why this is happening, so here is guess #1.

The KicsIdCard webapp was removed from the Tomcat server in Eclipse, but
somehow the corresponding Context in the server.xml didn't get removed.
This would explain why the directory is not being created. Does the
KicsIdCard project still exist and does it appear as a child of the
Tomcat server in the Servers view?

Cheers,
Larry
Previous Topic:Configuration settings / newbie question
Next Topic:No realm with J2EE Preview server
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Apr 24 02:07:28 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01672 seconds