Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » WTP build error(p2.repo2runnable is failing during WTP build)
WTP build error [message #648486] Thu, 13 January 2011 07:46 Go to next message
Mitsuki Touno is currently offline Mitsuki Touno
Messages: 28
Registered: April 2010
Junior Member
Dear forum members,

I'm building WTP binary from source files (acquired from CVS) with release engineering methodology.
After successful execution of below parts,
- build-wtp-wst-sdk
- build-wtp-wst.tests
- build-wtp-jst-sdk
- build-wtp-jst.tests
- build-wtp-dali-sdk
- build-wtp-dali.tests

p2.repo2runnable task is failing with below error.

========
[AntRunner] BUILD FAILED
[AntRunner] D:\build\WTP\projectBuilders\wtp-R3.2\webtools.releng\releng .wtpbuilder\distribution\wtp.build\createmainzips.xml:45: The following error occurred while executing this line:
[AntRunner] D:\build\WTP\projects\wtp-R3.2\workdir\maps\webtools.maps\re leng\packages\mirrortasks.xml:64: The following error occurred while executing this line:
[AntRunner] D:\build\WTP\projectBuilders\wtp-R3.2\webtools.releng\releng .wtpbuilder\distribution\wtp.build\ziputils.xml:53: Error occurred while transforming repository: An error occurred while collecting items to be installed.
========

Does anyone have idea about this?

Thanks regards,

Mitsuki

[Updated on: Thu, 13 January 2011 07:47]

Report message to a moderator

Re: WTP build error [message #648943 is a reply to message #648486] Sun, 16 January 2011 02:00 Go to previous messageGo to next message
David Williams is currently offline David Williams
Messages: 176
Registered: July 2009
Senior Member
On 1/13/2011 2:46 AM, Mitsuki Touno wrote:

> [AntRunner] D:\build\WTP\projectBuilders\wtp-R3.2\webtools.releng\releng
> .wtpbuilder\distribution\wtp.build\ziputils.xml:53: Error occurred while
> transforming repository: An error occurred while collecting items to be
> installed.
> ========
>
> Does anyone have idea about this?

Just offhand ... it might mean some earlier step failed and there is
something missing (such as one of the repos it is trying to collect).

To find out, be sure to search the ant output log, from the top, for
"BUILD FAILED".

The build has been set up so that even if one step fails, it pushes
forward doing as much as it can. (This has been improved some in more
recent versions of the wtp builder, but appears you are using an older
version ... I can tell because 'ziputils.xml' is no longer in the
wtp.build directory).

If not that, then usually there is a more detailed p2 or workspace log
that is created during those p2 related operations ... somewhere in the
workdir.

HTH
Re: WTP build error [message #649166 is a reply to message #648943] Mon, 17 January 2011 23:59 Go to previous messageGo to next message
Mitsuki Touno is currently offline Mitsuki Touno
Messages: 28
Registered: April 2010
Junior Member
Dear Williams-san,

Thanks for comments. I don't see any "BUILD FAILED" message before p2.repo2runnable failure.

Also I found 3 mirrorlog files. 2 of them has only header information as below.

========
p2.mirror - Thu Jan 13 16:24:49 GMT+09:00 2011
Messages while mirroring artifact descriptors.
========

But another one has below contents.

========
p2.mirror - Thu Jan 13 16:24:46 GMT+09:00 2011
Messages while mirroring artifact descriptors.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.cxf.creation.ui,1.0.0.v201003 311345 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: org.eclipse.update.feature,org.eclipse.jst.ws.jaxws.feature, 1.0.0.v201005241530-7E777BF8NcJSSJxUETx_l already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.jaxws.doc.user,1.0.0.v2010041 00058 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.jaxws.dom.runtime,1.0.0.v2010 04171919 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,javax.xml.bind,2.1.9.v201005080401 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.jaxb.core,1.0.0.v201003222311 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.jaxws.dom.ui,1.0.0.v201004171 919 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.cxf.consumption.ui,1.0.0.v201 003222311 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.cxf.core,1.0.0.v201003311345 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,javax.wsdl,1.6.2.v201005080631 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.jaxws.ui,1.0.0.v201004262257 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.jaxws.utils,1.0.0.v2010041719 19 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: org.eclipse.update.feature,org.eclipse.jst.ws.cxf.feature,1. 0.0.v201005241530-7H777BFAKlOiOX8lGdLp-67BD already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.cxf.creation.core,1.0.0.v2010 03311345 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: org.eclipse.update.feature,org.eclipse.jst.ws.jaxws_userdoc. feature,1.0.0.v201005241530-3--8s73533C6856AC already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,javax.xml.ws,2.1.0.v200902101523 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: org.eclipse.update.feature,org.eclipse.jst.ws.jaxws.dom.feat ure,1.0.0.v201005241530-5--AkF7B77NBZBgBg already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.cxf.ui,1.0.0.v201004171919 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.cxf.doc.user,1.0.0.v201005252 321 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,javax.jws,2.0.0.v201005080400 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.jaxws.core,1.0.0.v20100417191 9 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.annotations.core,1.0.0.v20100 4262257 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.cxf.consumption.core,1.0.0.v2 01003222311 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.eclipse.jst.ws.jaxws.dom.integration,1.0.0.v 201004171919 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,javax.xml.stream,1.0.1.v201004272200 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
Artifact: canonical: osgi.bundle,org.jdom,1.0.0.v201005080400 already exists in repository: file:/D:/build/WTP/projects/wtp-R3.2/workdir/temprepo.
========

I'm not sure if above means any error or not.
Do you have any idea?

Thanks regards,

Mitsuki
Re: WTP build error [message #649251 is a reply to message #648943] Tue, 18 January 2011 11:53 Go to previous messageGo to next message
Mitsuki Touno is currently offline Mitsuki Touno
Messages: 28
Registered: April 2010
Junior Member
Dear Williams-san,

I just tried to debug repo2runnable task, and got below error message during the debugging.

Do you see any direct cause and resolution?

========
Status ERROR: org.eclipse.equinox.p2.engine code=4 An error occurred while collecting items to be installed null children=[Status ERROR: org.eclipse.equinox.p2.engine code=0 session context was:(profile=1295351057469-0.17504579455146208, phase=org.eclipse.equinox.internal.p2.engine.phases.Collect, operand=, action=). null Status ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 Problems downloading artifact: osgi.bundle,org.eclipse.jst.server.generic.oc4j,1.5.206.v200 90812. null children=[Status ERROR: org.eclipse.equinox.p2.artifact.repository code=0 Error reading signed content:C:\DOCUME~1\eclbld\LOCALS~1\Temp\1\signatureFile7736 956818213256104.jar java.security.SignatureException: An error occurred while processing the signatures for the file: C:\DOCUME~1\eclbld\LOCALS~1\Temp\1\signatureFile773695681821 3256104.jar]]
========

Thanks regards,

Mitsuki
Re: WTP build error [message #649383 is a reply to message #649251] Wed, 19 January 2011 02:24 Go to previous messageGo to next message
David Williams is currently offline David Williams
Messages: 176
Registered: July 2009
Senior Member
> ... An error occurred
> while processing the signatures for the file:
> C:\DOCUME~1\eclbld\LOCALS~1\Temp\1\signatureFile773695681821 3256104.jar]]
> ========
>

Hmmm, I kind of know that what means, but not the cause or cure. I think
the meaning is just what it says ... bad signature ... which could
indicate tampering ... but more likely just means a bad download or
similar.

So, not sure what to advise ... make sure all those temp directories are
clean before a build (if its not automatically cleaned up) ... you might
try check or make sure your java invocation (to do the build, and p2
operations) uses -Declipse.p2.mirrors=false just in case a mirror
somewhere has a bad copy. And, of course, check the original
org.eclipse.jst.server.generic.oc4j bundle (if you can "snag" it) to
make sure its signature can be verified. Note, from the log, what it is
doing is getting the org.eclipse.jst.server.generic.oc4j.jar.pack.gz
version, using pack200 to unpack it, and then finding the error, I think.

Of course, I'd also encourage you to consider if you "need" that
org.eclipse.jst.server.generic.oc4j bundle and see if you can get a
subset of WTP to build. I'm not sure what you are trying to do, or why
you are rebuilding everything ... but chances are you need only a subset?

Ohhhh, you know what ... thinking of your log messages makes me realize
you are building on windows. That will definitely be an uphill battle,
if even possible. First, there's likely some "platform specific" steps
that have snuck into the scripts, but worse, there are some known limits
with windows path or directory length that that are likely violated
during normal build steps (I forget details ... but 255 characters per
directory name?, or 1024 per path?, or ... something). You'd save
yourself some trouble (probably) if you had a linux machine you could
use for builds. But, I know everyone can't and if you do find platform
specific limitations, feel free to open a bug, if they can be fixed on
our end.

Good luck,
Re: WTP build error [message #649386 is a reply to message #648486] Wed, 19 January 2011 02:59 Go to previous message
Mitsuki Touno is currently offline Mitsuki Touno
Messages: 28
Registered: April 2010
Junior Member
Dear Williams-san,

Thanks for your comments. Now I could run the build until the end without any errors...! I googled for signing errors with eclipse and build, then found that some inconsistency in signing information can cause this kind of error.

Previously, I was using the official release version of eclipse binary as "referenced" eclipse for build. So I replaced it with my own built version and tried again. Now the build runs fine and got no errors.

I'm not completely sure if this is the right solution, but anyway I will repeat builds and see if I get any errors.
Thanks for your help.

Thanks regards,

Mitsuki
Previous Topic:More publishing problems
Next Topic:Creating SOAP server
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Oct 01 08:19:08 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01747 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software