Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » Modeling (top-level project) » Cannot register my EPackage
Cannot register my EPackage [message #646834] Fri, 31 December 2010 18:40 Go to next message
sylvain.cambon is currently offline sylvain.cambon
Messages: 2
Registered: December 2010
Junior Member
Hello,

The "Register EPackages" item does not appear when I right click on my .ecore file.
I use Helios SR1 (Modeling) on Windows 7.
Has one any idea about what the cause could be?

Thanks in advance for your help.

Best regards.

[Updated on: Fri, 31 December 2010 18:42]

Report message to a moderator

Re: Cannot register my EPackage [message #646867 is a reply to message #646834] Sat, 01 January 2011 19:24 Go to previous messageGo to next message
Ed Merks is currently offline Ed Merks
Messages: 26141
Registered: July 2009
Senior Member
I'm not sure which project contributes that. If you have it working
somewhere, you could use PDE Spy to try to determine where it's coming
from and then make sure you install that bundle/feature in your IDE.


sylvain.cambon@gmail.com wrote:
> Hello,
>
> The "register EPackages" item does not appear when I right click on my
> .ecore file.
> Has one any idea about what the cause could be?
>
> Thanks in advance for your help.
>
> Best regards.
Re: Cannot register my EPackage [message #753829 is a reply to message #646867] Sat, 29 October 2011 04:08 Go to previous messageGo to next message
Michalis Famelis is currently offline Michalis Famelis
Messages: 8
Registered: October 2009
Junior Member
Same issue here (Indigo modeling, running on ubuntu).

To phrase the problem more generally: I want one of my ecore models to be registered with the EMF runtime so it appears at the Navigate->Open EPackage menu.

How can I do that? Smile
Re: Cannot register my EPackage [message #753843 is a reply to message #753829] Sat, 29 October 2011 10:20 Go to previous message
Eike Stepper is currently offline Eike Stepper
Messages: 5545
Registered: July 2009
Senior Member
Am 29.10.2011 06:08, schrieb Michalis Famelis:
> Same issue here (Indigo modeling, running on ubuntu).
>
> To phrase the problem more generally: I want one of my ecore models to be registered with the EMF runtime so it
> appears at the Navigate->Open EPackage menu.
>
> How can I do that? :)
I don't think EMF ships with this ability but maybe you're looking for the M2M/QVT Declarative Model Registry I quickly
googled on https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=289759 .

There's another discussion on the general topic on https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=220218

Cheers
/Eike

----
http://www.esc-net.de
http://thegordian.blogspot.com
http://twitter.com/eikestepper
Previous Topic:How to model models with object definitions and instances
Next Topic:EclipseCon North America
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Oct 25 12:07:56 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04130 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software