Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » IWAB0014E error when trying to create WebService in Helios
IWAB0014E error when trying to create WebService in Helios [message #642271] Tue, 30 November 2010 16:22 Go to next message
St is currently offline StFriend
Messages: 4
Registered: November 2010
Junior Member
Hi,

I'm trying to create a WebService in Helios (I've done it previously in Galileo), but the IWAB0014E exception error occurs.

Facets installed on project :
* CXF 2.x Web Services 1.0
* Dynamic Web Module 2.5
* Java 1.6
* Javascript 1.0

OS : Win7 x64
Eclipse : Helios x64
JDK : 1.6.0_20 x64
Installed CXF runtime : 2.3.0
Installed Tomcat runtime : tomcat 6.0.29 x64

I tried on an another PC, and it's works but it's not my working one.

Is there something to do to make it work ?

Thanks.

IWAB0014E Unexpected exception occurred.
0
java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 0
at org.eclipse.jst.ws.internal.consumption.ui.wsrt.WebServiceRu ntimeExtensionUtils2.getDefaultRuntimeValueFor(WebServiceRun timeExtensionUtils2.java:835)
at org.eclipse.jst.ws.internal.creation.ui.widgets.ServerWizard WidgetDefaultingCommand.execute(ServerWizardWidgetDefaulting Command.java:49)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.core.fragment.CommandFr agmentEngine.runCommand(CommandFragmentEngine.java:419)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.core.fragment.CommandFr agmentEngine.visitTop(CommandFragmentEngine.java:359)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.core.fragment.CommandFr agmentEngine.moveForwardToNextStop(CommandFragmentEngine.jav a:254)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.ui.widgets.SimpleComman dEngineManager$6.run(SimpleCommandEngineManager.java:294)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.ui.widgets.SimpleComman dEngineManager.runForwardToNextStop(SimpleCommandEngineManag er.java:258)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.ui.widgets.WizardPageMa nager.runForwardToNextStop(WizardPageManager.java:91)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.ui.widgets.WizardPageMa nager.getNextPage(WizardPageManager.java:154)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.ui.widgets.WizardPageMa nager.getStartingPage(WizardPageManager.java:80)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.ui.widgets.DynamicWizar d.getStartingPage(DynamicWizard.java:364)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.showStartingPage(Wizar dDialog.java:1251)
at org.eclipse.jface.wizard.WizardDialog.createContents(WizardD ialog.java:608)
at org.eclipse.jface.window.Window.create(Window.java:431)
at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog.create(Dialog.java:1089)
at org.eclipse.wst.command.internal.env.ui.widgets.popup.Dynami cPopupWizard.run(DynamicPopupWizard.java:126)
at org.eclipse.ui.internal.PluginAction.runWithEvent(PluginActi on.java:251)
at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.handleWidget Selection(ActionContributionItem.java:584)
at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem.access$2(Act ionContributionItem.java:501)
at org.eclipse.jface.action.ActionContributionItem$5.handleEven t(ActionContributionItem.java:411)
at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java :84)
at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1053)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.ja va:4066)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java :3657)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runEventLoop(Workbench.jav a:2640)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.runUI(Workbench.java:2604)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.access$4(Workbench.java:24 38)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench$7.run(Workbench.java:671)
at org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault (Realm.java:332)
at org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Work bench.java:664)
at org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.j ava:149)
at org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start (IDEApplication.java:115)
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(Eclips eAppHandle.java:196)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher .runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher .start(EclipseAppLauncher.java:79)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:369)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:179)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAcce ssorImpl.java:39)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMe thodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:597)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java: 619)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:574)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1407)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1383)
Re: IWAB0014E error when trying to create WebService in Helios [message #642355 is a reply to message #642271] Tue, 30 November 2010 23:50 Go to previous messageGo to next message
Shane Clarke is currently offline Shane ClarkeFriend
Messages: 67
Registered: July 2009
Member
Hi,

Couple of questions.

Was the environment on the other PC that was working the same as the Windows 7 box (Helios, Java, Tomcat, CXF versions) ?

On the Windows 7 box this isn't working:

At which point is the error thrown. On opening the Web services wizard for example?

If you open the Eclipse preferences and go to the Web Services > Server and Runtime preference page how many runtimes do you see listed in the "Web service runtime" combo box?

Thanks,
Shane

[Updated on: Tue, 30 November 2010 23:51]

Report message to a moderator

Re: IWAB0014E error when trying to create WebService in Helios [message #642404 is a reply to message #642355] Wed, 01 December 2010 08:35 Go to previous messageGo to next message
St is currently offline StFriend
Messages: 4
Registered: November 2010
Junior Member
Yes, both computers have the same environnement (cxf 2.3.0, latest, helios version, Tomcat 6...). It's the same project shared by svn.

This error happens when i want to generate a webservice from an java class (right click on a java interface -> Web Services -> Create Web Service).
The wizard dialog is not shown but the pop up error i mentioned appears.

I have the same error popup when i do File -> New -> Web Service (popup when i click on next).


In Web Service Runtime combobox, i see "Apache Axis", "Apache Axis2" and "Apache CXF 2.x"

In "CXF 2.x Preferences", I see 3 differents CXF runtimes :
* 2.2.10
* 2.2.6
* 2.3.0 (selected one but do the same if i select other)

St├ęphane

[Updated on: Wed, 01 December 2010 09:01]

Report message to a moderator

Re: IWAB0014E error when trying to create WebService in Helios [message #642413 is a reply to message #642404] Wed, 01 December 2010 09:08 Go to previous messageGo to next message
Shane Clarke is currently offline Shane ClarkeFriend
Messages: 67
Registered: July 2009
Member
Going on the stacktrace you posted it looks like no web service runtimes can be found when opening the web services wizard.

Possibly pointing to a problem loading the information from the extension points that contribute the runtimes.

Given that you've got the same version of Helios/WTP running successfully on another machine with the same environment, OS/Arch i'm thinking it's likely a bad install.

Could you try a fresh install on that machine?

[Updated on: Wed, 01 December 2010 09:27]

Report message to a moderator

Re: IWAB0014E error when trying to create WebService in Helios [message #642445 is a reply to message #642413] Wed, 01 December 2010 11:32 Go to previous messageGo to next message
St is currently offline StFriend
Messages: 4
Registered: November 2010
Junior Member
Before posting on the forum, i have re-installed eclipse, cxf, tomcat 6 and tomcat 7. Nothing works.

I agree with you but what can create this problem ?

Have you a simple method that can help me to find out the problem easily ?

Thanks
Re: IWAB0014E error when trying to create WebService in Helios [message #642480 is a reply to message #642445] Wed, 01 December 2010 14:08 Go to previous message
St is currently offline StFriend
Messages: 4
Registered: November 2010
Junior Member
It works !

After switching to a new workspace and get the project from svn, the error disapears. Strange thing..

I try to find what eclipse doesn't like on my old workspace...

St├ęphane
Previous Topic:Extend the (X)HTML editor
Next Topic:Deploying source using geronimo2.2/eclipse/WTP/GEP
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Nov 24 12:20:39 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02891 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software