Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Problem Using Eclipse WTP\Tomcat\CXF to Dev Web Service(Developing and testing web services with the Eclipse WTP\Tomcat\CXF trio)
Problem Using Eclipse WTP\Tomcat\CXF to Dev Web Service [message #638936] Sat, 13 November 2010 14:54
Mike Tarullo is currently offline Mike TarulloFriend
Messages: 11
Registered: April 2010
Junior Member
While I've been working with web services on many platforms for quite some time, I'm currently trying to use the Eclipse WTP\Tomcat\CXF trio to develop and test web services. Since this is my first attempt at using this trio I started with the simplest service I could. This post is about a a problem I'm having. First let me set the background.

Eclipse Helios
Tomcat 6
CXF 2.2.1

My Eclipse Web Services Preferences are pointing to the CXF runtime.

My Eclipse Web Services Server and Runtime is configured for Tomcat and CXF

When I start my Eclipse internal Tomcat I get the following:
SEVERE: Error loading WebappClassLoader
context: /SimpleCXFWebServiceForTomcat
delegate: false
repositories:
----------> Parent Classloader:
org.apache.catalina.loader.StandardClassLoader@1004901
org.apache.cxf.transport.servlet.CXFServlet
java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.cxf.transport.servlet.CXFServlet
at org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader.loadClass(Webap pClassLoader.java:1645)
at org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader.loadClass(Webap pClassLoader.java:1491)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.loadServlet(Standar dWrapper.java:1095)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.load(StandardWrappe r.java:993)
at org.apache.catalina.core.StandardContext.loadOnStartup(Stand ardContext.java:4350)
at org.apache.catalina.core.StandardContext.start(StandardConte xt.java:4659)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(StandardHost.jav a:785)
at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(ContainerBase.j ava:1045)
at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(StandardEngine .java:445)
at org.apache.catalina.core.StandardService.start(StandardServi ce.java:519)
at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(StandardServer .java:710)
at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalina.java:581 )
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootstrap.java:2 89)
at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstrap.java:41 4)

BTW, my client is giving me a file not found for the WSDL.

When I try to access the WSDL from a browser with the internal Tomcat server running I get an error page that says the CXFServlet resource is not available, which appears to be related to the error occurring on server start that I posted above.

Can someone tell me what is wrong?
Previous Topic:Help: JSP, EL and code assist
Next Topic:Context Assistant on JSP Expression Language dot operators
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Nov 24 18:17:24 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04980 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software