Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. (tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. Its empty.)
tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. [message #635543] Wed, 27 October 2010 05:54 Go to next message
karthickeyan.t.s is currently offline karthickeyan.t.s
Messages: 5
Registered: July 2009
Junior Member
I'am using EclipseEuropa Version: 3.3.2. Also i installed Apache Tomcat/5.5.26 in C://Program Files/ApacheSoftwareFoundations/Tomcat5.5

But when i try to create a new server configuration for tomcat server, no tomcat servers are listed in the wizard.

Its showing only "HTTP Server".

whats wrong with my configuration/installation.

Please help me out.

Thanks in advance

rgds
tskarthikeyan
Re: tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. [message #635564 is a reply to message #635543] Wed, 27 October 2010 06:48 Go to previous messageGo to next message
Russell Bateman is currently offline Russell Bateman
Messages: 3052
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

On 2010.10.27 3:55, karthickeyan.t.s wrote:
> I'am using EclipseEuropa Version: 3.3.2. Also i installed Apache
> Tomcat/5.5.26 in C://Program Files/ApacheSoftwareFoundations/Tomcat5.5
>
> But when i try to create a new server configuration for tomcat server,
> no tomcat servers are listed in the wizard.
>
> Its showing only "HTTP Server".
> whats wrong with my configuration/installation.
>
> Please help me out.
>
> Thanks in advance
>
> rgds
> tskarthikeyan

Is there any reason you would want to use a 3+ year old tool when there
has been steady improvement and 3 more versions since that one?

Nevertheless, I wrote a tutorial back then on writing servlets and JSPs;
Europa covered this version of Tomcat for me (see
http://www.windofkeltia.com/j2ee/tut-images/e-server-prefs-n ew.jpg).

Russ Bateman
Re: tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. [message #635569 is a reply to message #635564] Wed, 27 October 2010 07:28 Go to previous messageGo to next message
karthickeyan.t.s is currently offline karthickeyan.t.s
Messages: 5
Registered: July 2009
Junior Member
Hello Mr.Russell,

No specific reason to use this older reason.

In that given jpg, its showing many Apache tomcat versions. but in my case, its not showing any versions. Its like empty.


what should i do? From that given link, i didnt get infor to resolve this issue.

Thanks
Re: tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. [message #635585 is a reply to message #635569] Wed, 27 October 2010 08:29 Go to previous messageGo to next message
Russell Bateman is currently offline Russell Bateman
Messages: 3052
Registered: July 2009
Location: Provo, Utah, USA
Senior Member

On 2010.10.27 5:28, karthickeyan.t.s wrote:
> Hello Mr.Russell,
>
> No specific reason to use this older reason.
> In that given jpg, its showing many Apache tomcat versions. but in my
> case, its not showing any versions. Its like empty.
>
>
> what should i do? From that given link, i didnt get infor to resolve
> this issue.
>
> Thanks

Right. That's because I don't know what must be done. Someone else may
come along. I think, however, that if you're just getting started,
you'll get more interest if you're using the current tools rather than
such ancient ones. And, I'll bet it will work.

Best of luck,

Russ
Re: tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. [message #635627 is a reply to message #635543] Wed, 27 October 2010 10:39 Go to previous messageGo to next message
Larry Isaacs is currently offline Larry Isaacs
Messages: 1287
Registered: July 2009
Senior Member
On 10/27/2010 5:55 AM, karthickeyan.t.s wrote:
> I'am using EclipseEuropa Version: 3.3.2. Also i installed Apache
> Tomcat/5.5.26 in C://Program Files/ApacheSoftwareFoundations/Tomcat5.5
>
> But when i try to create a new server configuration for tomcat server,
> no tomcat servers are listed in the wizard.
>
> Its showing only "HTTP Server".
> whats wrong with my configuration/installation.
>
> Please help me out.
>
> Thanks in advance
>
> rgds
> tskarthikeyan

I believe this implies the set of plug-ins your Eclipse is actually
running is "incomplete", likely due to missing dependencies. I believe
a simple way to cause this is to run with Java 1.4. That will silently
disable a lot of stuff that depends on Java 1.5.

If this is not the case, the primary way I obtain clues as to what's
missing is to add "-debug" and "-clean" to the eclipse.ini. Add them as
separate lines above the -vmargs line. Then start Eclipse and open the
Error Log view. You should see what is not being resolved (i.e. is not
"running) due to missing dependencies. This may help reveal what needs
to be installed to get the missing portion of WTP running.

Cheers,
Larry
Re: tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. [message #635836 is a reply to message #635627] Thu, 28 October 2010 06:07 Go to previous messageGo to next message
Wolfgang Knauf is currently offline Wolfgang Knauf
Messages: 63
Registered: July 2009
Member
Hi,

Am 27.10.2010 16:39, schrieb Larry Isaacs:
> On 10/27/2010 5:55 AM, karthickeyan.t.s wrote:
>> I'am using EclipseEuropa Version: 3.3.2. Also i installed Apache
>> Tomcat/5.5.26 in C://Program Files/ApacheSoftwareFoundations/Tomcat5.5
>>
>> But when i try to create a new server configuration for tomcat server,
>> no tomcat servers are listed in the wizard.
>>
>> Its showing only "HTTP Server".
>> whats wrong with my configuration/installation.
>>

As far as I remember, in previous versions there had been two different
downloads of the "Web Tools Platform" plugin: one for "web developers",
the other for "JavaEE developers". And the "web developers" plugin did
not contain the Tomcat servers, only a "HTTP server".
For your eclipse version this should be here:
http://archive.eclipse.org/webtools/downloads/drops/R2.0/R-2 .0.3-20080710044639/

Maybe you picked the wrong one ("Web Standard Tools" instead of "Web
Tools Platform Complete")?

Best regards

Wolfgang
Re: tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. [message #636039 is a reply to message #635627] Fri, 29 October 2010 02:50 Go to previous messageGo to next message
karthickeyan.t.s is currently offline karthickeyan.t.s
Messages: 5
Registered: July 2009
Junior Member
Hello Larry Isaacs,

I've tried what you suggested. But its also not working.

Many thanks for your reply.

rgds
tsk
Re: tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. [message #636040 is a reply to message #635836] Fri, 29 October 2010 02:53 Go to previous messageGo to next message
karthickeyan.t.s is currently offline karthickeyan.t.s
Messages: 5
Registered: July 2009
Junior Member
Hello Mr.Wolfgang Knauf,

It seems i would have missed as you explained.

I'm not sure about it.

Meantime, i've downloaded the latest versions of Helios and Galileo versions of Eclipse. But i face different problems like "Error in Initializing Java Tools, some plugins".

But this point (what you explained) should be checked.

Let me check and come back to you.

Many thanks for replying.

Re: tomcat 5.5 is not listed in the new server wizard. [message #636053 is a reply to message #636040] Fri, 29 October 2010 03:58 Go to previous message
Wolfgang Knauf is currently offline Wolfgang Knauf
Messages: 63
Registered: July 2009
Member
Hi,

about the "Error in Initializing Java Tools": does it happen always or
only sometimes?
If it happens always, there is something wrong with either your eclipse
installation, or with your workspace.
Try to:
-download only the "Eclipse IDE for JavaEE Devleopers", without any
plugins:
http://www.eclipse.org/downloads/packages/eclipse-ide-java-e e-developers/heliossr1
-when starting it, let it point to a new workspace, if you use an
existing one.

I get the "Java Tools" error occasionally when starting Eclipse, but
here it works on next try.

Best regards

Wolfgang
Previous Topic:Pretty print xml
Next Topic:No grammar constraints (DTD or XML schema) detected for the document.
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Apr 19 06:04:46 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.05204 seconds