Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Rich Client Platform (RCP) » Import/Export Feature( No features found. Ensure that the chosen directory contains 'features' folder.)
Import/Export Feature [message #634471] Thu, 21 October 2010 16:20 Go to next message
Greg is currently offline Greg
Messages: 2
Registered: October 2010
Junior Member
I'm having an issue either properly exporting or importing a Feature in Eclipse. I'll describe the steps I've been following.

------------------------------------------------------------
Created a Feature Project (New -> Project -> Plug-in Dev -> Feature Project).

Exported as a Deployable Feature (File -> Export -> Plug-in Dev -> Deployable Features).

The desired Feature Project to export shows up in the "Available Features:" panel, which I check. I add the export location (local disk). Upon clicking Finish, all seems to work (no errors).

In a different workspace, I've created a Target Definition and want to add the feature to TargetDefinition locations.



This is where I run into trouble. I've tried multiple ways, and I can't get the Feature to be recognized. I've tried:

"Add..." -> Features -> Navigate to folder. No Features are ever found/shown in the "Features" panel.

File -> Import -> Features -> Uncheck "Choose from features..." -> Navigate to directory (Browse). No Features show up.
------------------------------------------------------------

Any idea what I could be doing wrong? Thanks in advance.

[Updated on: Thu, 21 October 2010 16:21]

Report message to a moderator

Re: Import/Export Feature [message #634610 is a reply to message #634471] Fri, 22 October 2010 08:39 Go to previous messageGo to next message
Paul Webster is currently offline Paul Webster
Messages: 6850
Registered: July 2009
Location: Ottawa
Senior Member

gregory.loesch@ngc.com wrote:
> I'm having an issue either properly exporting or importing a Feature in
> Eclipse. I'll describe the steps I've been following.
>
> ------------------------------------------------------------
> Created a Feature Project (New -> Project -> Plug-in Dev -> Feature
> Project).
>
> Exported as a Deployable Feature (File -> Export -> Plug-in Dev ->
> Deployable Features).

When you export the feature, it creates the p2 information, right?
something like a content.jar and artifacts.jar in the root.

>
> "Add..." -> Features -> Navigate to folder. No Features are ever
> found/shown in the "Features" panel.

Are you selecting the directory about the features/ folder? The
instructions seem to indicate that this will load features from an
installation.

If you're getting p2 information in your deploy directory, pick software
site instead and install them from that.

PW


--
Paul Webster
http://wiki.eclipse.org/Platform_Command_Framework
http://wiki.eclipse.org/Command_Core_Expressions
http://wiki.eclipse.org/Platform_Expression_Framework
http://wiki.eclipse.org/Menu_Contributions
http://wiki.eclipse.org/Menus_Extension_Mapping
http://help.eclipse.org/galileo/index.jsp?topic=/org.eclipse .platform.doc.isv/guide/workbench.htm


Re: Import/Export Feature [message #634640 is a reply to message #634610] Fri, 22 October 2010 10:28 Go to previous message
Greg is currently offline Greg
Messages: 2
Registered: October 2010
Junior Member
I believe I have sorted out the issue. I was exporting the feature as a jar... which is apparently not what I wanted.

By unchecking the "Package as individual JAR archives..." box under the Options tab of the Export Deployable Features window, I was able to recognize and add the feature to a Target Definition. I actually didn't have a single thing checked in the Options tab.

When importing, I'm pretty sure that Eclipse was looking for a feature.xml in "[feature root dir]/features" which wasn't found when packaged as a jar.

I'll post back here if I have any other related issues, but for now, we can mark this baby as case closed. Smile
Previous Topic:Why doesn't Job show the progress dialog?
Next Topic:Could not detect registered XULRunner to use
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Apr 19 18:51:38 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02081 seconds