Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » P2 » P2 Install: "work with: type or select a site" is missing
P2 Install: "work with: type or select a site" is missing [message #632715] Thu, 14 October 2010 04:10 Go to next message
yingbing.xiang  is currently offline yingbing.xiang
Messages: 6
Registered: October 2010
Junior Member
I followed the tutorial [http://www.ralfebert.de/blog/eclipsercp/p2_updates_tutorial]
1)create the RCP Mail application[ depends on plugins]
2)create mail.product
3)create feature project for it
4)make mail.product depend on feature and set the feature correctly
5)Adding the p2 UI to the application

NOw, i export the application, i can find the the new menu "Install new software" in help.

I click this menu, a new dialog is shown, in this dialog i can see the "work with: type or select a site" input. everything is ok.

But after do the same as above steps for my own RCP application, i find "work with: type or select a site" input is missing!!!

why???
I tried this many hours, always fail!!!
Re: P2 Install: "work with: type or select a site" is missing [message #632720 is a reply to message #632715] Thu, 14 October 2010 04:33 Go to previous messageGo to next message
yingbing.xiang  is currently offline yingbing.xiang
Messages: 6
Registered: October 2010
Junior Member
My IDE:
Eclipse SDK
Version: 3.5.2
Build id: M20100211-1343
Re: P2 Install: "work with: type or select a site" is missing [message #632722 is a reply to message #632715] Thu, 14 October 2010 04:57 Go to previous messageGo to next message
yingbing.xiang  is currently offline yingbing.xiang
Messages: 6
Registered: October 2010
Junior Member
snapshot1:
install of RCP Mail app[correct]:
http://hiphotos.baidu.com/cv0018179/pic/item/41e40f073493d8a408fa93fa.jpg




snapshot2:
install of my own RCP app[wrong]:
http://hiphotos.baidu.com/cv0018179/pic/item/58fff2424939c6416b63e5cc.jpg



Any tip is appreciated! thanks!
Re: P2 Install: "work with: type or select a site" is missing [message #632723 is a reply to message #632715] Thu, 14 October 2010 05:03 Go to previous messageGo to next message
yingbing.xiang  is currently offline yingbing.xiang
Messages: 6
Registered: October 2010
Junior Member
Project.1: com.ybxiang.dbbrowser
This is an RCP application.

plugin.xm
------------------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<?eclipse version="3.4"?>
<plugin>

<extension
id="application"
point="org.eclipse.core.runtime.applications">
<application>
<run
class="com.ybxiang.dbbrowser.Application">
</run>
</application>
</extension>
<extension
point="org.eclipse.ui.perspectives">
<perspective
name="DBBrowser Perspective"
class="com.ybxiang.dbbrowser.Perspective"
id="com.ybxiang.dbbrowser.perspective">
</perspective>
</extension>
<extension
point="org.eclipse.ui.views">
<view
class="com.ybxiang.dbbrowser.view.DataBasesView"
icon="icons/hosts.gif"
id="com.ybxiang.dbbrowser.view.databases"
name="DBs View"
restorable="true">
</view>
<view
class="com.ybxiang.dbbrowser.view.POJOView"
icon="icons/online.gif"
id="com.ybxiang.dbbrowser.view.pojo"
name="POJO View"
restorable="true">
</view>
</extension>
<extension
point="org.eclipse.ui.editors">
<editor
class="com.ybxiang.dbbrowser.editor.DataTableEditor"
default="false"
icon="icons/edit.gif"
id="com.ybxiang.dbbrowser.editor.datatable"
name="DataTableEditor">
</editor>
<editor
class="com.ybxiang.dbbrowser.editor.POJODataTableEditor"
default="false"
icon="icons/edit.gif"
id="com.ybxiang.dbbrowser.editor.pojodatatable"
name="POJODataTableEditor">
</editor>
</extension>
<extension
id="product"
point="org.eclipse.core.runtime.products">
<product
application="com.ybxiang.dbbrowser.application"
name="DBBrowser">
<property
name="appName"
value="DBBrowser">
</property>
<property
name="aboutImage"
value="icons/alt_about.gif">
</property>
<property
name="aboutText"
value="%aboutText">
</property>
<property
name="windowImages"
value="icons/alt_window_16.gif,icons/alt_window_32.gif">
</property>
<property
name="preferenceCustomization"
value="preferences.ini">
</property>
</product>
</extension>
<extension
point="org.eclipse.core.runtime.adapters">
<factory
adaptableType="com.ybxiang.dbbrowser.model.POJORoot"
class="com.ybxiang.dbbrowser.model.adaptor.DBBrowserAdapterFactory ">
<adapter
type="org.eclipse.ui.model.IWorkbenchAdapter">
</adapter>
</factory>
<factory
adaptableType="com.ybxiang.dbbrowser.model.POJODataBase"
class="com.ybxiang.dbbrowser.model.adaptor.DBBrowserAdapterFactory ">
<adapter
type="org.eclipse.ui.model.IWorkbenchAdapter">
</adapter>
</factory>
<factory
adaptableType="com.ybxiang.dbbrowser.model.POJODataTable"
class="com.ybxiang.dbbrowser.model.adaptor.DBBrowserAdapterFactory ">
<adapter
type="org.eclipse.ui.model.IWorkbenchAdapter">
</adapter>
</factory>
<factory
adaptableType="com.ybxiang.dbbrowser.model.POJODataTableColumn "
class="com.ybxiang.dbbrowser.model.adaptor.DBBrowserAdapterFactory ">
<adapter
type="org.eclipse.ui.model.IWorkbenchAdapter">
</adapter>
</factory>
</extension>
<extension
point="org.eclipse.ui.preferencePages">
<page
class="com.ybxiang.dbbrowser.preference.LoginPreferencePage "
id="com.ybxiang.dbbrowser.preference.LoginPreferencePage"
name="LoginPreferencePage">
</page>
<page
class="org.eclipse.ui.ExtensionFactory:keysPreferencePage"
id="com.ybxiang.dbbrowser.preference.keys"
name="Keys Preference Page">
</page>
</extension>
<extension
point="org.eclipse.core.runtime.preferences">
<initializer
class="com.ybxiang.dbbrowser.preference.LoginPreferenceInitializer ">
</initializer>
</extension>
<extension
point="org.eclipse.ui.commands">
<category
id="com.ybxiang.dbbrowser.schema"
name="schema">
</category>
<category
description="table"
id="com.ybxiang.dbbrowser.table"
name="table">
</category>
<command
categoryId="com.ybxiang.dbbrowser.schema"
description="Create New Schema"
id="com.ybxiang.dbbrowser.command.schema.CreateNewSchema"
name="Create New Schema">
</command>
<command
categoryId="com.ybxiang.dbbrowser.schema"
description="Drop Schema"
id="com.ybxiang.dbbrowser.command.schema.DropSchema"
name="DropSchema">
</command>
<command
categoryId="com.ybxiang.dbbrowser.table"
description="Create New Table"
id="com.ybxiang.dbbrowser.command.table.CreateNewTable"
name="Create New Table">
</command>
<command
categoryId="com.ybxiang.dbbrowser.table"
description="Drop Table"
id="com.ybxiang.dbbrowser.command.table.DropTable"
name="Drop Table">
</command>
<command
categoryId="com.ybxiang.dbbrowser.table"
description="Query Table"
id="com.ybxiang.dbbrowser.command.table.QueryTable"
name="Query Table">
</command>
</extension>
<extension
point="org.eclipse.ui.bindings">
<key
commandId="com.ybxiang.dbbrowser.command.schema.CreateNewSchema "
contextId="org.eclipse.ui.contexts.window"
schemeId="org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration"
sequence="M1+A">
</key>
<key
commandId="com.ybxiang.dbbrowser.command.schema.DropSchema"
contextId="org.eclipse.ui.contexts.window"
schemeId="org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration"
sequence="M1+B">
</key>
<key
commandId="com.ybxiang.dbbrowser.command.table.CreateNewTable "
contextId="org.eclipse.ui.contexts.window"
schemeId="org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration"
sequence="M1+C">
</key>
<key
commandId="com.ybxiang.dbbrowser.command.table.DropTable"
contextId="org.eclipse.ui.contexts.window"
schemeId="org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration"
sequence="M1+D">
</key>
<key
commandId="com.ybxiang.dbbrowser.command.table.QueryTable"
contextId="org.eclipse.ui.contexts.window"
schemeId="org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration"
sequence="M1+G">
</key>
<key
commandId="org.eclipse.ui.help.aboutAction"
contextId="org.eclipse.ui.contexts.window"
schemeId="org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration"
sequence="M1+M2+F1">
</key>
<key
commandId="org.eclipse.ui.file.exit"
contextId="org.eclipse.ui.contexts.window"
schemeId="org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration"
sequence="M1+Q">
</key>
</extension>

</plugin>






MANIFEST.MF
---------------------------------------
Manifest-Version: 1.0
Bundle-ManifestVersion: 2
Bundle-Name: Dbbrowser
Bundle-SymbolicName: com.ybxiang.dbbrowser;singleton:=true
Bundle-Version: 1.0.0.qualifier
Bundle-Activator: com.ybxiang.dbbrowser.Activator
Bundle-Vendor: YBXIANG
Bundle-Localization: plugin
Require-Bundle: org.eclipse.core.runtime,
org.eclipse.ui
Bundle-ActivationPolicy: lazy
Bundle-RequiredExecutionEnvironment: JavaSE-1.6


dbbrowser.product:
------------------------------------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<?pde version="3.5"?>

<product name="DBBrowser" id="com.ybxiang.dbbrowser.product" application="com.ybxiang.dbbrowser.application" version="1.0.0.qualifier" useFeatures="true" includeLaunchers="true">

<aboutInfo>
<image path="/com.ybxiang.dbbrowser/icons/alt_about.gif"/>
<text>
%aboutText
</text>
</aboutInfo>

<configIni use="default">
</configIni>

<launcherArgs>
<programArgs>-os ${target.os} -ws ${target.ws} -arch ${target.arch} -nl ${target.nl}</programArgs>
<vmArgs>-Xms40m -Xmx256m</vmArgs>
<vmArgsMac>-XstartOnFirstThread -Dorg.eclipse.swt.internal.carbon.smallFonts</vmArgsMac>
</launcherArgs>

<windowImages i16="/com.ybxiang.dbbrowser/icons/alt_window_16.gif" i32="/com.ybxiang.dbbrowser/icons/alt_window_32.gif"/>

<splash
location="com.ybxiang.dbbrowser" />
<launcher name="dbbrowser">
<solaris/>
<win useIco="true">
<ico path="/com.ybxiang.dbbrowser/branding/hyperbola.ico"/>
<bmp/>
</win>
</launcher>

<vm>
</vm>

<plugins>
<plugin id="com.ibm.icu"/>
<plugin id="com.ybxiang.dbbrowser"/>
<plugin id="com.ybxiang.dbbrowser.help"/>
<plugin id="javax.servlet"/>
<plugin id="javax.servlet.jsp"/>
<plugin id="org.apache.ant"/>
<plugin id="org.apache.commons.el"/>
<plugin id="org.apache.commons.logging"/>
<plugin id="org.apache.jasper"/>
<plugin id="org.apache.lucene"/>
<plugin id="org.apache.lucene.analysis"/>
<plugin id="org.eclipse.ant.core"/>
<plugin id="org.eclipse.core.commands"/>
<plugin id="org.eclipse.core.contenttype"/>
<plugin id="org.eclipse.core.databinding"/>
<plugin id="org.eclipse.core.databinding.observable"/>
<plugin id="org.eclipse.core.databinding.property"/>
<plugin id="org.eclipse.core.expressions"/>
<plugin id="org.eclipse.core.jobs"/>
<plugin id="org.eclipse.core.runtime"/>
<plugin id="org.eclipse.core.runtime.compatibility.auth"/>
<plugin id="org.eclipse.core.runtime.compatibility.registry" fragment="true"/>
<plugin id="org.eclipse.core.variables"/>
<plugin id="org.eclipse.equinox.app"/>
<plugin id="org.eclipse.equinox.common"/>
<plugin id="org.eclipse.equinox.http.jetty"/>
<plugin id="org.eclipse.equinox.http.registry"/>
<plugin id="org.eclipse.equinox.http.servlet"/>
<plugin id="org.eclipse.equinox.jsp.jasper"/>
<plugin id="org.eclipse.equinox.jsp.jasper.registry"/>
<plugin id="org.eclipse.equinox.preferences"/>
<plugin id="org.eclipse.equinox.registry"/>
<plugin id="org.eclipse.help"/>
<plugin id="org.eclipse.help.base"/>
<plugin id="org.eclipse.help.ui"/>
<plugin id="org.eclipse.help.webapp"/>
<plugin id="org.eclipse.jface"/>
<plugin id="org.eclipse.jface.databinding"/>
<plugin id="org.eclipse.osgi"/>
<plugin id="org.eclipse.osgi.services"/>
<plugin id="org.eclipse.swt"/>
<plugin id="org.eclipse.swt.win32.win32.x86" fragment="true"/>
<plugin id="org.eclipse.ui"/>
<plugin id="org.eclipse.ui.forms"/>
<plugin id="org.eclipse.ui.workbench"/>
<plugin id="org.mortbay.jetty.server"/>
<plugin id="org.mortbay.jetty.util"/>
</plugins>

<features>
<feature id="com.ybxiang.dbbrowser.feature" version="1.0.0.qualifier"/>
</features>

<configurations>
<plugin id="org.eclipse.core.runtime" autoStart="true" startLevel="0" />
<plugin id="org.eclipse.equinox.common" autoStart="true" startLevel="2" />
<plugin id="org.eclipse.osgi" autoStart="true" startLevel="-1" />
</configurations>

</product>
Re: P2 Install: "work with: type or select a site" is missing [message #632724 is a reply to message #632715] Thu, 14 October 2010 05:05 Go to previous messageGo to next message
yingbing.xiang  is currently offline yingbing.xiang
Messages: 6
Registered: October 2010
Junior Member
Project.2: com.ybxiang.dbbrowser.feature
This is the feature project for Project.1


feature.xml:
--------------------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<feature
id="com.ybxiang.dbbrowser.feature"
label="Feature"
version="1.0.0.qualifier"
provider-name="YBXIANG"
plugin="com.ybxiang.dbbrowser">

<description url="http://www.example.com/description">
[Enter Feature Description here.]
</description>

<copyright url="http://www.example.com/copyright">
[Enter Copyright Description here.]
</copyright>

<license url="http://www.example.com/license">
[Enter License Description here.]
</license>

<includes
id="org.eclipse.equinox.p2.user.ui"
version="0.0.0"/>

<includes
id="org.eclipse.help"
version="0.0.0"/>

<includes
id="org.eclipse.rcp"
version="0.0.0"/>

<plugin
id="com.ybxiang.dbbrowser"
download-size="0"
install-size="0"
version="0.0.0"
unpack="false"/>

<plugin
id="com.ybxiang.dbbrowser.help"
download-size="0"
install-size="0"
version="0.0.0"/>

<plugin
id="org.eclipse.ui.forms"
download-size="0"
install-size="0"
version="0.0.0"
unpack="false"/>

</feature>
Re: P2 Install: "work with: type or select a site" is missing [message #633441 is a reply to message #632715] Mon, 18 October 2010 00:47 Go to previous message
yingbing.xiang  is currently offline yingbing.xiang
Messages: 6
Registered: October 2010
Junior Member
Sad
nobody can solve it???
Previous Topic:Feature install modifying config.ini?
Next Topic:how do I configure bundle pools
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Sep 18 08:00:47 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02960 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software