Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » UML2 Tools » Re: Associations lost when converting from UML
Re: Associations lost when converting from UML [message #620479] Tue, 08 July 2008 15:38
Felix Dorner is currently offline Felix Dorner
Messages: 676
Registered: July 2009
Senior Member
Barbara Rosi-Schwartz wrote:
> On 2008-07-08 15:43:27 +0100, Felix Dorner <felix_do@web.de> said:
>
>>
>>>
>>> Barbara Rosi-Schwartz wrote:
>>>> Hi everyone.
>>>>
>>>> I have a UML model that I created with Eclipse's UML2. When I try to
>>>> convert it to an EMF model, everything is loaded correctly (apart
>>>> from a few warnings that are alien to my model) except for the
>>>> associations. The associations are compositions or aggregations. I
>>>> also have a couple of generalisations and those are converted fine.
>>>>
>>>> Any idea?
>>
>> Who owns the Association Ends?
>
> Hi Felix and thanks for the speedy reply.
>
> Since the associations are unidirectional, I believe one should belong
> to the end type and the other to the association itself.

I guess you mean the opposite end type. This sounds ok.

>
> However I created the model with the graphical editor, as opposed to
> filling in properties, and when I look at the corresponding properties,
> properties such as "aggregation" are set to "none", even though I
> explicitly chose a composition. Should I be filling in properties by hand?

I never really worked with UML2Tools, they have their own group too.

> Also, how do I tell who owns the association ends in the model itself?

Just look at the parent of each end. This is the owner.
Previous Topic:Re: Unable to wrap long names... and other n00b questions :)
Next Topic:Installing UML2-tools
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 31 22:26:29 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.06500 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software