Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » OSEE » Installation w/ Qucik Start Tutorial
Installation w/ Qucik Start Tutorial [message #573214] Wed, 29 April 2009 21:24
Ray Joseph is currently offline Ray Joseph
Messages: 87
Registered: July 2009
Member
I am trying to install OSEE on a Windows XP. I have PostgreSQL up and
running with an OSEE database (I wish there was a test so I could validate
this step).

I am using the method described in:
http://www.eclipse.org/osee/OSEE_eclipsecon2009_tutorial_sli des.pdf

I am at page 8 were it says to 'Launce OSEE Client', and then specifies:
eclipse -vmargs -Xmx512m
-Dosee.application.server=http://localhost:8089
-Dosee.authentication.protocol=demo

When I run this, I get an Eclipse error window which states:
JVM terminated. Exit code=-1
-Xmx512m-Dosee.application.server=http://localhost:8089-Dosee.authentication.protocol=demo
<16 more lines with no statements that seem to be errors>
-Djava.class.path=C:\osee\eclipse\plugins\org.exlipse.equino x.launcher_1.0.101.R34x_v20081125.jar

OK

When I select the 'OK' button, Eclipse closes.

If I then open Eclipse to follow the next directive in the tutorial:
Switch to the ATS Perspective
1. Window
2. Open Perspective
3. ATS

The Defin Nav pane has the text:
OSEE Service(s) Unavailable:
Application Server. Error: Application server address was null
Arbitration Server. Error: Error requesting application server for
version [0.8.0RC 2009-04-16 18:34]
Client Data Source. Error: Error obtaining database connection.
Session Manager. Error: Invalid resource server address


Since this looks like a app server problem, I entered the contents of ...:
java -Dosee.log.default=INFO -Dorg.osgi.service.http.port=8089
-Dosgi.compatibility.bootdelegation=true -Xmx512m
-Dosee.db.connection.id=postgresqlLocalhost -Dequinox.ds.debug=true -jar
org.eclipse.osgi_3.4.0.v20080326.jar -console

which showed no errors and ended with:
Wed Apr 29 15:56:25 CDT 2009
org.eclipse.osee.framework.search.engine.internal.SearchEngi neTagger
INFO org.eclipse.osee.framework.search.engine.internal.StartUpRun nable
run (45)
Tagging on Server Startup was not run.

So I excited Eclipse and started it up again then went to the same ATS
point. This time, the 'Filter' control was visible but there was still an
error message, this time it was in the quick search window. It stated:
OSEE Service(s) Unavailable:
Application Servr. Error: Application server address was null
Arbitration Server. Error: Error requesting application server for
version [0.8.0RC 2009-04-16 18:34]
Client Data Source. Error: Error obtaining database connection.
Session Manager. Error: Invalid resource server address

As the tutorial directed, I input 'Populate' in the filter. Blam
Operations filtered down to 'XWidget Populate Example', there wasn't a
John Hopkins University Populate Demos Action item.

When I double clicked the Blam example, an OSEE Error window came up with:
Session is invalid - authentication is required
Reason:
Session is invalid - authentication is required

The details were:
Session is invalid - authentication is required
Session is invalid - authentication is required

org.eclipse.osee.framework.core.client.internal.InternalClie ntSessionManager.getOseeSessionGrant(InternalClientSessionMa nager.java:91)

org.eclipse.osee.framework.core.client.internal.InternalClie ntSessionManager.getDatabaseInfo(InternalClientSessionManage r.java:83)

org.eclipse.osee.framework.core.client.internal.ClientDataba seProvider.getDatabaseInfo(ClientDatabaseProvider.java:34)

org.eclipse.osee.framework.db.connection.OseeDbConnection.ge tDatabaseInfoProvider(OseeDbConnection.java:63)

org.eclipse.osee.framework.db.connection.OseeDbConnection.ge tConnection(OseeDbConnection.java:44)

org.eclipse.osee.framework.db.connection.ConnectionHandlerSt atement.allowReuse(ConnectionHandlerStatement.java:151)

org.eclipse.osee.framework.db.connection.ConnectionHandlerSt atement.runPreparedQuery(ConnectionHandlerStatement.java:69)

org.eclipse.osee.framework.skynet.core.artifact.BranchManage r.ensurePopulatedCache(BranchManager.java:195)

org.eclipse.osee.framework.skynet.core.artifact.BranchManage r.getKeyedBranch(BranchManager.java:677)

org.eclipse.osee.framework.skynet.core.artifact.BranchManage r.getCommonBranch(BranchManager.java:130)

org.eclipse.osee.framework.ui.skynet.blam.BlamWorkflow.getOr CreateBlamWorkflow(BlamWorkflow.java:71)

org.eclipse.osee.framework.ui.skynet.blam.BlamEditorInput.<init >(BlamEditorInput.java:32)

org.eclipse.osee.framework.ui.skynet.blam.BlamEditor.edit(Bl amEditor.java:85)

org.eclipse.osee.framework.ui.skynet.widgets.xnavigate.XNavi gateItemBlam.run(XNavigateItemBlam.java:36)

org.eclipse.osee.framework.ui.skynet.widgets.xnavigate.XNavi gateComposite.handleDoubleClick(XNavigateComposite.java:214)

org.eclipse.osee.framework.ui.skynet.widgets.xnavigate.XNavi gateComposite.handleDoubleClick(XNavigateComposite.java:204)

org.eclipse.osee.framework.ui.skynet.widgets.xnavigate.XNavi gateComposite$3.handleEvent(XNavigateComposite.java:100)
org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(EventTable.java :84)
org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Widget.java:1003)
org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Display.ja va:3823)
org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Display.java :3422)
org.eclipse.ui.internal.Workbench.runEventLoop(Workbench.jav a:2384)
org.eclipse.ui.internal.Workbench.runUI(Workbench.java:2348)
org.eclipse.ui.internal.Workbench.access$4(Workbench.java:22 00)
org.eclipse.ui.internal.Workbench$5.run(Workbench.java:495)

org.eclipse.core.databinding.observable.Realm.runWithDefault (Realm.java:288)

org.eclipse.ui.internal.Workbench.createAndRunWorkbench(Work bench.java:490)
org.eclipse.ui.PlatformUI.createAndRunWorkbench(PlatformUI.j ava:149)

org.eclipse.ui.internal.ide.application.IDEApplication.start (IDEApplication.java:113)

org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(Eclips eAppHandle.java:193)

org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher .runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)

org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher .start(EclipseAppLauncher.java:79)

org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:386)

org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:179)
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java: 549)
org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:504)
org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1236)


In summary, I am having difficulty getting past ATS. Any suggestions on
how to go forward?

Thanks,
Ray
Previous Topic:Install problems
Next Topic:Installation w/ Qucik Start Tutorial
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Oct 23 09:01:54 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01558 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software