Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Test and Performance Tools Platform (TPTP) » Fail to execute "An Introduction to Using TPTP's Automated GUI Recorder"
Fail to execute "An Introduction to Using TPTP's Automated GUI Recorder" [message #56275] Fri, 03 March 2006 09:04 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: schausson.genigraph.fr

Hi,

When trying to perform "An Introduction to Using TPTP's Automated GUI
Recorder", I got stucked in section 2.2.3 (trying to launch the recorded
suite in standard mode), with the following error message : "IWAT4039E
The Test Execution Harness reported the following
problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException, and the stack below in
the log file. Looking for a hint, I wondered if I had to manually launch
the Agent Controller before this step, so I tried to launch RAServer.exe
from a command shell, but it still fails with same symptoms...

Any help would be greatly appreciated,

Sebastien

!STACK 0
java.lang.ClassCastException: Failed to retrieve the context that should
be used to run the test cases in
at
org.eclipse.tptp.test.auto.gui.internal.runner.AutoGUIExecEn vAdapter.setupExecutionEnvironment(AutoGUIExecEnvAdapter.jav a:113)
at
org.eclipse.hyades.execution.harness.util.ExecutionAdapterUt ilities.adaptExecutionEnvironment(ExecutionAdapterUtilities. java:140)
at
org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness.la unchTestExecution(TestExecutionHarness.java:1994)
at
org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness.ac cess$2(TestExecutionHarness.java:1856)
at
org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness$2. run(TestExecutionHarness.java:692)
at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:76)

!ENTRY org.eclipse.hyades.test.core 4 0 2006-03-03 14:55:14.443
!MESSAGE IWAT4039E The Test Execution Harness reported the following
problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException
!STACK 1
org.eclipse.core.runtime.CoreException: IWAT4039E The Test Execution
Harness reported the following problems:Failed to retrieve the context
that should be used to run the test cases in
at
org.eclipse.hyades.test.core.launch.delegates.AbstractLaunch ConfigurationDelegate2.launch(AbstractLaunchConfigurationDel egate2.java:178)
at
org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfiguration.java:590)
at
org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfiguration.java:515)
at
org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(D ebugUIPlugin.java:733)
at
org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$6.run(DebugUIPlu gin.java:931)
at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:76)
!SUBENTRY 1 org.eclipse.hyades.test.core 4 0 2006-03-03 14:55:14.443
!MESSAGE IWAT4039E The Test Execution Harness reported the following
problems:Failed to retrieve the context that should be used to run the
test cases in
Re: Fail to execute "An Introduction to Using TPTP's Automated GUI Recorder" [message #56358 is a reply to message #56275] Mon, 06 March 2006 10:48 Go to previous messageGo to next message
No real name is currently offline No real name
Messages: 404
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Sebastien,

Which driver are you using?
Are you having a similar problem when running any other test suite? Can you
test this by launching a manual test suite. The test execution harness is
shared between all test types and I would like to know if this problem is
auto gui specific or caused by the execution harness.

Can you make sure that before you start RAServer.exe, you don't have any
zombie Java processes running:
- Quit your workbench
- Check your task manager to ensure that you don't have any zombie Java
processes running in the background (this can be caused by previous errors
that may have been caused by the execution harness). Kill all zombie
processes that may be running
- Start RAServer.exe
- Start the workbench.

From your previous post (which I just found), it seems that the execution
job gets stuck at 60%. I haven't had anyone reporting any similar problem.
Can you include any information that may help me debug your problem (e.g.
whether you've specified a different workbench to use as your context than
the workbench that is being used to do the recording)?

Thanks.

"Sebastien Chausson" <schausson@genigraph.fr> wrote in message
news:du9icg$k5v$1@utils.eclipse.org...
> Hi,
>
> When trying to perform "An Introduction to Using TPTP's Automated GUI
> Recorder", I got stucked in section 2.2.3 (trying to launch the recorded
> suite in standard mode), with the following error message : "IWAT4039E
> The Test Execution Harness reported the following
> problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException, and the stack below in
> the log file. Looking for a hint, I wondered if I had to manually launch
> the Agent Controller before this step, so I tried to launch RAServer.exe
> from a command shell, but it still fails with same symptoms...
>
> Any help would be greatly appreciated,
>
> Sebastien
>
> !STACK 0
> java.lang.ClassCastException: Failed to retrieve the context that should
> be used to run the test cases in
> at
>
org.eclipse.tptp.test.auto.gui.internal.runner.AutoGUIExecEn vAdapter.setupEx
ecutionEnvironment(AutoGUIExecEnvAdapter.java:113)
> at
>
org.eclipse.hyades.execution.harness.util.ExecutionAdapterUt ilities.adaptExe
cutionEnvironment(ExecutionAdapterUtilities.java:140)
> at
>
org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness.la unchTestExecutio
n(TestExecutionHarness.java:1994)
> at
>
org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness.ac cess$2(TestExecu
tionHarness.java:1856)
> at
>
org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness$2. run(TestExecutio
nHarness.java:692)
> at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:76)
>
> !ENTRY org.eclipse.hyades.test.core 4 0 2006-03-03 14:55:14.443
> !MESSAGE IWAT4039E The Test Execution Harness reported the following
> problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException
> !STACK 1
> org.eclipse.core.runtime.CoreException: IWAT4039E The Test Execution
> Harness reported the following problems:Failed to retrieve the context
> that should be used to run the test cases in
> at
>
org.eclipse.hyades.test.core.launch.delegates.AbstractLaunch ConfigurationDel
egate2.launch(AbstractLaunchConfigurationDelegate2.java:178)
> at
>
org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfigurati
on.java:590)
> at
>
org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfigurati
on.java:515)
> at
>
org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(D ebugUIPlugin.jav
a:733)
> at
> org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$6.run(DebugUIPlu gin.java:931)
> at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:76)
> !SUBENTRY 1 org.eclipse.hyades.test.core 4 0 2006-03-03 14:55:14.443
> !MESSAGE IWAT4039E The Test Execution Harness reported the following
> problems:Failed to retrieve the context that should be used to run the
> test cases in
Re: Fail to execute "An Introduction to Using TPTP's Automated GUI Recorder" [message #56407 is a reply to message #56358] Mon, 06 March 2006 11:56 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: schausson.genigraph.fr

Hi Ali,

Thank you for your precious help !

As I'm new to TPTP, I'm not very familiar with your vocabulary, but I
gonna try to answer to your questions. My answers inline below...

Thank you again,

Sebastien

Ali Mehregani wrote:
> Hi Sebastien,
>
> Which driver are you using?
Hmm, what do you mean by "driver" ? I guess you're talking about the
"agent controller" : I downloaded and unzipped the
tptpdc.win_ia32-TPTP-4.1.0.1.zip file. If this is not what you wanted to
know, feel free to ask me again :)

> Are you having a similar problem when running any other test suite? Can you
> test this by launching a manual test suite. The test execution harness is
> shared between all test types and I would like to know if this problem is
> auto gui specific or caused by the execution harness.
I'm used to launch PDE JUnit tests, and I never faced such a problem.

>
> Can you make sure that before you start RAServer.exe, you don't have any
> zombie Java processes running:
> - Quit your workbench
> - Check your task manager to ensure that you don't have any zombie Java
> processes running in the background (this can be caused by previous errors
> that may have been caused by the execution harness). Kill all zombie
> processes that may be running
> - Start RAServer.exe
> - Start the workbench.
I already performed these operation a handful of times, without success.

>
> From your previous post (which I just found), it seems that the execution
> job gets stuck at 60%. I haven't had anyone reporting any similar problem.
> Can you include any information that may help me debug your problem (e.g.
> whether you've specified a different workbench to use as your context than
> the workbench that is being used to do the recording)?
Well, Since my post, I succeeded in executing the suite in "standard
mode", by selecting "AutoGuiDeployment" instead of "local_deployment" in
the "Run" wizard (as mentioned in the tutorial), but didn't exactly
understand the difference between these two options.

>
> Thanks.
>
> "Sebastien Chausson" <schausson@genigraph.fr> wrote in message
> news:du9icg$k5v$1@utils.eclipse.org...
>> Hi,
>>
>> When trying to perform "An Introduction to Using TPTP's Automated GUI
>> Recorder", I got stucked in section 2.2.3 (trying to launch the recorded
>> suite in standard mode), with the following error message : "IWAT4039E
>> The Test Execution Harness reported the following
>> problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException, and the stack below in
>> the log file. Looking for a hint, I wondered if I had to manually launch
>> the Agent Controller before this step, so I tried to launch RAServer.exe
>> from a command shell, but it still fails with same symptoms...
>>
>> Any help would be greatly appreciated,
>>
>> Sebastien
>>
>> !STACK 0
>> java.lang.ClassCastException: Failed to retrieve the context that should
>> be used to run the test cases in
>> at
>>
> org.eclipse.tptp.test.auto.gui.internal.runner.AutoGUIExecEn vAdapter.setupEx
> ecutionEnvironment(AutoGUIExecEnvAdapter.java:113)
>> at
>>
> org.eclipse.hyades.execution.harness.util.ExecutionAdapterUt ilities.adaptExe
> cutionEnvironment(ExecutionAdapterUtilities.java:140)
>> at
>>
> org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness.la unchTestExecutio
> n(TestExecutionHarness.java:1994)
>> at
>>
> org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness.ac cess$2(TestExecu
> tionHarness.java:1856)
>> at
>>
> org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness$2. run(TestExecutio
> nHarness.java:692)
>> at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:76)
>>
>> !ENTRY org.eclipse.hyades.test.core 4 0 2006-03-03 14:55:14.443
>> !MESSAGE IWAT4039E The Test Execution Harness reported the following
>> problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException
>> !STACK 1
>> org.eclipse.core.runtime.CoreException: IWAT4039E The Test Execution
>> Harness reported the following problems:Failed to retrieve the context
>> that should be used to run the test cases in
>> at
>>
> org.eclipse.hyades.test.core.launch.delegates.AbstractLaunch ConfigurationDel
> egate2.launch(AbstractLaunchConfigurationDelegate2.java:178)
>> at
>>
> org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfigurati
> on.java:590)
>> at
>>
> org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfigurati
> on.java:515)
>> at
>>
> org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(D ebugUIPlugin.jav
> a:733)
>> at
>> org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$6.run(DebugUIPlu gin.java:931)
>> at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:76)
>> !SUBENTRY 1 org.eclipse.hyades.test.core 4 0 2006-03-03 14:55:14.443
>> !MESSAGE IWAT4039E The Test Execution Harness reported the following
>> problems:Failed to retrieve the context that should be used to run the
>> test cases in
>
>
Re: Fail to execute "An Introduction to Using TPTP's Automated GUI Recorder" [message #56597 is a reply to message #56407] Tue, 07 March 2006 16:38 Go to previous message
No real name is currently offline No real name
Messages: 404
Registered: July 2009
Senior Member
I'm glad that you were able to at least run it using a custom deployment.
The AutoGuiDeployment must be a deployment file that you've created. See
Help contents > TPTP Tester Guide > Common Testing Tasks and Concepts >
Creating a test deployment for more info.

The local_deployment is a built-in deployment file that allows users to
launch test suites locally.


"Sebastien Chausson" <schausson@genigraph.fr> wrote in message
news:duhpjk$v5l$1@eclipse.org...
> Hi Ali,
>
> Thank you for your precious help !
>
> As I'm new to TPTP, I'm not very familiar with your vocabulary, but I
> gonna try to answer to your questions. My answers inline below...
>
> Thank you again,
>
> Sebastien
>
> Ali Mehregani wrote:
> > Hi Sebastien,
> >
> > Which driver are you using?
> Hmm, what do you mean by "driver" ? I guess you're talking about the
> "agent controller" : I downloaded and unzipped the
> tptpdc.win_ia32-TPTP-4.1.0.1.zip file. If this is not what you wanted to
> know, feel free to ask me again :)
>
> > Are you having a similar problem when running any other test suite? Can
you
> > test this by launching a manual test suite. The test execution harness
is
> > shared between all test types and I would like to know if this problem
is
> > auto gui specific or caused by the execution harness.
> I'm used to launch PDE JUnit tests, and I never faced such a problem.
>
> >
> > Can you make sure that before you start RAServer.exe, you don't have any
> > zombie Java processes running:
> > - Quit your workbench
> > - Check your task manager to ensure that you don't have any zombie Java
> > processes running in the background (this can be caused by previous
errors
> > that may have been caused by the execution harness). Kill all zombie
> > processes that may be running
> > - Start RAServer.exe
> > - Start the workbench.
> I already performed these operation a handful of times, without success.
>
> >
> > From your previous post (which I just found), it seems that the
execution
> > job gets stuck at 60%. I haven't had anyone reporting any similar
problem.
> > Can you include any information that may help me debug your problem
(e.g.
> > whether you've specified a different workbench to use as your context
than
> > the workbench that is being used to do the recording)?
> Well, Since my post, I succeeded in executing the suite in "standard
> mode", by selecting "AutoGuiDeployment" instead of "local_deployment" in
> the "Run" wizard (as mentioned in the tutorial), but didn't exactly
> understand the difference between these two options.
>
> >
> > Thanks.
> >
> > "Sebastien Chausson" <schausson@genigraph.fr> wrote in message
> > news:du9icg$k5v$1@utils.eclipse.org...
> >> Hi,
> >>
> >> When trying to perform "An Introduction to Using TPTP's Automated GUI
> >> Recorder", I got stucked in section 2.2.3 (trying to launch the
recorded
> >> suite in standard mode), with the following error message : "IWAT4039E
> >> The Test Execution Harness reported the following
> >> problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException, and the stack below in
> >> the log file. Looking for a hint, I wondered if I had to manually
launch
> >> the Agent Controller before this step, so I tried to launch
RAServer.exe
> >> from a command shell, but it still fails with same symptoms...
> >>
> >> Any help would be greatly appreciated,
> >>
> >> Sebastien
> >>
> >> !STACK 0
> >> java.lang.ClassCastException: Failed to retrieve the context that
should
> >> be used to run the test cases in
> >> at
> >>
> >
org.eclipse.tptp.test.auto.gui.internal.runner.AutoGUIExecEn vAdapter.setupEx
> > ecutionEnvironment(AutoGUIExecEnvAdapter.java:113)
> >> at
> >>
> >
org.eclipse.hyades.execution.harness.util.ExecutionAdapterUt ilities.adaptExe
> > cutionEnvironment(ExecutionAdapterUtilities.java:140)
> >> at
> >>
> >
org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness.la unchTestExecutio
> > n(TestExecutionHarness.java:1994)
> >> at
> >>
> >
org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness.ac cess$2(TestExecu
> > tionHarness.java:1856)
> >> at
> >>
> >
org.eclipse.hyades.execution.harness.TestExecutionHarness$2. run(TestExecutio
> > nHarness.java:692)
> >> at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:76)
> >>
> >> !ENTRY org.eclipse.hyades.test.core 4 0 2006-03-03 14:55:14.443
> >> !MESSAGE IWAT4039E The Test Execution Harness reported the following
> >> problems:org.eclipse.core.runtime.CoreException
> >> !STACK 1
> >> org.eclipse.core.runtime.CoreException: IWAT4039E The Test Execution
> >> Harness reported the following problems:Failed to retrieve the context
> >> that should be used to run the test cases in
> >> at
> >>
> >
org.eclipse.hyades.test.core.launch.delegates.AbstractLaunch ConfigurationDel
> > egate2.launch(AbstractLaunchConfigurationDelegate2.java:178)
> >> at
> >>
> >
org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfigurati
> > on.java:590)
> >> at
> >>
> >
org.eclipse.debug.internal.core.LaunchConfiguration.launch(L aunchConfigurati
> > on.java:515)
> >> at
> >>
> >
org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin.buildAndLaunch(D ebugUIPlugin.jav
> > a:733)
> >> at
> >>
org.eclipse.debug.internal.ui.DebugUIPlugin$6.run(DebugUIPlu gin.java:931)
> >> at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:76)
> >> !SUBENTRY 1 org.eclipse.hyades.test.core 4 0 2006-03-03 14:55:14.443
> >> !MESSAGE IWAT4039E The Test Execution Harness reported the following
> >> problems:Failed to retrieve the context that should be used to run the
> >> test cases in
> >
> >
Previous Topic:Extending profiler
Next Topic:TPTP on eclipse 3.2M5?
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Sep 01 22:07:32 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02376 seconds