Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse 4 » Can't make Eclipse e4 product (Standalong application))
Can't make Eclipse e4 product (Standalong application)) [message #554784] Tue, 24 August 2010 08:04 Go to next message
Yura Lypa is currently offline Yura Lypa
Messages: 6
Registered: August 2010
Junior Member
Hi everybody!
I am experimenting with eclipse e4, and have next problem.

I am trying to create standalong eclipse application:
1. I create Eclipse e4 application.
2. Open product window and try to export product.
3. Everything seems to be ok, but when I try to launch product nothing happends.
Here is log output:

!SESSION 2010-08-24 14:26:49.183 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.6.0_21
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=ru_RU
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86

!ENTRY org.eclipse.equinox.app 0 0 2010-08-24 14:26:50.409
!MESSAGE Product com.test.attempt.product could not be found.

!ENTRY org.eclipse.osgi 2 0 2010-08-24 14:26:50.428
!MESSAGE One or more bundles are not resolved because the following root constraints are not resolved:
!SUBENTRY 1 org.eclipse.osgi 2 0 2010-08-24 14:26:50.428
!MESSAGE Bundle initial@reference:file:plugins/com.test.attempt_1.0.0.201008241422/ was not resolved.
!SUBENTRY 2 com.test.attempt 2 0 2010-08-24 14:26:50.428
!MESSAGE Missing required bundle org.w3c.css.sac_1.3.1.

!ENTRY org.eclipse.osgi 2 0 2010-08-24 14:26:50.429
!MESSAGE The following is a complete list of bundles which are not resolved, see the prior log entry for the root cause if it exists:
!SUBENTRY 1 org.eclipse.osgi 2 0 2010-08-24 14:26:50.429
!MESSAGE Bundle com.test.attempt_1.0.0.201008241422 [61] was not resolved.
!SUBENTRY 2 com.test.attempt 2 0 2010-08-24 14:26:50.429
!MESSAGE Missing required bundle org.w3c.css.sac_1.3.1.

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2010-08-24 14:26:50.429
!MESSAGE Application error
!STACK 1
org.eclipse.core.runtime.AssertionFailedException: null argument:applicationXMI argument missing
at org.eclipse.core.runtime.Assert.isNotNull(Assert.java:85)
at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.loadA pplicationModel(E4Application.java:271)
at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.creat eE4Workbench(E4Application.java:185)
at org.eclipse.e4.ui.internal.workbench.swt.E4Application.start (E4Application.java:112)
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(Eclips eAppHandle.java:196)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher .runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher .start(EclipseAppLauncher.java:79)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:369)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseS tarter.java:179)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java: 619)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:574)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1407)

com.test.attempt plugin is present in plugin dir, plugin.xml, manifest included.

Re: Can't make Eclipse e4 product (Standalong application)) [message #554800 is a reply to message #554784] Tue, 24 August 2010 08:40 Go to previous messageGo to next message
Paul Webster is currently offline Paul Webster
Messages: 6859
Registered: July 2009
Location: Ottawa
Senior Member

Yura Lypa wrote:
> Hi everybody!
> I am experimenting with eclipse e4, and have next problem.
>
> I am trying to create standalong eclipse application:
> 1. I create Eclipse e4 application.
> 2. Open product window and try to export product.
> 3. Everything seems to be ok, but when I try to launch product nothing
> happends.
> Here is log output:
>
> !SESSION 2010-08-24 14:26:49.183
> -----------------------------------------------
> eclipse.buildId=unknown
> java.version=1.6.0_21
> java.vendor=Sun Microsystems Inc.
> BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=ru_RU
> Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86
>
> !ENTRY org.eclipse.equinox.app 0 0 2010-08-24 14:26:50.409
> !MESSAGE Product com.test.attempt.product could not be found.
>
> !ENTRY org.eclipse.osgi 2 0 2010-08-24 14:26:50.428
> !MESSAGE One or more bundles are not resolved because the following root
> constraints are not resolved:
> !SUBENTRY 1 org.eclipse.osgi 2 0 2010-08-24 14:26:50.428
> !MESSAGE Bundle
> mailto:initial@reference:file:plugins/com.test.attempt_1.0.0.201008241422/
> was not resolved.
> !SUBENTRY 2 com.test.attempt 2 0 2010-08-24 14:26:50.428
> !MESSAGE Missing required bundle org.w3c.css.sac_1.3.1.

This says org.w3c.css.sac is missing. Is it not in your
<rcp_app>/plugins directory? How did you export the RCP app? Is it
feature based or plugin based? Do you have a .product file?

PW


--
Paul Webster
http://wiki.eclipse.org/Platform_Command_Framework
http://wiki.eclipse.org/Command_Core_Expressions
http://wiki.eclipse.org/Menu_Contributions
http://wiki.eclipse.org/Menus_Extension_Mapping
http://help.eclipse.org/galileo/index.jsp?topic=/org.eclipse .platform.doc.isv/guide/workbench.htm


Re: Can't make Eclipse e4 product (Standalong application)) [message #554810 is a reply to message #554784] Tue, 24 August 2010 09:07 Go to previous messageGo to next message
Yura Lypa is currently offline Yura Lypa
Messages: 6
Registered: August 2010
Junior Member
Thanks for fast answer!
How did you export the RCP app? Is it
feature based or plugin based? Do you have a .product file?
Quote:
How did you export the RCP app?

Manually via eclispe export products vizard
Quote:
Is it feature based or plugin based?

plugin -based
Quote:
Do you have a .product file

Yes, I have .product file generated by eclipse.

Well, see, I created Eclipse e4 application, there were already .product file.
I change nothing except build.properties.
Quote:
This says org.w3c.css.sac is missing. Is it not in your
<rcp_app>/plugins directory?


Hm, really there were wrong version of that lib...So, am I right that equinox app cannot find the product because of unresolved depnedency? I thought that there were three different troubles:
cannot find .product
cannot find com.test.attemp
cannot find rg.w3c.css.sac_1.3.1

Hmm...I will check it!

Re: Can't make Eclipse e4 product (Standalong application)) [message #554812 is a reply to message #554784] Tue, 24 August 2010 09:12 Go to previous message
Yura Lypa is currently offline Yura Lypa
Messages: 6
Registered: August 2010
Junior Member
Yeah!!!! I works!
I understand my mistake.

Paul Webster, Thanks a lot!!!
Previous Topic:XWT.open string
Next Topic:Can't make Eclipse e4 product (Standalong application))
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Aug 30 14:27:41 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03598 seconds