Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Eclipse 4 » XWT Triggers and Eclipse Helios
XWT Triggers and Eclipse Helios [message #548022] Tue, 20 July 2010 09:07 Go to next message
Mo P. is currently offline Mo P.
Messages: 24
Registered: July 2010
Junior Member
Hello,

actually I would like to develop an SWT application under Eclipse Helios with XWT support, which works fine. But I am not able to get the "UI Trigger" to work.
My .xwt file looks like this:

<Shell xmlns="http://www.eclipse.org/xwt/presentation" xmlns:x="http://www.eclipse.org/xwt"
x:Class="de.euroimmun.transferprojekt.Test" text="XWT Application">
<Shell.layout>
<RowLayout />
</Shell.layout>
<Button x:Style="CHECK" text="Check Button" x:Name="check1" />
<Button x:Style="CHECK" text="Check Button" x:Name="check2" />
<Shell.triggers>
<Trigger sourceName="check1" property="Selection" value="true">
<Setter targetName="check2" property="Text" value="Selected"/>
</Trigger>
</Shell.triggers>
</Shell>

The trigger doesn't do anything at all. Is it possible to use triggers in a plain SWT application? I would also like to use CSS Styles - all tutorials I found are like e4 plugins. Is this also possible under Eclipse Helios?

Thanks in advance.

Regards
Moritz
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #548212 is a reply to message #548022] Wed, 21 July 2010 02:36 Go to previous messageGo to next message
Mo P. is currently offline Mo P.
Messages: 24
Registered: July 2010
Junior Member
Good morning,

after I added a whole bunch of libraries (I don't know which are actually relevant) to my project, the trigger is now working - although it only changes the text once:

If I deselect the button, it changes back to its original text - which is fine. But after that, if I select the button again, the text doesn't change anymore.

And I still need to figure out how to get CSS working Wink

Another problem: ^^
I have two .xwt files. COMPNavigationTree (which is in package "comp") should show up in SH_ERP. But I get an error: Type COMPNavigationTree is not found.

1.
<Composite xmlns="http://www.eclipse.org/xwt/presentation"
xmlns:x="http://www.eclipse.org/xwt" x:Class="comp.COMPNavigationTree"
xmlns:y="cls-namespace:comp">
<Composite.layout>
<RowLayout />
</Composite.layout>
</Composite>

2.
<Shell xmlns="http://www.eclipse.org/xwt/presentation" xmlns:x="http://www.eclipse.org/xwt"
xmlns:y="cls-namespace:comp" x:Class="SH_ERP" text="XWT Application">
<Shell.layout>
<GridLayout />
</Shell.layout>
<y:COMPNavigationTree>
<y:COMPNavigationTree.layoutData>
<GridData horizontalAlignment="FILL" verticalAlignment="FILL"
grabExcessVerticalSpace="true" />
</y:COMPNavigationTree.layoutData>
</y:COMPNavigationTree>
</Shell>


All this stuff seems pretty complicated, or am I doing anything completely wrong?
Regards

[Updated on: Wed, 21 July 2010 09:14]

Report message to a moderator

Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #548484 is a reply to message #548212] Thu, 22 July 2010 02:07 Go to previous messageGo to next message
Urs Frei is currently offline Urs Frei
Messages: 27
Registered: July 2009
Junior Member
I have exactly the same problem with my triggers. Have you found any
solution?

It also seems to be a problem by using Button in a Composite (and Text in
Composite; ab):
<FilterButton>
<FilterButton.button.text>Refresh
</FilterButton.button.text>
<FilterButton.button.triggers>
<Trigger property="selection" value="True">
<Setter property="text.text" value="ww" targetName="ab"/>
</Trigger>
</FilterButton.button.triggers>
</FilterButton>

With this configuration it happens nothing.
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #548658 is a reply to message #548212] Thu, 22 July 2010 10:50 Go to previous messageGo to next message
Yves YANG is currently offline Yves YANG
Messages: 687
Registered: July 2009
Senior Member
There are a lot of testcases in the plugins org.eclipse.e4.xwt.tests. Please
pick up one close to your requirement. If it doesn't work as expected,
please fill a bug and CC to me.

Best regards
Yves YANG
"Mo P." <moritzpavlik@gmx.de> wrote in message
news:i264h3$5uq$1@build.eclipse.org...
> Good morning,
>
> after I added a whole bunch of libraries (I don't know which are actually
> relevant) to my project, the trigger is now working - although it only
> changes the text once:
>
> If I deselect the button, it changes back to its original text - which is
> fine. But after that, if I select the button again, the text doesn't
> change anymore.
>
> And I still need to figure out how to get CSS working ;)
>
> Regards
>
>
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #548660 is a reply to message #548212] Thu, 22 July 2010 10:57 Go to previous messageGo to next message
Yves YANG is currently offline Yves YANG
Messages: 687
Registered: July 2009
Senior Member
As for the CSS, you can check out the ocontact demo ported in XWT. The
source is under org.eclipse.e4.xwt/examples

Best regards
Yves YANG
"Mo P." <moritzpavlik@gmx.de> wrote in message
news:i264h3$5uq$1@build.eclipse.org...
> Good morning,
>
> after I added a whole bunch of libraries (I don't know which are actually
> relevant) to my project, the trigger is now working - although it only
> changes the text once:
>
> If I deselect the button, it changes back to its original text - which is
> fine. But after that, if I select the button again, the text doesn't
> change anymore.
>
> And I still need to figure out how to get CSS working ;)
>
> Regards
>
>
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #549865 is a reply to message #548658] Wed, 28 July 2010 05:23 Go to previous messageGo to next message
Mo P. is currently offline Mo P.
Messages: 24
Registered: July 2010
Junior Member
I created a bug report, since it doesn't work as expected Wink

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=320979
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #550228 is a reply to message #549865] Thu, 29 July 2010 10:51 Go to previous message
Yves YANG is currently offline Yves YANG
Messages: 687
Registered: July 2009
Senior Member
Tahnks, it is fixed today. It will be available in the next build.

Best regards
Yves YANG
"Mo P." <moritzpavlik@gmx.de> wrote in message
news:i2osve$ret$1@build.eclipse.org...
>I created a bug report, since it doesn't work as expected ;)
>
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=320979
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #578950 is a reply to message #548022] Wed, 21 July 2010 02:36 Go to previous message
Mo P. is currently offline Mo P.
Messages: 24
Registered: July 2010
Junior Member
Good morning,

after I added a whole bunch of libraries (I don't know which are actually relevant) to my project, the trigger is now working - although it only changes the text once:

If I deselect the button, it changes back to its original text - which is fine. But after that, if I select the button again, the text doesn't change anymore.

And I still need to figure out how to get CSS working ;)

Regards
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #579065 is a reply to message #578950] Thu, 22 July 2010 02:07 Go to previous message
Urs Frei is currently offline Urs Frei
Messages: 27
Registered: July 2009
Junior Member
I have exactly the same problem with my triggers. Have you found any
solution?

It also seems to be a problem by using Button in a Composite (and Text in
Composite; ab):
<FilterButton>
<FilterButton.button.text>Refresh
</FilterButton.button.text>
<FilterButton.button.triggers>
<Trigger property="selection" value="True">
<Setter property="text.text" value="ww" targetName="ab"/>
</Trigger>
</FilterButton.button.triggers>
</FilterButton>

With this configuration it happens nothing.
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #579106 is a reply to message #578950] Thu, 22 July 2010 10:50 Go to previous message
Yves YANG is currently offline Yves YANG
Messages: 687
Registered: July 2009
Senior Member
There are a lot of testcases in the plugins org.eclipse.e4.xwt.tests. Please
pick up one close to your requirement. If it doesn't work as expected,
please fill a bug and CC to me.

Best regards
Yves YANG
"Mo P." <moritzpavlik@gmx.de> wrote in message
news:i264h3$5uq$1@build.eclipse.org...
> Good morning,
>
> after I added a whole bunch of libraries (I don't know which are actually
> relevant) to my project, the trigger is now working - although it only
> changes the text once:
>
> If I deselect the button, it changes back to its original text - which is
> fine. But after that, if I select the button again, the text doesn't
> change anymore.
>
> And I still need to figure out how to get CSS working ;)
>
> Regards
>
>
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #579154 is a reply to message #578950] Thu, 22 July 2010 10:57 Go to previous message
Yves YANG is currently offline Yves YANG
Messages: 687
Registered: July 2009
Senior Member
As for the CSS, you can check out the ocontact demo ported in XWT. The
source is under org.eclipse.e4.xwt/examples

Best regards
Yves YANG
"Mo P." <moritzpavlik@gmx.de> wrote in message
news:i264h3$5uq$1@build.eclipse.org...
> Good morning,
>
> after I added a whole bunch of libraries (I don't know which are actually
> relevant) to my project, the trigger is now working - although it only
> changes the text once:
>
> If I deselect the button, it changes back to its original text - which is
> fine. But after that, if I select the button again, the text doesn't
> change anymore.
>
> And I still need to figure out how to get CSS working ;)
>
> Regards
>
>
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #579510 is a reply to message #548658] Wed, 28 July 2010 05:23 Go to previous message
Mo P. is currently offline Mo P.
Messages: 24
Registered: July 2010
Junior Member
I created a bug report, since it doesn't work as expected ;)

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=320979
Re: XWT Triggers and Eclipse Helios [message #579586 is a reply to message #549865] Thu, 29 July 2010 10:51 Go to previous message
Yves YANG is currently offline Yves YANG
Messages: 687
Registered: July 2009
Senior Member
Tahnks, it is fixed today. It will be available in the next build.

Best regards
Yves YANG
"Mo P." <moritzpavlik@gmx.de> wrote in message
news:i2osve$ret$1@build.eclipse.org...
>I created a bug report, since it doesn't work as expected ;)
>
> https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=320979
Previous Topic:Validation Status Decorators in e4
Next Topic:Validation Status Decorators in e4
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Aug 20 06:50:48 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02293 seconds