Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » BIRT » NullPointerException in ReportDesigner (Debug Report)(BIRT 2.6 on Eclipse 3.6 (Helios) - Get NullPointerException in ReportDesigner)
NullPointerException in ReportDesigner (Debug Report) [message #547500] Sat, 17 July 2010 16:13 Go to next message
ISK  is currently offline ISK
Messages: 4
Registered: July 2010
Junior Member
Hi All,
While playing with BIRT I created an empty report filled it with data from sample db and tried to debug it:
Navigator -> (right click on rptdesign file) -> Report -> Debug Report

As a result I've got the NullPointerException

Follow this link to see the stack trace:
http://pastebin.com/embed_js.php?i=qwsCAWE5

I'm working with a plugin version of report designer.
BRIT 2.6
Eclipse 3.6 Helios

Thanks in advance for your help
Ilya

icon5.gif  Re: NullPointerException in ReportDesigner (Debug Report) [message #547888 is a reply to message #547500] Tue, 20 July 2010 02:06 Go to previous messageGo to next message
ISK  is currently offline ISK
Messages: 4
Registered: July 2010
Junior Member
Hi All
I'm currently evaluating BIRT for our project and this is a no go issue for me right now - could somebody help?

Regards,
Ilya
Re: NullPointerException in ReportDesigner (Debug Report) [message #548120 is a reply to message #547888] Tue, 20 July 2010 13:04 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason Weathersby
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Ilya,

Can you post the report? Are you setting any breakpoints in script?
Does the report run without debugging it?

Jason

On 7/20/2010 2:06 AM, ISK wrote:
> Hi All
> I'm currently evaluating BIRT for our project and this is a no go issue
> for me right now - could somebody help?
>
> Regards,
> Ilya
Re: NullPointerException in ReportDesigner (Debug Report) [message #548133 is a reply to message #547500] Tue, 20 July 2010 14:13 Go to previous messageGo to next message
ISK  is currently offline ISK
Messages: 4
Registered: July 2010
Junior Member
Hi Jason,
Thank you for your help.

1. Report runs fine when I use preview tab in designer or when I run it
from dynamic menu using "Report/Run Report"

2. I do not set any beakpoints


3. My report xml file is here:
http://pastebin.com/VfyLCUDv

Ilya
Re: NullPointerException in ReportDesigner (Debug Report) [message #548166 is a reply to message #548133] Tue, 20 July 2010 17:35 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason Weathersby
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Debugging the report is usually used when you want to debug Java or
JavaScript event handlers. Look at the report item in the debug
perspective. This does appear to be a bug in the debugger. Can you
select the view report in web viewer from the toolbar and see if that works.

Jason

On 7/20/2010 2:13 PM, ISK wrote:
> Hi Jason,
> Thank you for your help.
>
> 1. Report runs fine when I use preview tab in designer or when I run it
> from dynamic menu using "Report/Run Report"
>
> 2. I do not set any beakpoints
>
>
> 3. My report xml file is here:
> http://pastebin.com/VfyLCUDv
>
> Ilya
Re: NullPointerException in ReportDesigner (Debug Report) [message #548196 is a reply to message #547500] Wed, 21 July 2010 00:47 Go to previous messageGo to next message
ISK  is currently offline ISK
Messages: 4
Registered: July 2010
Junior Member
"View Report" from the toolbar works, it also creates word and HTML reports without any problems.

Debugging does not work from any of the available places (Dynamic menu on the right-click, Run menu) and fails with the same NullPointerException.
Re: NullPointerException in ReportDesigner (Debug Report) [message #548647 is a reply to message #548196] Thu, 22 July 2010 10:32 Go to previous messageGo to next message
Jason Weathersby is currently offline Jason Weathersby
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

I tried this as well and it does appear to be a bug. I will log it.
You can still debug the run task, but the error comes on the render task.

Jason

On 7/21/2010 12:47 AM, ISK wrote:
> "View Report" from the toolbar works, it also creates word and HTML
> reports without any problems.
> Debugging does not work from any of the available places (Dynamic menu
> on the right-click, Run menu) and fails with the same NullPointerException.
Re: NullPointerException in ReportDesigner (Debug Report) [message #548648 is a reply to message #548647] Thu, 22 July 2010 10:34 Go to previous message
Jason Weathersby is currently offline Jason Weathersby
Messages: 9167
Registered: July 2009
Senior Member

Here is the bug entry:
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=320639

On 7/22/2010 10:32 AM, Jason Weathersby wrote:
> I tried this as well and it does appear to be a bug. I will log it. You
> can still debug the run task, but the error comes on the render task.
>
> Jason
>
> On 7/21/2010 12:47 AM, ISK wrote:
>> "View Report" from the toolbar works, it also creates word and HTML
>> reports without any problems.
>> Debugging does not work from any of the available places (Dynamic menu
>> on the right-click, Run menu) and fails with the same
>> NullPointerException.
>
Previous Topic: Change chart series color via script in birt 2.3.1
Next Topic:The viewing session is not available or has expired.
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Jul 23 10:10:48 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04419 seconds