Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Rich Client Platform (RCP) » Product Export (The Product export wizard wizard does not generate an executable)
Product Export [message #537786] Thu, 03 June 2010 16:00 Go to next message
GAUTIER Pierre is currently offline GAUTIER Pierre
Messages: 3
Registered: June 2010
Junior Member
Hello,

I'm working on a eclipse RCP application, everything is working well and the platform is really awesome.

My single problem so far is the plug-in export as a standalone application : when i use the wizard to export the product it does not create the executable.

In the destination folder i have the 2 folders :

+ eclipse
-+ p2
-+plugins
-artifacts.xml

+ repository
-+plugins
-+artifacts.jar
-content.jar

I have already successfully exported an other project and have compared the 2 plugin.xml as well as the 2 product configurations and can't figure out the difference.

I have tried everything and have no ideas anymore, please help me T_T

Thanks by advance.

Pierre GAUTIER



Re: Product Export [message #537835 is a reply to message #537786] Thu, 03 June 2010 19:27 Go to previous messageGo to next message
Andrew Niefer is currently offline Andrew Niefer
Messages: 990
Registered: July 2009
Senior Member
In the .product file on the overview tab, there is a checkbox "The product
includes native launcher artifacts". Make sure this is checked.

-Andrew

GAUTIER Pierre wrote:

> Hello,
>
> I'm working on a eclipse RCP application, everything is working well and
> the platform is really awesome.
>
> My single problem so far is the plug-in export as a standalone application
> : when i use the wizard to export the product it does not create the
> executable.
>
> In the destination folder i have the 2 folders :
>
> + eclipse
> -+ p2
> -+plugins
> -artifacts.xml
>
> + repository
> -+plugins
> -+artifacts.jar
> -content.jar
>
> I have already successfully exported an other project and have compared
> the 2 plugin.xml as well as the 2 product configurations and can't figure
> out the difference.
>
> I have tried everything and have no ideas anymore, please help me T_T
>
> Thanks by advance.
>
> Pierre GAUTIER
Re: Product Export [message #537955 is a reply to message #537835] Fri, 04 June 2010 10:13 Go to previous messageGo to next message
GAUTIER Pierre is currently offline GAUTIER Pierre
Messages: 3
Registered: June 2010
Junior Member
It was checked, it would have been too easy.

Still looking for a solution I really cant figure what's wrong ....

P. GAUTIER
Re: Product Export [message #538199 is a reply to message #537955] Sun, 06 June 2010 10:19 Go to previous messageGo to next message
Christophe Fondacci is currently offline Christophe Fondacci
Messages: 95
Registered: July 2009
Location: Paris
Member
Hello,

Don't know if it is related but I had problems with product export a while ago (some plugins didn't get exported, missing launchers, etc.).

Everything got back to normal after unchecking the "Generate a metadata repository" in the product export dialog and setting a brand new export directory.

I think / guess p2 is maintaining some kind of cache of what has already been exported and what hasn't. It only export elements based on this repository, but if you did any kind of file manipulations it won't work.

It might also work to try to a brand new directory without unchecking the option.

It worked for me, hope it will work for you.

Christophe
http://www.nextep-softwares.com
icon14.gif  Re: Product Export [message #538318 is a reply to message #538199] Mon, 07 June 2010 10:46 Go to previous messageGo to next message
GAUTIER Pierre is currently offline GAUTIER Pierre
Messages: 3
Registered: June 2010
Junior Member
Hey Christophe,

Your solution worked very well.

I will never thank you enough, I had this problem for days.

Thanks you very much !!!

P. GAUTIER

edit : anyway to set this problem as 'solved' ?

[Updated on: Mon, 07 June 2010 10:47]

Report message to a moderator

Re: Product Export [message #549175 is a reply to message #538318] Sun, 25 July 2010 21:32 Go to previous messageGo to next message
Dams  is currently offline Dams
Messages: 1
Registered: July 2010
Junior Member
Hi Pierre,

Add plugin org.eclipse.rcp to your plugin dependencies.

Damien

[Updated on: Sun, 25 July 2010 21:33]

Report message to a moderator

Re: Product Export [message #553273 is a reply to message #537786] Mon, 16 August 2010 22:21 Go to previous messageGo to next message
Dan Pollitt is currently offline Dan Pollitt
Messages: 55
Registered: August 2010
Member
Hi Pierre, Christophe,

I too have see the same behaviour when trying to export a very simple RCP app using PDE export in Eclipse 3.6. It seemed like the export progress dialog just vanished at ~80% and I was left with an incomplete export (exactly like you Pierre - no exe or ini file).

Unselecting "generate metadata repository" and picking a new destination directory resolved the issue, but I'd like to find out more about what's going on here - is there something sensible I can do to get some verbose output from the export? Has anyone else seen this behaviour or can shed some light on what may be happening?

Thanks,
Dan

[Updated on: Mon, 16 August 2010 22:22]

Report message to a moderator

icon7.gif  Re: Product Export [message #553414 is a reply to message #537786] Tue, 17 August 2010 13:29 Go to previous message
Dan Pollitt is currently offline Dan Pollitt
Messages: 55
Registered: August 2010
Member
I discovered my issue was due to having a product definition ID that was the same as my application plugin id. When "Generate metadata repository" was selected on the export wizard the ID's clashed behind the scenes - however this was not obvious to the end-user other than having missing executables etc.

See: http://eclipsercp.org/2010/07/chapter-9-errata/

Dan
Previous Topic:pass data between wizard page
Next Topic:Get corresponding view in AbstractHandler.execute()
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Oct 30 15:18:18 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.07541 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software