Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » EMF "Technology" (Ecore Tools, EMFatic, etc)  » [Texo] not possible to define Embedded-id in orm
[Texo] not possible to define Embedded-id in orm [message #535826] Tue, 25 May 2010 16:28 Go to next message
Martin Taal is currently offline Martin Taal
Messages: 5326
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Philippe,
This is a small mistake I made when defining the orm model. The embedded-id should have been defined as containment in
the annotation model. I will repair this in the next build (this evening or tomorrow).

--

With Regards, Martin Taal

Springsite/Elver.org
Office: Hardwareweg 4, 3821 BV Amersfoort
Postal: Nassaulaan 7, 3941 EC Doorn
The Netherlands
Cell: +31 (0)6 288 48 943
Tel: +31 (0)84 420 2397
Fax: +31 (0)84 225 9307
Mail: mtaal@springsite.com - mtaal@elver.org
Web: www.springsite.com - www.elver.org
Re: [Texo] not possible to define Embedded-id in orm [message #535874 is a reply to message #535826] Wed, 26 May 2010 03:30 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: philippe.roland.atosorigin.com

Much appreciated Martin. Keep up the good work on Texo, it's a very
handy tool and I'm greatly looking forward to future developments.

Martin Taal a écrit :
> Hi Philippe,
> This is a small mistake I made when defining the orm model. The
> embedded-id should have been defined as containment in the annotation
> model. I will repair this in the next build (this evening or tomorrow).
>
Re: [Texo] not possible to define Embedded-id in orm [message #535895 is a reply to message #535874] Wed, 26 May 2010 04:57 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: philippe.roland.atosorigin.com

I might have spoken a touch too soon, I still can't get it to work ;)

Just in case you want to try it out with my example, here's the ecore
I'm working with:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<ecore:EPackage xmi:version="2.0"
xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:ecore="http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore" name="model"
nsURI="htpp://model.ecore" nsPrefix="model">
<eClassifiers xsi:type="ecore:EClass" name="Author">
<eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="count"
lowerBound="1" eType="ecore:EDataType
http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EInt"/>
<eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EReference" name="authorKey"
lowerBound="1"
eType="#//AuthorKey"/>
</eClassifiers>
<eClassifiers xsi:type="ecore:EClass" name="AuthorKey">
<eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="authorName"
lowerBound="1"
eType="ecore:EDataType
http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EString" iD="true"/>
<eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="birthDate"
lowerBound="1"
eType="ecore:EDataType
http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EDate"/>
</eClassifiers>
</ecore:EPackage>

And the annotationsmodel:
<?xml version="1.0" encoding="ASCII"?>
<annotationsmodel:AnnotatedModel xmi:version="2.0"
xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:annotationsmodel="http://www.eclipse.org/emf/texo/annotations/model"
xmlns:ormannotations="http://www.eclipse.org/emf/texo/orm/ormannotations">
<annotatedEPackages>
<ePackage href="model.ecore#/"/>
<annotatedEClassifiers xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEClass">
<eClass href="model.ecore#//Author"/>
<annotatedEStructuralFeatures
xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEReference">
<eReference href="model.ecore#//Author/authorKey"/>
<eReferenceAnnotations
xsi:type="ormannotations:EReferenceORMAnnotation" orderBy="">
<embeddedId name="authorKey"/>
</eReferenceAnnotations>
</annotatedEStructuralFeatures>
</annotatedEClassifiers>
<annotatedEClassifiers xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEClass">
<eClass href="model.ecore#//AuthorKey"/>
<eClassAnnotations xsi:type="ormannotations:EClassORMAnnotation">
<embeddable class="ecore.model.AuthorKey"/>
</eClassAnnotations>
</annotatedEClassifiers>
</annotatedEPackages>
</annotationsmodel:AnnotatedModel>

(I trimmed it down to the important bits for readability, but it still
gives the same results if I just generate then change the authorKey's
ManyToOne field's annotation into an EmbeddedId and the AuthorKey Entity
annotation into an Embeddable). I see the embeddedId annotation is
there, but the resulting orm fails to pick it up (even though it does
catch the embeddable annotation):

<?xml version="1.0" encoding="ASCII"?>
<orm:entity-mappings
xmlns:orm="http://www.eclipse.org/eclipselink/xsds/persistence/orm"
version="2.1">
<orm:access>FIELD</orm:access>
<orm:entity class="ecore.model.Author" name="Author">
<orm:attributes>
<orm:basic name="count" optional="false"/>
<orm:many-to-one name="authorKey" optional="false"
target-entity="ecore.model.AuthorKey">
<orm:join-column/>
<orm:cascade>
<orm:cascade-persist/>
<orm:cascade-merge/>
<orm:cascade-refresh/>
</orm:cascade>
</orm:many-to-one>
</orm:attributes>
</orm:entity>
<orm:embeddable class="ecore.model.AuthorKey">
<orm:attributes>
<orm:basic name="authorName" optional="false"/>
<orm:basic name="birthDate" optional="false">
<orm:temporal>DATE</orm:temporal>
</orm:basic>
</orm:attributes>
</orm:embeddable>
</orm:entity-mappings>

Cheers,
Philippe Roland

PS: re-reading the .annotationsmodel, I'm wondering:
are the annotations in there written straight into the produced orm.xml
file? If so, shouldn't <embeddedId name="authorKey"/> be <embedded-id
name="authorKey"/> instead?

Philippe Roland a écrit :
> Much appreciated Martin. Keep up the good work on Texo, it's a very
> handy tool and I'm greatly looking forward to future developments.
>
> Martin Taal a écrit :
>> Hi Philippe,
>> This is a small mistake I made when defining the orm model. The
>> embedded-id should have been defined as containment in the annotation
>> model. I will repair this in the next build (this evening or tomorrow).
>>
Re: [Texo] not possible to define Embedded-id in orm [message #535932 is a reply to message #535874] Wed, 26 May 2010 07:56 Go to previous messageGo to next message
Eclipse User
Originally posted by: philippe.roland.atosorigin.com

Additionally, code generation appears to be broken in this build. I
filed a bugzilla over at
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=314441

Looks like you've got your work cut out for you. Have fun! ^^

Philippe Roland a écrit :
> Much appreciated Martin. Keep up the good work on Texo, it's a very
> handy tool and I'm greatly looking forward to future developments.
>
> Martin Taal a écrit :
>> Hi Philippe,
>> This is a small mistake I made when defining the orm model. The
>> embedded-id should have been defined as containment in the annotation
>> model. I will repair this in the next build (this evening or tomorrow).
>>
Re: [Texo] not possible to define Embedded-id in orm [message #536035 is a reply to message #535895] Wed, 26 May 2010 13:52 Go to previous message
Martin Taal is currently offline Martin Taal
Messages: 5326
Registered: July 2009
Senior Member
Yeah, that the embedded id does not show up is another bug, I solved it locally. Will be part of the new build.
The features are indeed copied practically directly from the annotation model to the orm, but there the translation to
the correct xml tag is made.

gr. Martin

Philippe Roland wrote:
> I might have spoken a touch too soon, I still can't get it to work ;)
>
> Just in case you want to try it out with my example, here's the ecore
> I'm working with:
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <ecore:EPackage xmi:version="2.0"
> xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:ecore="http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore" name="model"
> nsURI="htpp://model.ecore" nsPrefix="model">
> <eClassifiers xsi:type="ecore:EClass" name="Author">
> <eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="count"
> lowerBound="1" eType="ecore:EDataType
> http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EInt"/>
> <eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EReference" name="authorKey"
> lowerBound="1"
> eType="#//AuthorKey"/>
> </eClassifiers>
> <eClassifiers xsi:type="ecore:EClass" name="AuthorKey">
> <eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="authorName"
> lowerBound="1"
> eType="ecore:EDataType
> http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EString" iD="true"/>
> <eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="birthDate"
> lowerBound="1"
> eType="ecore:EDataType
> http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EDate"/>
> </eClassifiers>
> </ecore:EPackage>
>
> And the annotationsmodel:
> <?xml version="1.0" encoding="ASCII"?>
> <annotationsmodel:AnnotatedModel xmi:version="2.0"
> xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:annotationsmodel="http://www.eclipse.org/emf/texo/annotations/model"
> xmlns:ormannotations="http://www.eclipse.org/emf/texo/orm/ormannotations">
> <annotatedEPackages>
> <ePackage href="model.ecore#/"/>
> <annotatedEClassifiers xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEClass">
> <eClass href="model.ecore#//Author"/>
> <annotatedEStructuralFeatures
> xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEReference">
> <eReference href="model.ecore#//Author/authorKey"/>
> <eReferenceAnnotations
> xsi:type="ormannotations:EReferenceORMAnnotation" orderBy="">
> <embeddedId name="authorKey"/>
> </eReferenceAnnotations>
> </annotatedEStructuralFeatures>
> </annotatedEClassifiers>
> <annotatedEClassifiers xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEClass">
> <eClass href="model.ecore#//AuthorKey"/>
> <eClassAnnotations xsi:type="ormannotations:EClassORMAnnotation">
> <embeddable class="ecore.model.AuthorKey"/>
> </eClassAnnotations>
> </annotatedEClassifiers>
> </annotatedEPackages>
> </annotationsmodel:AnnotatedModel>
>
> (I trimmed it down to the important bits for readability, but it still
> gives the same results if I just generate then change the authorKey's
> ManyToOne field's annotation into an EmbeddedId and the AuthorKey Entity
> annotation into an Embeddable). I see the embeddedId annotation is
> there, but the resulting orm fails to pick it up (even though it does
> catch the embeddable annotation):
>
> <?xml version="1.0" encoding="ASCII"?>
> <orm:entity-mappings
> xmlns:orm="http://www.eclipse.org/eclipselink/xsds/persistence/orm"
> version="2.1">
> <orm:access>FIELD</orm:access>
> <orm:entity class="ecore.model.Author" name="Author">
> <orm:attributes>
> <orm:basic name="count" optional="false"/>
> <orm:many-to-one name="authorKey" optional="false"
> target-entity="ecore.model.AuthorKey">
> <orm:join-column/>
> <orm:cascade>
> <orm:cascade-persist/>
> <orm:cascade-merge/>
> <orm:cascade-refresh/>
> </orm:cascade>
> </orm:many-to-one>
> </orm:attributes>
> </orm:entity>
> <orm:embeddable class="ecore.model.AuthorKey">
> <orm:attributes>
> <orm:basic name="authorName" optional="false"/>
> <orm:basic name="birthDate" optional="false">
> <orm:temporal>DATE</orm:temporal>
> </orm:basic>
> </orm:attributes>
> </orm:embeddable>
> </orm:entity-mappings>
>
> Cheers,
> Philippe Roland
>
> PS: re-reading the .annotationsmodel, I'm wondering:
> are the annotations in there written straight into the produced orm.xml
> file? If so, shouldn't <embeddedId name="authorKey"/> be <embedded-id
> name="authorKey"/> instead?
>
> Philippe Roland a écrit :
>> Much appreciated Martin. Keep up the good work on Texo, it's a very
>> handy tool and I'm greatly looking forward to future developments.
>>
>> Martin Taal a écrit :
>>> Hi Philippe,
>>> This is a small mistake I made when defining the orm model. The
>>> embedded-id should have been defined as containment in the annotation
>>> model. I will repair this in the next build (this evening or tomorrow).
>>>


--

With Regards, Martin Taal

Springsite/Elver.org
Office: Hardwareweg 4, 3821 BV Amersfoort
Postal: Nassaulaan 7, 3941 EC Doorn
The Netherlands
Cell: +31 (0)6 288 48 943
Tel: +31 (0)84 420 2397
Fax: +31 (0)84 225 9307
Mail: mtaal@springsite.com - mtaal@elver.org
Web: www.springsite.com - www.elver.org
Re: [Texo] not possible to define Embedded-id in orm [message #622931 is a reply to message #535826] Wed, 26 May 2010 03:30 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: philippe.roland.atosorigin.com

Much appreciated Martin. Keep up the good work on Texo, it's a very
handy tool and I'm greatly looking forward to future developments.

Martin Taal a écrit :
> Hi Philippe,
> This is a small mistake I made when defining the orm model. The
> embedded-id should have been defined as containment in the annotation
> model. I will repair this in the next build (this evening or tomorrow).
>
Re: [Texo] not possible to define Embedded-id in orm [message #622933 is a reply to message #535874] Wed, 26 May 2010 04:57 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: philippe.roland.atosorigin.com

I might have spoken a touch too soon, I still can't get it to work ;)

Just in case you want to try it out with my example, here's the ecore
I'm working with:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<ecore:EPackage xmi:version="2.0"
xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:ecore="http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore" name="model"
nsURI="htpp://model.ecore" nsPrefix="model">
<eClassifiers xsi:type="ecore:EClass" name="Author">
<eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="count"
lowerBound="1" eType="ecore:EDataType
http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EInt"/>
<eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EReference" name="authorKey"
lowerBound="1"
eType="#//AuthorKey"/>
</eClassifiers>
<eClassifiers xsi:type="ecore:EClass" name="AuthorKey">
<eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="authorName"
lowerBound="1"
eType="ecore:EDataType
http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EString" iD="true"/>
<eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="birthDate"
lowerBound="1"
eType="ecore:EDataType
http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EDate"/>
</eClassifiers>
</ecore:EPackage>

And the annotationsmodel:
<?xml version="1.0" encoding="ASCII"?>
<annotationsmodel:AnnotatedModel xmi:version="2.0"
xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xmlns:annotationsmodel="http://www.eclipse.org/emf/texo/annotations/model"
xmlns:ormannotations="http://www.eclipse.org/emf/texo/orm/ormannotations">
<annotatedEPackages>
<ePackage href="model.ecore#/"/>
<annotatedEClassifiers xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEClass">
<eClass href="model.ecore#//Author"/>
<annotatedEStructuralFeatures
xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEReference">
<eReference href="model.ecore#//Author/authorKey"/>
<eReferenceAnnotations
xsi:type="ormannotations:EReferenceORMAnnotation" orderBy="">
<embeddedId name="authorKey"/>
</eReferenceAnnotations>
</annotatedEStructuralFeatures>
</annotatedEClassifiers>
<annotatedEClassifiers xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEClass">
<eClass href="model.ecore#//AuthorKey"/>
<eClassAnnotations xsi:type="ormannotations:EClassORMAnnotation">
<embeddable class="ecore.model.AuthorKey"/>
</eClassAnnotations>
</annotatedEClassifiers>
</annotatedEPackages>
</annotationsmodel:AnnotatedModel>

(I trimmed it down to the important bits for readability, but it still
gives the same results if I just generate then change the authorKey's
ManyToOne field's annotation into an EmbeddedId and the AuthorKey Entity
annotation into an Embeddable). I see the embeddedId annotation is
there, but the resulting orm fails to pick it up (even though it does
catch the embeddable annotation):

<?xml version="1.0" encoding="ASCII"?>
<orm:entity-mappings
xmlns:orm="http://www.eclipse.org/eclipselink/xsds/persistence/orm"
version="2.1">
<orm:access>FIELD</orm:access>
<orm:entity class="ecore.model.Author" name="Author">
<orm:attributes>
<orm:basic name="count" optional="false"/>
<orm:many-to-one name="authorKey" optional="false"
target-entity="ecore.model.AuthorKey">
<orm:join-column/>
<orm:cascade>
<orm:cascade-persist/>
<orm:cascade-merge/>
<orm:cascade-refresh/>
</orm:cascade>
</orm:many-to-one>
</orm:attributes>
</orm:entity>
<orm:embeddable class="ecore.model.AuthorKey">
<orm:attributes>
<orm:basic name="authorName" optional="false"/>
<orm:basic name="birthDate" optional="false">
<orm:temporal>DATE</orm:temporal>
</orm:basic>
</orm:attributes>
</orm:embeddable>
</orm:entity-mappings>

Cheers,
Philippe Roland

PS: re-reading the .annotationsmodel, I'm wondering:
are the annotations in there written straight into the produced orm.xml
file? If so, shouldn't <embeddedId name="authorKey"/> be <embedded-id
name="authorKey"/> instead?

Philippe Roland a écrit :
> Much appreciated Martin. Keep up the good work on Texo, it's a very
> handy tool and I'm greatly looking forward to future developments.
>
> Martin Taal a écrit :
>> Hi Philippe,
>> This is a small mistake I made when defining the orm model. The
>> embedded-id should have been defined as containment in the annotation
>> model. I will repair this in the next build (this evening or tomorrow).
>>
Re: [Texo] not possible to define Embedded-id in orm [message #622935 is a reply to message #535874] Wed, 26 May 2010 07:56 Go to previous message
Eclipse User
Originally posted by: philippe.roland.atosorigin.com

Additionally, code generation appears to be broken in this build. I
filed a bugzilla over at
https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=314441

Looks like you've got your work cut out for you. Have fun! ^^

Philippe Roland a écrit :
> Much appreciated Martin. Keep up the good work on Texo, it's a very
> handy tool and I'm greatly looking forward to future developments.
>
> Martin Taal a écrit :
>> Hi Philippe,
>> This is a small mistake I made when defining the orm model. The
>> embedded-id should have been defined as containment in the annotation
>> model. I will repair this in the next build (this evening or tomorrow).
>>
Re: [Texo] not possible to define Embedded-id in orm [message #622941 is a reply to message #535895] Wed, 26 May 2010 13:52 Go to previous message
Martin Taal is currently offline Martin Taal
Messages: 5326
Registered: July 2009
Senior Member
Yeah, that the embedded id does not show up is another bug, I solved it locally. Will be part of the new build.
The features are indeed copied practically directly from the annotation model to the orm, but there the translation to
the correct xml tag is made.

gr. Martin

Philippe Roland wrote:
> I might have spoken a touch too soon, I still can't get it to work ;)
>
> Just in case you want to try it out with my example, here's the ecore
> I'm working with:
> <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> <ecore:EPackage xmi:version="2.0"
> xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:ecore="http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore" name="model"
> nsURI="htpp://model.ecore" nsPrefix="model">
> <eClassifiers xsi:type="ecore:EClass" name="Author">
> <eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="count"
> lowerBound="1" eType="ecore:EDataType
> http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EInt"/>
> <eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EReference" name="authorKey"
> lowerBound="1"
> eType="#//AuthorKey"/>
> </eClassifiers>
> <eClassifiers xsi:type="ecore:EClass" name="AuthorKey">
> <eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="authorName"
> lowerBound="1"
> eType="ecore:EDataType
> http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EString" iD="true"/>
> <eStructuralFeatures xsi:type="ecore:EAttribute" name="birthDate"
> lowerBound="1"
> eType="ecore:EDataType
> http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore#//EDate"/>
> </eClassifiers>
> </ecore:EPackage>
>
> And the annotationsmodel:
> <?xml version="1.0" encoding="ASCII"?>
> <annotationsmodel:AnnotatedModel xmi:version="2.0"
> xmlns:xmi="http://www.omg.org/XMI"
> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
> xmlns:annotationsmodel="http://www.eclipse.org/emf/texo/annotations/model"
> xmlns:ormannotations="http://www.eclipse.org/emf/texo/orm/ormannotations">
> <annotatedEPackages>
> <ePackage href="model.ecore#/"/>
> <annotatedEClassifiers xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEClass">
> <eClass href="model.ecore#//Author"/>
> <annotatedEStructuralFeatures
> xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEReference">
> <eReference href="model.ecore#//Author/authorKey"/>
> <eReferenceAnnotations
> xsi:type="ormannotations:EReferenceORMAnnotation" orderBy="">
> <embeddedId name="authorKey"/>
> </eReferenceAnnotations>
> </annotatedEStructuralFeatures>
> </annotatedEClassifiers>
> <annotatedEClassifiers xsi:type="annotationsmodel:AnnotatedEClass">
> <eClass href="model.ecore#//AuthorKey"/>
> <eClassAnnotations xsi:type="ormannotations:EClassORMAnnotation">
> <embeddable class="ecore.model.AuthorKey"/>
> </eClassAnnotations>
> </annotatedEClassifiers>
> </annotatedEPackages>
> </annotationsmodel:AnnotatedModel>
>
> (I trimmed it down to the important bits for readability, but it still
> gives the same results if I just generate then change the authorKey's
> ManyToOne field's annotation into an EmbeddedId and the AuthorKey Entity
> annotation into an Embeddable). I see the embeddedId annotation is
> there, but the resulting orm fails to pick it up (even though it does
> catch the embeddable annotation):
>
> <?xml version="1.0" encoding="ASCII"?>
> <orm:entity-mappings
> xmlns:orm="http://www.eclipse.org/eclipselink/xsds/persistence/orm"
> version="2.1">
> <orm:access>FIELD</orm:access>
> <orm:entity class="ecore.model.Author" name="Author">
> <orm:attributes>
> <orm:basic name="count" optional="false"/>
> <orm:many-to-one name="authorKey" optional="false"
> target-entity="ecore.model.AuthorKey">
> <orm:join-column/>
> <orm:cascade>
> <orm:cascade-persist/>
> <orm:cascade-merge/>
> <orm:cascade-refresh/>
> </orm:cascade>
> </orm:many-to-one>
> </orm:attributes>
> </orm:entity>
> <orm:embeddable class="ecore.model.AuthorKey">
> <orm:attributes>
> <orm:basic name="authorName" optional="false"/>
> <orm:basic name="birthDate" optional="false">
> <orm:temporal>DATE</orm:temporal>
> </orm:basic>
> </orm:attributes>
> </orm:embeddable>
> </orm:entity-mappings>
>
> Cheers,
> Philippe Roland
>
> PS: re-reading the .annotationsmodel, I'm wondering:
> are the annotations in there written straight into the produced orm.xml
> file? If so, shouldn't <embeddedId name="authorKey"/> be <embedded-id
> name="authorKey"/> instead?
>
> Philippe Roland a écrit :
>> Much appreciated Martin. Keep up the good work on Texo, it's a very
>> handy tool and I'm greatly looking forward to future developments.
>>
>> Martin Taal a écrit :
>>> Hi Philippe,
>>> This is a small mistake I made when defining the orm model. The
>>> embedded-id should have been defined as containment in the annotation
>>> model. I will repair this in the next build (this evening or tomorrow).
>>>


--

With Regards, Martin Taal

Springsite/Elver.org
Office: Hardwareweg 4, 3821 BV Amersfoort
Postal: Nassaulaan 7, 3941 EC Doorn
The Netherlands
Cell: +31 (0)6 288 48 943
Tel: +31 (0)84 420 2397
Fax: +31 (0)84 225 9307
Mail: mtaal@springsite.com - mtaal@elver.org
Web: www.springsite.com - www.elver.org
Previous Topic:Validating an EMF model programatically
Next Topic:Re: EConstraint in Ecore Model
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Aug 01 04:06:47 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02773 seconds