Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » SWTBot » Tests freeze on cocoa / x86_64
Tests freeze on cocoa / x86_64 [message #520728] Sun, 14 March 2010 18:10 Go to next message
Ralf Ebert is currently offline Ralf EbertFriend
Messages: 168
Registered: July 2009
Senior Member
Hi,

I'm trying to run the SWTBot tests on cocoa / x86_64, without success. When
org.eclipse.swtbot.swt.finder.SWTBot2Test is executed from Ant or the IDE I get the
following errors:

2010-03-15 00:01:20.826 java[6896:b103] *** __NSAutoreleaseNoPool(): Object 0x100124890 of
class NSCFString autoreleased with no pool in place - just leaking
2010-03-15 00:01:20.844 java[6896:b103] *** __NSAutoreleaseNoPool(): Object 0x100119c20 of
class NSCFNumber autoreleased with no pool in place - just leaking
2010-03-15 00:01:20.844 java[6896:b103] *** __NSAutoreleaseNoPool(): Object 0x10012e110 of
class NSCFString autoreleased with no pool in place - just leaking
2010-03-15 00:01:20.884 java[6896:b103] *** __NSAutoreleaseNoPool(): Object 0x7fff701c3f70
of class NSCFString autoreleased with no pool in place - just leaking
[... ~100 NSAutoreleaseNoPool messages more ...]
2010-03-15 00:01:23.218 java[6896:903] [Java CocoaComponent compatibility mode]: Enabled
2010-03-15 00:01:23.218 java[6896:903] [Java CocoaComponent compatibility mode]: Setting
timeout for SWT to 0.100000

Then the test freezes showing only a white application shell. Any hints what is going
wrong here?

Greetings,

Ralf

--
http://www.ralfebert.de/blog/eclipsercp/
Re: Tests freeze on cocoa / x86_64 [message #520735 is a reply to message #520728] Mon, 15 March 2010 01:10 Go to previous message
Ketan Padegaonkar is currently offline Ketan PadegaonkarFriend
Messages: 873
Registered: July 2009
Senior Member
The UI runs on a non-main thread in all swtbot tests. This is not a
supported behavior in cocoa. Please use carbon until I have something
that can switch the UI and test threads.

The eclipse based tests will continue to run as normal, just not the
basic swt tests.

Cheers!

-- Ketan

On 3/14/10 4:04 PM, Ralf Ebert wrote:
> Hi,
>
> I'm trying to run the SWTBot tests on cocoa / x86_64, without success.
> When org.eclipse.swtbot.swt.finder.SWTBot2Test is executed from Ant or
> the IDE I get the following errors:
>
> 2010-03-15 00:01:20.826 java[6896:b103] *** __NSAutoreleaseNoPool():
> Object 0x100124890 of class NSCFString autoreleased with no pool in
> place - just leaking
> 2010-03-15 00:01:20.844 java[6896:b103] *** __NSAutoreleaseNoPool():
> Object 0x100119c20 of class NSCFNumber autoreleased with no pool in
> place - just leaking
> 2010-03-15 00:01:20.844 java[6896:b103] *** __NSAutoreleaseNoPool():
> Object 0x10012e110 of class NSCFString autoreleased with no pool in
> place - just leaking
> 2010-03-15 00:01:20.884 java[6896:b103] *** __NSAutoreleaseNoPool():
> Object 0x7fff701c3f70 of class NSCFString autoreleased with no pool in
> place - just leaking
> [... ~100 NSAutoreleaseNoPool messages more ...]
> 2010-03-15 00:01:23.218 java[6896:903] [Java CocoaComponent
> compatibility mode]: Enabled
> 2010-03-15 00:01:23.218 java[6896:903] [Java CocoaComponent
> compatibility mode]: Setting timeout for SWT to 0.100000
>
> Then the test freezes showing only a white application shell. Any hints
> what is going wrong here?
>
> Greetings,
>
> Ralf
>
Previous Topic:Pattern: How to measure UI response time?
Next Topic:Looking for SWTBot API documentation
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Dec 20 00:10:42 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01637 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software