Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » General (non-technical) » Polish users » Import plików w katalogu J2me
Import plików w katalogu J2me [message #520653] Sat, 13 March 2010 13:45 Go to next message
lurgen is currently offline lurgen
Messages: 13
Registered: March 2010
Junior Member
Cześć, chciałbym zaimportować katalog w którym są inne katalogi zawierające pliki źródłowe gotowych midletów. akurat przerabiam przykłady z książki. Robię to tak że tworze nowy projekt i tam biorę import tego katalogu, ale kiedy chcę skompilować dany plik i go uruchomić to sie nie zgadza nazwa pliku z nazwa projektu. Więc musiałby tworzyć oddzielny projekt dla każdego pliku co jest diablo uciążliwe. Czy istnieje jakiś szybszy i wygodniejszy sposób? Aby uruchamiał pojedyńcze pliki midletu w katalogu bez ustawiania nazwy projektu? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź Wink
Re: Import plików w katalogu J2me [message #520953 is a reply to message #520653] Mon, 15 March 2010 18:25 Go to previous messageGo to next message
Mariusz P. is currently offline Mariusz P.
Messages: 85
Registered: February 2010
Member
A możesz podać tutaj pełną treść błędu komunikatu jaki podaje Eclipse? Zasadniczo nazwa projektu może być dowolna. Ważne jest żeby klasa publiczna miała taką sama nazwę jak plik. Może też w przykładach masz zdefiniowany jakiś pakiet, a do projektu pliki wgrywasz do domyślnego pakietu?
Re: Import plików w katalogu J2me [message #521292 is a reply to message #520653] Wed, 17 March 2010 03:45 Go to previous messageGo to next message
lurgen is currently offline lurgen
Messages: 13
Registered: March 2010
Junior Member
Dzięki za odpowiedź. Narazie doszedłem do tego że odpalam to poprzez dołączone pliki xml. Przerabiam przykłady z książki J.Grzyb "Tworzenie Gier". Natomiast o wiele wygodniej by było robić to zwykłym sposobem. Komunikat dostaje taki:

Running with storage root C:\Documents and Settings\Sławek.SPECIAL-XP\j2mewtk\2.5.2\appdb\DefaultColor Phone
Running with locale: Polish_Poland.1250
Running in the identified_third_party security domain
java.lang.ClassNotFoundException: HelloMidlet
at com.sun.midp.midlet.MIDletState.createMIDlet(+29)
at com.sun.midp.midlet.Scheduler.schedule(+52)
at com.sun.midp.main.Main.runLocalClass(+28)
at com.sun.midp.main.Main.main(+80)

Więc jakbym zmienił nazwe projektu na HelloMidlet to było by w porządku.
Re: Import plików w katalogu J2me [message #521336 is a reply to message #521292] Wed, 17 March 2010 06:24 Go to previous messageGo to next message
Mariusz P. is currently offline Mariusz P.
Messages: 85
Registered: February 2010
Member
A plik z Twoją klasą zawierająca metodę main ma nazwę HelloMidlet, czy też inną?

[Updated on: Wed, 17 March 2010 06:24]

Report message to a moderator

Re: Import plików w katalogu J2me [message #521749 is a reply to message #520653] Thu, 18 March 2010 12:32 Go to previous messageGo to next message
lurgen is currently offline lurgen
Messages: 13
Registered: March 2010
Junior Member
Tak oczywiście. W sumie ustawiłem już Anta więc w miare wygodnie jest. Ale teraz mam o wiele większy problem, mianowicie zainstlowałem Win 7. I Eclipse Me kompletnie nie działa. - patrz nowy temat Razz
Re: Import plików w katalogu J2me [message #521770 is a reply to message #521749] Thu, 18 March 2010 13:15 Go to previous messageGo to next message
Mariusz P. is currently offline Mariusz P.
Messages: 85
Registered: February 2010
Member
Najlepiej jakbyś podał tu strukturę projektu. Albo podesłał taki projekt spakowany zipem.
Re: Import plików w katalogu J2me [message #521916 is a reply to message #520653] Fri, 19 March 2010 05:46 Go to previous messageGo to next message
lurgen is currently offline lurgen
Messages: 13
Registered: March 2010
Junior Member
Wielkie dzięki za zainsteresowanie! Więc są to poprostu przykłady z książki ftp://ftp.helion.pl/przyklady/j2metg.zip Poprostu nie chciałbym do każdego przykładu tworzyć odddzielnego projektu, tylko stworzyć nowy projekt z struktura katalogów pomniejszych midletów, i normalnie je odpalać. Jak pisałem wcześniej jakotako sobie poradziłem odpalając je przez anta (dzięki Bogu że mają przygotowane pliki xml) no ale w przyszłości całkiem możliwe że znajde takie przykłady gdzie nie będą dołączone plik xml.
Re: Import plików w katalogu J2me [message #521951 is a reply to message #521916] Fri, 19 March 2010 08:24 Go to previous message
Mariusz P. is currently offline Mariusz P.
Messages: 85
Registered: February 2010
Member
A co książka na to pisze? Myślę, że jest w niej zawarty opis postępowania z kodami źródłowymi (przypuszczam, że jest tam mowa również o ant). Rzuciłem okiem i jak dla mnie są to projekty Netbeans. Za bardzo do jednego projektu Eclipse nie da się wrzucić wszystkich plików java, ponieważ się powtarzają nazwy - autor w kolejnych rozdziałach rozbudowuje aplikacje. No chyba, że wybierzesz tylko te końcowe. Najlepiej chyba dla każdego katalogu z danego rozdziału utworzyć nowy projekt w Eclipse i do niego skopiować pliki java z tego katalogu. Można użyć polecenia File/Import i stamtąd jest dostępny import projektu miledtu z Netbeans.

[Updated on: Fri, 19 March 2010 16:14]

Report message to a moderator

Previous Topic:Generowanie pliku jar na różne platformy
Next Topic:Eclipse ME - Windows 7
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Sep 01 07:35:26 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02060 seconds