Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Buckminster » Error in headless build but not during import
Error in headless build but not during import [message #519119] Sat, 06 March 2010 18:06 Go to next message
Patrick Ruckstuhl is currently offline Patrick Ruckstuhl
Messages: 64
Registered: July 2009
Member
The import step worked fine, but in the build step I get the following error

Error: file /home/build/tmp/ch.ethz.origo.aranea.messagedsl.build/workspace/plugins/ch.ethz.origo.aranea.messagedsl: The container 'Plug-in Dependencies' references non existing library '/home/build/tmp/eclipse/plugins/org.antlr.gen_3.0.1.v201002021559'


If I check the destination it looks like the correct location for the dependency.

Building from the UI also works fine.
Re: Error in headless build but not during import [message #519195 is a reply to message #519119] Sun, 07 March 2010 22:55 Go to previous messageGo to next message
Patrick Ruckstuhl is currently offline Patrick Ruckstuhl
Messages: 64
Registered: July 2009
Member
I did some further testing.

If I checkout the projects manually into the workspace from eclipse, it compiles.

If I make the import using buckminster and then launch the workspace in eclipse, I get the same error.

What could be the difference between a normal svn checkout into the workspace and what buckminster does? (Could it be that buckminster uses subclipse and eclipse subversive?)

What can I do to further track this problem down?

The build project can be found here

https://svn.origo.ethz.ch/aranea/trunk/dev/ch.ethz.origo.ara nea.messagedsl.build/

and currently expects buckminster headless to be installed and also have a target eclipse that consists of an eclipse xtext distribution 0.8 M5

I'm running on Linux64 bit.

Thanks for any ideas and help.
Re: Error in headless build but not during import [message #519219 is a reply to message #519195] Mon, 08 March 2010 06:55 Go to previous messageGo to next message
Thomas Hallgren is currently offline Thomas Hallgren
Messages: 3229
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Patrick,
I think the problem is that you don't issue a build between the import and the perform so the workspace is inconsistent.
Try adding:

<buckminster command="build" workspace="${workspacePath}"/>

just after the import.

HTH,
- thomas



On 03/07/2010 11:55 PM, Patrick Ruckstuhl wrote:
> I did some further testing.
>
> If I checkout the projects manually into the workspace from eclipse, it
> compiles.
>
> If I make the import using buckminster and then launch the workspace in
> eclipse, I get the same error.
>
> What could be the difference between a normal svn checkout into the
> workspace and what buckminster does? (Could it be that buckminster uses
> subclipse and eclipse subversive?)
>
> What can I do to further track this problem down?
>
> The build project can be found here
>
> https://svn.origo.ethz.ch/aranea/trunk/dev/ch.ethz.origo.ara nea.messagedsl.build/
>
>
> and currently expects buckminster headless to be installed and also have
> a target eclipse that consists of an eclipse xtext distribution 0.8 M5
>
> I'm running on Linux64 bit.
>
> Thanks for any ideas and help.
Re: Error in headless build but not during import [message #519226 is a reply to message #519119] Mon, 08 March 2010 08:05 Go to previous messageGo to next message
Patrick Ruckstuhl is currently offline Patrick Ruckstuhl
Messages: 64
Registered: July 2009
Member
The situation is that after the checkout I first need to perform a generation action before the build or otherwise the build will never succeed.

So what I tried (and does not work)

-import
-generate additional source files
-build
Re: Error in headless build but not during import [message #520175 is a reply to message #519119] Thu, 11 March 2010 13:10 Go to previous messageGo to next message
Patrick Ruckstuhl is currently offline Patrick Ruckstuhl
Messages: 64
Registered: July 2009
Member
I did some more testing.


-import
-build (which will fail)
-generate additional source
-build again


results in the same error


The way I can manually fix the issue is by doing the following

-import with buckminster
-open workspace manually in eclipse
-remove "Plugin dependency" from classpath
-readd "Plugin dependency" to classpath
-everything is ok and I can also do a build from buckminster


But this is not a viable solution as it requires manual intervention, totally unusable in a headless build for testing.


Does anyone have any idea what I could further try? I really think buckminster looks very promising and I would love to use it as it would do (in theory) exactly what I need. But I'm really at a loss of what could be the problem :(Sad


Thanks for any ideas.
Patrick
Re: Error in headless build but not during import [message #533487 is a reply to message #520175] Fri, 14 May 2010 08:52 Go to previous message
Patrick Ruckstuhl is currently offline Patrick Ruckstuhl
Messages: 64
Registered: July 2009
Member
To finish this up. With a newer release of bucky everything works now fine Smile
Previous Topic:failing to create target definition against aggregated site
Next Topic:Custom config.ini
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 30 22:10:13 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03428 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software