Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » Epsilon » problem executing .eol with ant
problem executing .eol with ant [message #515970] Mon, 22 February 2010 11:34 Go to next message
m kranz is currently offline m kranzFriend
Messages: 69
Registered: January 2010
Member
hi all

i tried to run an .eol file from ant (as shown in the epsilon book, page 165), but it seems it could not find the epsilon.eol task.
autocompletion of 'epsilon.eol' works in the editor, so i'm not sure what's the problem.

my .ant file:

<project name="MyProject" default="main">
<target name="main">
<epsilon.eol src="test.eol"/>
</target>
</project>

error message:

BUILD FAILED
C:\workspace\test\build.xml:3: Problem: failed to create task or type epsilon.eol
Cause: The name is undefined.

thx for your help

marco

[Updated on: Mon, 22 February 2010 11:37]

Report message to a moderator

Re: problem executing .eol with ant [message #515973 is a reply to message #515970] Mon, 22 February 2010 06:46 Go to previous messageGo to next message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios KolovosFriend
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Marco,

You need to select the "Run in the same JRE as the workspace" option
under the JRE tab of your launch configuration (see
http://eclipse.org/gmt/epsilon/doc/workflow/)

Cheers,
Dimitris

Marco.Kranz@fokus.fraunhofer.de wrote:
> hi all
>
> i tried to run an .eol file from ant (as shown in the epsilon book, page
> 165), but it seems it could not find the epsilon.eol task.
> autocompletion of 'epsilon.eol' works in the editor, so i'm not sure
> what's the problem.
>
> my .ant file:
>
> <project name="MyProject" default="main">
> <target name="main">
> <epsilon.eol src="test.eol"/>
> </target>
> </project>
>
> error message:
>
> BUILD FAILED
> C:\workspace\test\build.xml:3: Problem: failed to create task or type
> epsilon.eol
> Cause: The name is undefined.
>
> thx for your help
>
> marco


--
Spread the word: http://www.eclipse.org/gmt/epsilon/spreadtheword
Follow Epsilon on Twitter: http://twitter.com/epsilonews
Re: problem executing .eol with ant [message #516004 is a reply to message #515973] Mon, 22 February 2010 13:10 Go to previous messageGo to next message
m kranz is currently offline m kranzFriend
Messages: 69
Registered: January 2010
Member
thanks dimitris

now i have another question, that is...
if i want to work on an ecore file within my .eol file, do i have
to load this model via 'epsilon.loadmodel', or can i just use it?
(they're both in the same folder)

i get

EXCEPTION: Type 'Ecore!EPackage' not found...

but maybe it's just that i try to access the .ecore in the wrong way?
i'm not sure

thanks again...

marco

[Updated on: Mon, 22 February 2010 13:10]

Report message to a moderator

Re: problem executing .eol with ant [message #516007 is a reply to message #516004] Mon, 22 February 2010 13:19 Go to previous messageGo to next message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios KolovosFriend
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Marco,

Yes. You need to load it first. Here's an example:

<project default="main">
<target name="main">

<epsilon.emf.loadModel
name = "Ecore"
modelfile="foo.ecore"
metamodeluri="http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore"
read="true"
store="false"/>

<epsilon.eol>
EClass.all.size().println();
<model ref="Ecore"/>
</epsilon.eol>

</target>
</project>

Cheers,
Dimitris

Marco.Kranz@fokus.fraunhofer.de wrote:
> thanks dimitris
>
> now i have another question, that is...
> if i want to work on an ecore file within my .eol file, do i have
> to load this model via 'epsilon.loadmodel', or can i just use it?
> (they're both in the same folder)
>
> i get
>
> EXCEPTION: Type 'Ecore!EPackage' not found...
>
> but maybe it's just that i try to access the .ecore in the wrong way?
> i'm not sure
>
> thnaks again...
>
> marco
>


--
Spread the word: http://www.eclipse.org/gmt/epsilon/spreadtheword
Follow Epsilon on Twitter: http://twitter.com/epsilonews
Re: problem executing .eol with ant [message #516008 is a reply to message #516007] Mon, 22 February 2010 13:32 Go to previous messageGo to next message
m kranz is currently offline m kranzFriend
Messages: 69
Registered: January 2010
Member
great, that worked!
thanks alot dimitris!
Re: problem executing .eol with ant [message #586580 is a reply to message #515970] Mon, 22 February 2010 11:42 Go to previous messageGo to next message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios KolovosFriend
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Marco,

You need to select the "Run in the same JRE as the workspace" option
under the JRE tab of your launch configuration (see
http://eclipse.org/gmt/epsilon/doc/workflow/)

Cheers,
Dimitris

Marco.Kranz@fokus.fraunhofer.de wrote:
> hi all
>
> i tried to run an .eol file from ant (as shown in the epsilon book, page
> 165), but it seems it could not find the epsilon.eol task.
> autocompletion of 'epsilon.eol' works in the editor, so i'm not sure
> what's the problem.
>
> my .ant file:
>
> <project name="MyProject" default="main">
> <target name="main">
> <epsilon.eol src="test.eol"/>
> </target>
> </project>
>
> error message:
>
> BUILD FAILED
> C:\workspace\test\build.xml:3: Problem: failed to create task or type
> epsilon.eol
> Cause: The name is undefined.
>
> thx for your help
>
> marco


--
Spread the word: http://www.eclipse.org/gmt/epsilon/spreadtheword
Follow Epsilon on Twitter: http://twitter.com/epsilonews
Re: problem executing .eol with ant [message #586618 is a reply to message #586580] Mon, 22 February 2010 13:10 Go to previous messageGo to next message
m kranz is currently offline m kranzFriend
Messages: 69
Registered: January 2010
Member
thanks dimitris

now i have another question, that is...
if i want to work on an ecore file within my .eol file, do i have
to load this model via 'epsilon.loadmodel', or can i just use it?
(they're both in the same folder)

i get

EXCEPTION: Type 'Ecore!EPackage' not found...

but maybe it's just that i try to access the .ecore in the wrong way?
i'm not sure

thnaks again...

marco
Re: problem executing .eol with ant [message #586627 is a reply to message #586618] Mon, 22 February 2010 13:19 Go to previous messageGo to next message
Dimitrios Kolovos is currently offline Dimitrios KolovosFriend
Messages: 1776
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Marco,

Yes. You need to load it first. Here's an example:

<project default="main">
<target name="main">

<epsilon.emf.loadModel
name = "Ecore"
modelfile="foo.ecore"
metamodeluri="http://www.eclipse.org/emf/2002/Ecore"
read="true"
store="false"/>

<epsilon.eol>
EClass.all.size().println();
<model ref="Ecore"/>
</epsilon.eol>

</target>
</project>

Cheers,
Dimitris

Marco.Kranz@fokus.fraunhofer.de wrote:
> thanks dimitris
>
> now i have another question, that is...
> if i want to work on an ecore file within my .eol file, do i have
> to load this model via 'epsilon.loadmodel', or can i just use it?
> (they're both in the same folder)
>
> i get
>
> EXCEPTION: Type 'Ecore!EPackage' not found...
>
> but maybe it's just that i try to access the .ecore in the wrong way?
> i'm not sure
>
> thnaks again...
>
> marco
>


--
Spread the word: http://www.eclipse.org/gmt/epsilon/spreadtheword
Follow Epsilon on Twitter: http://twitter.com/epsilonews
Re: problem executing .eol with ant [message #586641 is a reply to message #516007] Mon, 22 February 2010 13:32 Go to previous message
m kranz is currently offline m kranzFriend
Messages: 69
Registered: January 2010
Member
great, that worked!
thanks alot dimitris!
Previous Topic: Is it possible customize EMF Tree Editor programmatically ?
Next Topic:[n] Multiplicity problem in EMFATIC file
Goto Forum:
  


Current Time: Mon Dec 22 05:01:23 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.04372 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software