Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » SWTBot » Help: Could not find plugin
Help: Could not find plugin [message #504273] Fri, 18 December 2009 01:39 Go to next message
gabe is currently offline gabe
Messages: 7
Registered: July 2009
Junior Member
I've followed the instructions in wiki and this forum but I'm still getting the below error when I try to run my tests in headless mode.

I copied the example test.xml and modified it to include my plugins and paths.

I've removed the *junit3 plugins from my plugins dir.

I exported my plugin to the plugins directory as shown in: http://wiki.eclipse.org/SWTBot/Ant#Setup

java-test:
[echo] ======================================
[echo] Running swtbot junit tests in com.dts.sde.pandora.alltests.SimpleTest
[echo] Command line args are -application org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.swtbottestapplica tion -testApplication com.dts.sde.pandora -data testWorkspace formatter=org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.junit.XMLJU nitResultFormatter,/tmp/gtschnau/eclipseHomeSWTBot/com.dts.s de.pandora.alltests.SimpleTest.xml formatter=org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.junit.Plain JUnitResultFormatter -testPluginName com.dts.sde.pandora.alltests -className com.dts.sde.pandora.alltests.SimpleTest -os linux -ws gtk -arch x86_64 -consoleLog -debug
[echo] JVM args are -Xms128M -Xmx368M -XX:MaxPermSize=256M
[echo] JUnit Result File: /tmp/gtschnau/eclipseHomeSWTBot/results/com.dts.sde.pandora. alltests.SimpleTest.xml.
[echo] Console output File: /tmp/gtschnau/eclipseHomeSWTBot/results/com.dts.sde.pandora. alltests.SimpleTest.txt.
[echo] ======================================
[java] java.lang.Exception: Could not find plugin "com.dts.sde.pandora.alltests"
[java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner .loadSuiteClass(EclipseTestRunner.java:303)
[java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner .getTest(EclipseTestRunner.java:239)
[java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner . <init>(EclipseTestRunner.java:222)
[java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner .run(EclipseTestRunner.java:206)
[java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.UITestApplication .runTests(UITestApplication.java:115)
[java] at org.eclipse.ui.internal.testing.WorkbenchTestable$1.run(Work benchTestable.java:68)
[java] at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Re: Help: Could not find plugin [message #504276 is a reply to message #504273] Fri, 18 December 2009 01:57 Go to previous messageGo to next message
Ketan Padegaonkar is currently offline Ketan Padegaonkar
Messages: 873
Registered: July 2009
Senior Member
You don't have to remove *.junit3 just org.eclipse.swtbot.*.junit3.
There may be other *.junit3 plugins that are used by somebody else.

Also you need to have the plugin containing your Test and all its
dependencies.

To ensure that things run fine, you can run your tests as described in
http://wiki.eclipse.org/SWTBot/Ant#Executing and adding an additional
'-console -noExit' argument to diagnose things.

Some commands you can type at the osgi console are described at
http://www.vogella.de/articles/OSGi/article.html#osgi_consol e

Cheers!

-- Ketan

On 12/17/09 5:39 PM, gabe wrote:
> I've followed the instructions in wiki and this forum but I'm still
> getting the below error when I try to run my tests in headless mode.
>
> I copied the example test.xml and modified it to include my plugins and
> paths.
>
> I've removed the *junit3 plugins from my plugins dir.
>
> I exported my plugin to the plugins directory as shown in:
> http://wiki.eclipse.org/SWTBot/Ant#Setup
>
> java-test:
> [echo] ======================================
> [echo] Running swtbot junit tests in
> com.dts.sde.pandora.alltests.SimpleTest
> [echo] Command line args are -application
> org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.swtbottestapplica tion
> -testApplication com.dts.sde.pandora -data testWorkspace
> formatter=org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.junit.XMLJU
> nitResultFormatter,/tmp/gtschnau/eclipseHomeSWTBot/com.dts.s
> de.pandora.alltests.SimpleTest.xml
> formatter=org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.junit.Plain
> JUnitResultFormatter -testPluginName com.dts.sde.pandora.alltests
> -className com.dts.sde.pandora.alltests.SimpleTest -os linux -ws gtk
> -arch x86_64 -consoleLog -debug
> [echo] JVM args are -Xms128M -Xmx368M -XX:MaxPermSize=256M
> [echo] JUnit Result File:
> /tmp/gtschnau/eclipseHomeSWTBot/results/com.dts.sde.pandora.
> alltests.SimpleTest.xml.
> [echo] Console output File:
> /tmp/gtschnau/eclipseHomeSWTBot/results/com.dts.sde.pandora.
> alltests.SimpleTest.txt.
> [echo] ======================================
> [java] java.lang.Exception: Could not find plugin
> "com.dts.sde.pandora.alltests"
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner
> .loadSuiteClass(EclipseTestRunner.java:303)
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner
> .getTest(EclipseTestRunner.java:239)
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner .
> <init>(EclipseTestRunner.java:222)
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner
> .run(EclipseTestRunner.java:206)
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.UITestApplication
> .runTests(UITestApplication.java:115)
> [java] at org.eclipse.ui.internal.testing.WorkbenchTestable$1.run(Work
> benchTestable.java:68)
> [java] at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
>
Re: Help: Could not find plugin [message #504419 is a reply to message #504276] Fri, 18 December 2009 19:34 Go to previous messageGo to next message
gabe is currently offline gabe
Messages: 7
Registered: July 2009
Junior Member
Thanks for your help so far. The osgi console is useful.

I extracted a new, clean install of Eclipse3.5. I copied in my RCP plugins and the SWTBot plugins and ran as described in the wiki link. From the OSGI console I can see swtbot, hamcrest, etc plugins. Some are RESOLVED, and some are ACTIVE. I don't see any of my applications plugins though.

How do I tell Eclipse to load my plugins as well?


Ketan Padegaonkar wrote on Thu, 17 December 2009 20:57
You don't have to remove *.junit3 just org.eclipse.swtbot.*.junit3.
There may be other *.junit3 plugins that are used by somebody else.

Also you need to have the plugin containing your Test and all its
dependencies.

To ensure that things run fine, you can run your tests as described in
http://wiki.eclipse.org/SWTBot/Ant#Executing and adding an additional
'-console -noExit' argument to diagnose things.

Some commands you can type at the osgi console are described at
http://www.vogella.de/articles/OSGi/article.html#osgi_consol e

Cheers!

-- Ketan

On 12/17/09 5:39 PM, gabe wrote:
> I've followed the instructions in wiki and this forum but I'm still
> getting the below error when I try to run my tests in headless mode.
>
> I copied the example test.xml and modified it to include my plugins and
> paths.
>
> I've removed the *junit3 plugins from my plugins dir.
>
> I exported my plugin to the plugins directory as shown in:
> http://wiki.eclipse.org/SWTBot/Ant#Setup
>
> java-test:
> [echo] ======================================
> [echo] Running swtbot junit tests in
> com.dts.sde.pandora.alltests.SimpleTest
> [echo] Command line args are -application
> org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.swtbottestapplica tion
> -testApplication com.dts.sde.pandora -data testWorkspace
> formatter=org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.junit.XMLJU
> nitResultFormatter,/tmp/gtschnau/eclipseHomeSWTBot/com.dts.s
> de.pandora.alltests.SimpleTest.xml
> formatter=org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.junit.Plain
> JUnitResultFormatter -testPluginName com.dts.sde.pandora.alltests
> -className com.dts.sde.pandora.alltests.SimpleTest -os linux -ws gtk
> -arch x86_64 -consoleLog -debug
> [echo] JVM args are -Xms128M -Xmx368M -XX:MaxPermSize=256M
> [echo] JUnit Result File:
> /tmp/gtschnau/eclipseHomeSWTBot/results/com.dts.sde.pandora.
> alltests.SimpleTest.xml.
> [echo] Console output File:
> /tmp/gtschnau/eclipseHomeSWTBot/results/com.dts.sde.pandora.
> alltests.SimpleTest.txt.
> [echo] ======================================
> [java] java.lang.Exception: Could not find plugin
> "com.dts.sde.pandora.alltests"
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner
> .loadSuiteClass(EclipseTestRunner.java:303)
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner
> .getTest(EclipseTestRunner.java:239)
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner .
> <init>(EclipseTestRunner.java:222)
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.EclipseTestRunner
> .run(EclipseTestRunner.java:206)
> [java] at org.eclipse.swtbot.eclipse.junit4.headless.UITestApplication
> .runTests(UITestApplication.java:115)
> [java] at org.eclipse.ui.internal.testing.WorkbenchTestable$1.run(Work
> benchTestable.java:68)
> [java] at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
>

Re: Help: Could not find plugin [message #504679 is a reply to message #504273] Tue, 22 December 2009 01:12 Go to previous messageGo to next message
Rahman  is currently offline Rahman
Messages: 8
Registered: December 2009
Junior Member
I faced the same issue couple of days back. The problem with me is the JDK used to compile the plugins and at running ant (JAVA_HOME) is different. When the JAVA_HOME is changed to the same java version used to compile the plugins it worked for me.

-Rahman
Re: Help: Could not find plugin [message #635327 is a reply to message #504419] Tue, 26 October 2010 12:49 Go to previous messageGo to next message
Leela  is currently offline Leela
Messages: 10
Registered: June 2010
Junior Member
I am also facing same issue. My JDK version is same. Can anyone help me out???
Re: Help: Could not find plugin [message #635368 is a reply to message #635327] Tue, 26 October 2010 15:10 Go to previous message
Ketan Padegaonkar is currently offline Ketan Padegaonkar
Messages: 873
Registered: July 2009
Senior Member
On 10/26/10 5:49 AM, Leela wrote:
> I am also facing same issue. My JDK version is same. Can anyone help me
> out???

Could you try some of the things mentioned in the post and report what
you see ?

--
Ketan
ketan.padegaonkar.name | eclipse.org/swtbot | @ketanpkr
Previous Topic:Complete view/editor notification/event
Next Topic:How to use latest Junit with Eclipse ganymede?
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Oct 24 13:05:05 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.02773 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software