Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » JSP files not syntax highlighting
icon5.gif  JSP files not syntax highlighting [message #503631] Mon, 14 December 2009 23:00 Go to next message
Shane Stevens is currently offline Shane Stevens
Messages: 7
Registered: December 2009
Junior Member
Hi,

I'm new to Eclipse, so I hope this isn't too obvious.

I have a .jsp file in a web project, however when the file is opened in Eclipse, it is simply displayed as plain black text, with no highlighting.

I have the WTP plugin installed, which you can see here:

http://img.skitch.com/20091215-trjrtr51ntyycbpschw37hta23.pn g

What am I doing wrong?

Cheers,
Shane
Re: JSP files not syntax highlighting [message #503670 is a reply to message #503631] Mon, 14 December 2009 23:32 Go to previous messageGo to next message
Wolfgang Knauf is currently offline Wolfgang Knauf
Messages: 63
Registered: July 2009
Member
Hi,

how did you open the JSP? Right click the file and call "Open With" -> "JSP
Editor". Maybe the the option "Open with Text Editor" became your default.

Hope it is this simple solution ;-).

Wolfgang
Re: JSP files not syntax highlighting [message #503674 is a reply to message #503670] Tue, 15 December 2009 04:49 Go to previous messageGo to next message
Shane Stevens is currently offline Shane Stevens
Messages: 7
Registered: December 2009
Junior Member
Hi Wolfgang,

I don't get an "Open With" -> "JSP Editor" option. These are the options I get:

http://img.skitch.com/20091215-mm79hi4t3era4jaqw9etjsu6kq.pn g

I wonder why...?

Cheers,
Shane
Re: JSP files not syntax highlighting [message #503717 is a reply to message #503674] Tue, 15 December 2009 08:17 Go to previous messageGo to next message
Nitin Dahyabhai is currently offline Nitin Dahyabhai
Messages: 2250
Registered: July 2009
Senior Member
Shane Stevens wrote:
> Hi Wolfgang,
>
> I don't get an "Open With" -> "JSP Editor" option. These are the
> options I get:
>
> http://img.skitch.com/20091215-mm79hi4t3era4jaqw9etjsu6kq.pn g
>
> I wonder why...?

Very strange. How did you install WTP? And are you using a 1.5 or
newer JRE?

--
---
Nitin Dahyabhai
Eclipse WTP Source Editing
IBM Rational


---
Nitin Dahyabhai
Eclipse WTP, IBM
Re: JSP files not syntax highlighting [message #503729 is a reply to message #503631] Tue, 15 December 2009 09:35 Go to previous messageGo to next message
Nick Sandonato is currently offline Nick Sandonato
Messages: 126
Registered: July 2009
Senior Member
Do you have the JSP content type associated with the *.jsp file extension?

You can check this by going to Window > Preferences. In the navigation panel, expand General and select Content Types. In the Content Types panel, there should be a JSP type under the Text type. When you select JSP, do you see *.jsp listed?
Re: JSP files not syntax highlighting [message #503825 is a reply to message #503729] Tue, 15 December 2009 12:25 Go to previous messageGo to next message
Shane Stevens is currently offline Shane Stevens
Messages: 7
Registered: December 2009
Junior Member
I'm not seeing the .jsp file type listed, so something is obviously wrong:

http://img.skitch.com/20091215-c1bi9y5y9xi5h5e7m69rnxk8n.png

Here is the version of WTP I have installed:

http://img.skitch.com/20091215-nm34u8un3fua3w5h6stkgjibdt.pn g

I'm going to try and reinstall the WTP tools via the update site:

http://download.eclipse.org/webtools/updates/

Fingers crossed...

Shane

p.s. Oh, and I'm using Eclipse on a Mac OS X (Snow Leopard), and the version of Eclipse is the Java (non EE) edition with Google App Engine Tools installed.
icon7.gif  Re: JSP files not syntax highlighting [message #503831 is a reply to message #503825] Tue, 15 December 2009 17:51 Go to previous message
Shane Stevens is currently offline Shane Stevens
Messages: 7
Registered: December 2009
Junior Member
Ah, ha! Re-installing worked Smile

Thanks for everyone's help, otherwise.

Cheers,
Shane
Previous Topic:JSP/JSF autocomplete
Next Topic:'wsgen' Ant task not generating all expected Web Services artifacts
Goto Forum:
  


Current Time: Sat Aug 23 03:37:48 EDT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01709 seconds