Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Mylyn » Bugzilla bugs with non-ascii characters - encoding problem?
Bugzilla bugs with non-ascii characters - encoding problem? [message #50892] Thu, 26 June 2008 16:03 Go to next message
Eclipse User
Originally posted by: jeffreyz.q-free.com

When I view a Bugzilla bug with Mylyn 3.0, all occurances of non-ascii
characters (in my case the Norwegian characters æ, ø and å), appear
garbled.

(I assume/hope that everyone who reads this e-mail will do so via a
piece of software that employs the correct encoding, and therefore my
examples here will make sense)


For example, the Mylyn task editor displays the following:

"Vedrørende separate rapporter:
Er det ok at vi i første omgang deler den opp ved å ta sideskift
før neste kontonr?"


The original (correct) text is:

"Vedrørende separate rapporter:
Er det ok at vi i første omgang deler den opp ved å ta sideskift før
neste kontonr?"


Clearly there is an encoding problem somewhere. Although the garbled
version is displayed in the Mylyn task editor, the *correct* text is
displayed when the same bug is displayed by the internal Eclipse web
browser.

So Eclipse's internal web browser does not have a problem with the
encoding - only the Mylyn task editor does.


Assuming that this is an ecoding problem, where can the correct encoding
be specified so that the correct text is displayed? I am using Mylyn to
handle customer submitted bugs and the current situation does not look
very professional.

I understand the concept of encodings, but it is often confusing to
determine exactly where the wrong encoding is being used, and sometimes
even more difficult to determine how to correct it.

I would greatly appreciate some help here.

Jeffrey
Re: Bugzilla bugs with non-ascii characters - encoding problem? [message #51114 is a reply to message #50892] Fri, 27 June 2008 20:32 Go to previous message
Steffen Pingel is currently offline Steffen Pingel
Messages: 706
Registered: July 2009
Senior Member
You can configure the encoding if from the properties of your Bugzilla
repository in the Task Repositories view. The setting is in the "Additional
Settings" section:

http://wiki.eclipse.org/index.php/Mylyn_FAQ#Why_am_I_seeing_ strange_boxes_where_I_expect_to_see_proper_characters.3F

Steffen
Re: Bugzilla bugs with non-ascii characters - encoding problem? [message #590506 is a reply to message #50892] Fri, 27 June 2008 20:32 Go to previous message
Steffen Pingel is currently offline Steffen Pingel
Messages: 706
Registered: July 2009
Senior Member
You can configure the encoding if from the properties of your Bugzilla
repository in the Task Repositories view. The setting is in the "Additional
Settings" section:

http://wiki.eclipse.org/index.php/Mylyn_FAQ#Why_am_I_seeing_ strange_boxes_where_I_expect_to_see_proper_characters.3F

Steffen
Previous Topic:Trac Connector for Mylyn 3.0
Next Topic:Mylyn as a todo-list and more
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Sep 18 03:58:02 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.12929 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software