Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Archived » COSMOS » Cosmos Demo(Installation Problem)
Cosmos Demo [message #502466] Tue, 08 December 2009 12:18 Go to next message
Yannis Makrydakis is currently offline Yannis Makrydakis
Messages: 4
Registered: November 2009
Location: Greece
Junior Member
Hello all,
I'm trying to install the cosmos demo as described in installation guide, but i get an error unzipping birt into Reportviewer

My console output:
C:\cosmos\cosmos-demo\bin>configDemo "C:\cosmosTomcat 5.5" C:\cosmos\cosmos-demo "C:\cosmos\Tomcat 5.5\webapps\birt-runtime-2_3_0.zip" C:\cosmos\axis2-1.3-war\
axis2.war
This program will install the COSMOS web applications into the Tomcat web server. If you are using any other web server, you will need to modify this program or install the demo manually.


Unzipping C:\cosmos\axis2-1.3-war\axis2.war to C:\cosmos\Tomcat 5.5\webapps\axis2...
Installed axis2 on Apache Tomcat server.
Installed web application: COSMOSReportViewer
Installed web application: COSMOSUI
Unzipping C:\cosmos\Tomcat 5.5\webapps\birt-runtime-2_3_0.zip to C:\cosmos\Tomcat 5.5\webapps/COSMOSReportViewer...
Unzipped BIRT to COSMOSReportViewer
Error occurred when unzipping BIRT to COSMOSReportViewer.
Installed web service: Broker
Installed web service: ExampleMdr
Installed web service: LoggingDataManager
Installed web service: ServiceFinder
Installed web service: SMLMDR
Installed web service: StatDataManager
Installed web service: TestFederatingCMDB
Copied axis jar files to COSMOSUI.
Copied axis jar files to COSMOSReportViewer.
Copied axis jar files to cosmos client.
Updated axis2.xml.
Updated services.xml for SML MDR.
Updated services.xml for statistical MDR.
Installed broker database to C:\cosmos\Tomcat 5.5\webapps\axis2\WEB-INF\database
/brokerdb.xml


The COSMOSUI gets loaded but if i try to right click any of the components I get:

Server returned HTTP response code: 500 for URL: http://localhost:8080/COSMOSReportViewer/webcontent/report.j sp?func=list&__ptype=TomcatSet&func=list

and the following stacktrace:


java.io.IOException: Server returned HTTP response code: 500 for URL: http://localhost:8080/COSMOSReportViewer/webcontent/report.j sp?func=list&__ptype=TomcatSet&func=list at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream(H ttpURLConnection.java:1241) at org.eclipse.cosmos.internal.dr.drs.service.outputter.ReportD eployment.sendRequest(ReportDeployment.java:95) at org.eclipse.cosmos.internal.dr.drs.service.outputter.ReportD eployment.generateReportList(ReportDeployment.java:71) at org.eclipse.cosmos.internal.dr.drs.service.outputter.ReportD eployment.render(ReportDeployment.java:47) at org.eclipse.cosmos.internal.dr.drs.service.handler.common.Ou tputterDelegator.delegateRequest(OutputterDelegator.java:72) at org.eclipse.cosmos.internal.dr.drs.service.handler.common.Ou tputterDelegator.doPost(OutputterDelegator.java:55) at org.eclipse.cosmos.internal.dr.drs.service.handler.common.UR LDelegator.doPost(URLDelegator.java:96) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:647) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:729) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFi lter(ApplicationFilterChain.java:269) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(App licationFilterChain.java:188) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(Standar dWrapperValve.java:213) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(Standar dContextValve.java:172) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHo stValve.java:127) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorRepo rtValve.java:117) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(Standard EngineValve.java:108) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAd apter.java:174) at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(Http11Proce ssor.java:873) at org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11Connection Handler.processConnection(Http11BaseProtocol.java:665) at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.processSocket(Poo lTcpEndpoint.java:528) at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThread.runIt( LeaderFollowerWorkerThread.java:81) at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlRunnable.ru n(ThreadPool.java:689) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)


any idea how to solve this?

[Updated on: Tue, 08 December 2009 12:19]

Report message to a moderator

Re: Cosmos Demo [message #505129 is a reply to message #502466] Sun, 27 December 2009 12:57 Go to previous messageGo to next message
David Whiteman is currently offline David Whiteman
Messages: 166
Registered: July 2009
Senior Member
Yannis wrote:
> Hello all,
> I'm trying to install the cosmos demo as described in installation
> guide, but i get an error unzipping birt into Reportviewer
>
> My console output:
> C:\cosmos\cosmos-demo\bin>configDemo "C:\cosmosTomcat 5.5"
> C:\cosmos\cosmos-demo "C:\cosmos\Tomcat
> 5.5\webapps\birt-runtime-2_3_0.zip" C:\cosmos\axis2-1.3-war\
> axis2.war
> This program will install the COSMOS web applications into the Tomcat
> web server. If you are using any other web server, you will need to
> modify this program or install the demo manually.

Thanks for your post, Yannis. I'm sorry noone has responded sooner - I
think a lot of people are off for the holidays.

Question... why don't you have a backslash between "cosmos" and "Tomcat
5.5" in the first argument, when you do in the 2nd one? Also, even
though I don't think this would be a problem, please try again using a
directory name that does not contain a space, just to eliminate that as
a possible issue.

Thanks
David
Re: Cosmos Demo [message #508778 is a reply to message #505129] Wed, 20 January 2010 09:58 Go to previous messageGo to next message
Yannis Makrydakis is currently offline Yannis Makrydakis
Messages: 4
Registered: November 2009
Location: Greece
Junior Member
Hello again,
The missing backslash is just a typo error. I 've even tried to install in a directory without a space in its name but, I do get the same error.
Re: Cosmos Demo [message #536446 is a reply to message #502466] Fri, 28 May 2010 09:45 Go to previous message
Rachid SAVIGNY is currently offline Rachid SAVIGNY
Messages: 2
Registered: May 2010
Junior Member
Hello,

Have you find the solution for this issue ?
I have the same problem on a linux server.

Regards,
Rachid
Re: Cosmos Demo [message #573562 is a reply to message #505129] Wed, 20 January 2010 09:58 Go to previous message
Yannis Makrydakis is currently offline Yannis Makrydakis
Messages: 4
Registered: November 2009
Location: Greece
Junior Member
Hello again,
The missing backslash is just a typo error. I 've even tried to install in a directory without a space in its name but, I do get the same error.
Previous Topic:COSMOS V1.1 is now available
Next Topic:Cosmos Demo
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Oct 21 00:43:11 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.03775 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software