Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Eclipse Projects » Web Tools Project (WTP) » Web Service Client(The service definition selected is invalid.)
Web Service Client [message #501752] Thu, 03 December 2009 16:59 Go to next message
Richard Newmark is currently offline Richard NewmarkFriend
Messages: 5
Registered: November 2009
Junior Member
Hello all ...

I'm trying to create a Web Service Client.
When the box asking for a service definition appears, I enter:

http://172.17.6.100/WSDL/v4.0/iLON100.WSDL

It tells me that " The service definition selected is invalid." and that is as far as I get.

If I cut and paste the same URL into a browser, I get lots of lovely XML, as I would expect.

If I repeat the exercise with
http://soap.amazon.com/schemas2/AmazonWebServices.wsdl
it all works as expected, both in Eclipse and in the Browser.

So why doesn't eclipse like http://172.17.6.100/WSDL/v4.0/iLON100.WSDL ?
Is it having a problem parsing it ?
I'm really stuck if there is no solution !!

Thanks for any suggestions
Richard
Re: Web Service Client [message #501877 is a reply to message #501752] Fri, 04 December 2009 09:30 Go to previous messageGo to next message
Richard Newmark is currently offline Richard NewmarkFriend
Messages: 5
Registered: November 2009
Junior Member
Just a few more details:
1) Same behaviour on Eclipse Ganymede & Eclipse Galileo, and on 2 different computers

2) The wsdl file is in a commercial product: http://www.echelon.com/Products/cis/smartserver/default.htm

3) Netbeans has no problem with the URL http://172.17.6.100/WSDL/v4.0/iLON100.WSDL

...don't like jumping to conclusions, but looks like an Eclipse bug to me !
Re: Web Service Client [message #506247 is a reply to message #501877] Wed, 06 January 2010 16:48 Go to previous messageGo to next message
Lawrence Mandel is currently offline Lawrence MandelFriend
Messages: 486
Registered: July 2009
Senior Member
Hi Richard,

The WSDL validator included in WTP should give you any specific
errors/warning with the WSDL file. Can you try to import your WSDL file
into Eclipse and validate it?

Lawrence
Re: Web Service Client [message #510750 is a reply to message #501752] Thu, 28 January 2010 14:43 Go to previous messageGo to next message
lmteijon  is currently offline lmteijon Friend
Messages: 2
Registered: January 2010
Junior Member
I´ve got the same error when I try to create a web service client as follow:
http://10.3.10.72:9763/services/Verify?wsdl

All works fine If I use this instead:
http://localhost:9763/services/Verify?wsdl

The problem is that the WSDL is not on localhost but on 10.3.10.72.
Re: Web Service Client [message #510860 is a reply to message #510750] Thu, 28 January 2010 20:32 Go to previous messageGo to next message
Keith Chong is currently offline Keith ChongFriend
Messages: 64
Registered: July 2009
Member
If you haven't already,
Select Window->Preferences->Web Services->Wizard Validation.
Enable Wizard Validation for all files
...
In the Web Service Client dialog, click the Browse... button. In the Select Service Implementation dialog, enter the URI. Wait until validation is completed. What are the errors?
icon8.gif  Re: Web Service Client [message #510869 is a reply to message #510860] Thu, 28 January 2010 21:50 Go to previous messageGo to next message
lmteijon  is currently offline lmteijon Friend
Messages: 2
Registered: January 2010
Junior Member
It worked. Thanks a lot... I also configured de network connections in Windows->Preferences->General->Network Connections

and switched Active Provider to Direct for the eclipse to connect directly to 10.3.10.72...


Thanks again...

[Updated on: Thu, 28 January 2010 22:21]

Report message to a moderator

Re: Web Service Client [message #537525 is a reply to message #501752] Wed, 02 June 2010 18:39 Go to previous message
puru  is currently offline puru Friend
Messages: 1
Registered: June 2010
Junior Member
I am also facing similar problem.my URL address is secured and I get the xml directly from URL but from eclipse , I get the following error message "service definition selected is invalid"

My URL address is
https://<<hostname>>/fims/services/fimsRetrievalService?wsdl

I tried playing with eclipse network setting (addedd my host name to proxy bypass ) but of no help

appreciate your help

Puru
Previous Topic:Debug menu item in Server view
Next Topic:Code Generator Wizard - Eclipse Plugin
Goto Forum:
  


Current Time: Wed Nov 26 06:58:55 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01953 seconds
.:: Contact :: Home ::.

Powered by: FUDforum 3.0.2.
Copyright ©2001-2010 FUDforum Bulletin Board Software