Eclipse Community Forums
Forum Search:

Search      Help    Register    Login    Home
Home » Modeling » M2T (model-to-text transformation) » XSD adapter and imports(The OawXSDEcoreBuilder has to be called for every EPackage explicitly.)
XSD adapter and imports [message #496131] Sun, 08 November 2009 22:00 Go to next message
Marco  is currently offline Marco
Messages: 216
Registered: August 2009
Senior Member
Hi,

I think I have a similar problem as anubis stated in a message in the oAW forum in May: http://oaw-forum.itemis.de/forum/viewtopic.php?forum=1&s howtopic=1844 Unfortunately it was not answered.

I have 3 XSD which import each other. No matter which one I name in the workflow I get the following:

SEVERE: java.lang.RuntimeException: The OawXSDEcoreBuilder has to be called for every EPackage explicitly. Schema:XSDSchema 'file:/.../foo/bar/ns1.xsd' (http://www.example.org/test) Root:XSDSchema 'file:/.../foo/bar/root.xml.xsd' (null) XSDSchemas: 'file:/.../foo/bar/root.xml.xsd' (null), 'file:/.../foo/bar/ns1.xsd' (http://www.example.org/test)
java.lang.RuntimeException: java.lang.RuntimeException: The OawXSDEcoreBuilder has to be called for every EPackage explicitly. Schema:XSDSchema 'file:/.../foo/bar/ns1.xsd' (http://www.example.org/test) Root:XSDSchema 'file:/.../foo/bar/root.xml.xsd' (null) XSDSchemas: 'file:/.../foo/bar/root.xml.xsd' (null), 'file:/.../foo/bar/ns1.xsd' (http://www.example.org/test)

Any help is very appreciated.

br,
Marco
Re: XSD adapter and imports [message #497971 is a reply to message #496131] Fri, 13 November 2009 15:24 Go to previous messageGo to next message
Marco  is currently offline Marco
Messages: 216
Registered: August 2009
Senior Member
Hi,

Sorry for pushing this. But I do not find a solution myself.

Is there really no answer to this 1/2 year old issue.

I tried a lot. With having now the schema split in 2 XSD, both reference in schemaFile of the workflow, I still get the same:

WARNING: XSDSchema 'file:/.../foo/root.xml.xsd' has no namespace. Setting it to null
Nov 13, 2009 2:41:27 PM org.eclipse.xtend.typesystem.xsd.builder.OawXSDResource collectImportedSchemas
WARNING: Include /root.xml.xsd/XSDImport 'ns1.xsd' has not been resolved. XSDSchema 'file:/.../foo/root.xml.xsd' (null)
Nov 13, 2009 2:41:27 PM org.eclipse.xtend.typesystem.xsd.builder.XSDResolver locateSchema
INFO: Importing 'ns1.xsd' (http://www.example.org/test) from XSDSchema 'file:/.../foo/root.xml.xsd' (null)
Nov 13, 2009 2:41:27 PM org.eclipse.emf.mwe.internal.core.ast.util.VisitorCreator createBean
SEVERE: java.lang.RuntimeException: The OawXSDEcoreBuilder has to be called for every EPackage explicitly. Schema:XSDSchema 'file:/.../foo/ns1.xsd' (http://www.example.org/test) Root:XSDSchema 'file:/.../foo/root.xml.xsd' (null) XSDSchemas: 'file:/.../foo/root.xml.xsd' (null), 'file:/.../foo/ns1.xsd' (http://www.example.org/test)

br
m
Re: XSD adapter and imports [message #498032 is a reply to message #497971] Fri, 13 November 2009 18:03 Go to previous messageGo to next message
Moritz Eysholdt is currently offline Moritz Eysholdt
Messages: 142
Registered: July 2009
Location: Kiel, Germany
Senior Member
Hi Marco,

could you please create a bug-report at https://bugs.eclipse.org/bugs/
and attach the XSDs and the workflow I need to reproduce the problem?

cheers,
Moritz

> Hi,
>
> Sorry for pushing this. But I do not find a solution myself.
>
> Is there really no answer to this 1/2 year old issue.
>
> I tried a lot. With having now the schema split in 2 XSD, both reference
> in schemaFile of the workflow, I still get the same:
>
> WARNING: XSDSchema 'file:/.../foo/root.xml.xsd' has no namespace.
> Setting it to null
> Nov 13, 2009 2:41:27 PM
> org.eclipse.xtend.typesystem.xsd.builder.OawXSDResource
> collectImportedSchemas
> WARNING: Include /root.xml.xsd/XSDImport 'ns1.xsd' has not been
> resolved. XSDSchema 'file:/.../foo/root.xml.xsd' (null)
> Nov 13, 2009 2:41:27 PM
> org.eclipse.xtend.typesystem.xsd.builder.XSDResolver locateSchema
> INFO: Importing 'ns1.xsd' (http://www.example.org/test) from XSDSchema
> 'file:/.../foo/root.xml.xsd' (null)
> Nov 13, 2009 2:41:27 PM
> org.eclipse.emf.mwe.internal.core.ast.util.VisitorCreator createBean
> SEVERE: java.lang.RuntimeException: The OawXSDEcoreBuilder has to be
> called for every EPackage explicitly. Schema:XSDSchema
> 'file:/.../foo/ns1.xsd' (http://www.example.org/test) Root:XSDSchema
> 'file:/.../foo/root.xml.xsd' (null) XSDSchemas:
> 'file:/.../foo/root.xml.xsd' (null), 'file:/.../foo/ns1.xsd'
> (http://www.example.org/test)
>
> br
> m


--
Need professional support for Eclipse Modeling?
Go visit: http://xtext.itemis.com
Re: XSD adapter and imports [message #498086 is a reply to message #498032] Sat, 14 November 2009 11:36 Go to previous messageGo to next message
Marco  is currently offline Marco
Messages: 216
Registered: August 2009
Senior Member
Hi Moritz,

Thank you for the answer.

When trying to drill into the problem I got stuck with much more basic issues. Please take a look a this thread. (project "attached")

br
Marco
Re: XSD adapter and imports [message #498094 is a reply to message #498086] Sat, 14 November 2009 12:29 Go to previous message
Christian Dietrich is currently online Christian Dietrich
Messages: 6248
Registered: July 2009
Senior Member
hello Marco and Moritz,

i have filed following bug for the problem

https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=295157
Previous Topic:XSD & Xpand (for xmt2test)
Next Topic:XPAND and XSD adapter
Goto Forum:
  


Current Time: Tue Sep 02 21:15:36 GMT 2014

Powered by FUDForum. Page generated in 0.01643 seconds